Кінотеатр «Промінь» в Луцьку хочуть пустити з молотка

Кінотеатр «Промінь» в Луцьку хочуть пустити з молотка
Відділ управління майном міської комунальної власності Луцькради підготував проект рішення, згідно з яким значну частину приміщення кінотеатру «Промінь» пропонують включити до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом продажу за конкурсом.

Відповідний проект рішення 19 березня оприлюднили на офіційному сайті Луцької міської ради.

У проекті рішення йдеться про приміщення площею 3 343,5 квадратного метра, що знаходиться за адресою: проспект Президента Грушевського, 2.

Конкурс передбачатиме виконання певних умов. Зокрема забезпечення функціонування кіноконцертного залу не менше, ніж на 900 місць, реконструкція внутрішньої частини приміщення з розміщенням закладів громадського харчування та фасаду будівлі з облаштуванням прилеглої території.

Роботи переможець конкурсу повинен виконати до 1 квітня 2015 року. Вартість вказаного нежитлового приміщення має бути визначена, виходячи з експертного висновку вартості об’єкта відчуження.

За словами директора КП «Промінь» Костянтина Пантіка, частина приміщення кінотеатру нині знаходиться у комунальній власності, зокрема сам зал, а частина – близько 1500 квадратних метрів – у приватній: нічні клуби «Версаль», Seven Show Bar, «Жорж» та підвальне приміщення. Загальна площа приміщення – близько 4,2 тисячі квадратних метрів.

До слова, як повідомив Пантік, діяльність комунального підприємства в минулому році стала прибутковою за довгий час. Однак, каже він, якщо приміщення продадуть, доцільність існування підприємства відпаде.

Додамо, що про проект рішення Костянтин Пантік дізнався від ВолиньPost.

Раніше, у квітні 2011 року, під час розгляду питання функціонування підприємства пропозицію про виставлення приміщення кінотеатру на конкурс висловив член виконкому Володимир Гунчик. Міський Микола Романюк тоді наполягав на створенні спільного приватно-комунального підприємства, яке й опікувалося б долею кінотеатру.

Саме тоді, за словами начальника відділу управління майном комунальної власності Тараса Яковлева, виходячи з рішення виконкому, відділ почав досліджувати ідею відчуження приміщення на конкурсних умовах.

Така процедура передбачає, що покупцем майна стає та людина, яка виконає заявлені умови і запропонує найвищу ціну. Окрім цього, інвестор повинен мати концепцію розбудови кінотеатру.
«Ми зацікавлені у тому, що цей кінотеатр потрібно розвивати. В бюджеті ще принаймні років десять навряд чи будуть кошти, аби профінансувати його реконструкцію», – каже Яковлев.

Зауважимо, що з-поміж умов конкурсу поки що збереження назви «Промінь» не передбачено. Рішення про те, чи включати приміщення до об’єктів приватизації, прийматимуть депутати міської ради 28 березня під час сесії міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
був недавно у Промені. Продають фісташки, цибулю і карпетки. купив собі дві пари. У КІНОТЕАТРІ!!!!!!!!!!!!!!!!

після того тув в Адреналіні. поїв піци у Беніссімо, купив поп-корну, подивився фільм Артист, який нещодавно отримав Оскар, сфоткався у кабінці для фото (до цього тільки в кіно таке бачив). купа позитивних вражень.

ПОМІНЯЙТЕ АДРЕНАЛІН І ПРОМІНЬ МІСЦЯМИ!!!!!! Або продайте Промінь власнику Адреналіна - той хоч щось нормальне там зробить
Відповісти
Нє, швидше за все продадуть Дяді Ігорю
Відповісти
В "Адреналіні" є кабінки для фото? де?!!
Відповісти
ху! накінець. Аби хтось купив, бо цей базар в центрі Луцька надоїв
Відповісти
Нарешті в кінотеатрі не буде базару...
Відповісти
За те "пиратские" и некачественные фильмы, что там показывают, их давно пора просто закрыть! А вот чтобы такая громада не пропала - с толком продать!
Відповісти
Продадуть з толком для себе,- хто більший відкат заплатить Кравчуку,Романюку. Кравчук за часів Кривицького там пів кінотеатру продав.
До цього ласого шматка допустять тільки своїх і продадуть його по вартості трикімнатної квартири як колись готель Україна.
Відповісти
давно пора щось змінювати - а то торговці скоро до кінця знищать цей промінь
Відповісти
Не розумію кому ті коментарі потрібні, а Анреналін це взагалі великий свинарник. Той хто приватизує через рік буде продавати але уже за великою ціною в кінці буде новий буфет.
Відповісти
звичайно, кожен обєкт повинен мати господаря. Комунальні підприємства такої направленості давно довели свою недієздатність і пасивність. При умові дальшого функціонування кіноконцертного залу, рішення про продаж Променя є найкращим.
Відповісти
Промінь: фільми надзвичайно низкьої якості,холодно і сиро, білети продають з жирними плямами від пальців, тай взагалі сумніваюсь, що туриста зацікавить таке "древнє" приміщення, хіба що туди заселять якогось привида, щоб екскурсії проводити)))))Проте продаж повинен проходити публічно і бути доступним до громадськості.

Відповісти
Останні новини
Кінотеатр «Промінь» в Луцьку хочуть пустити з молотка
20 березень, 2012, 17:53