Розповіли, як формуватимуть уряд

Розповіли, як формуватимуть уряд
Уряд формуватимуть за критеріями відбору, які сформулювало Коло народної довіри.

Членами уряду народної довіри не можуть бути учасники списку сотні найбагатших людей України і керівники органів виконавчої влади або працівники адміністрації президента, що займали ці посади з початку 2010 року, - пише Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Серед інших вимог досвід роботи в галузі мінімум 7 років, за винятком МВС, СБУ, Міноборони, досвід роботи на керівних посадах мінімум 5 років і непричетність до порушень прав людини.

«Ми перевіримо за цими критеріями кожного конкретного кандидата, якого запропонує нова парламентська більшість, і доповімо вам про результати. Кожен член уряду повинен отримати схвалення Майдану», - підкреслюється в документі.

Як пояснив журналістам представник секретаріату Кола народної довіри Валерій Пекар, в ньому представлені ключові організації Майдану, що є найбільш потужними, відомими і авторитетними.

За словами представника Автомайдану Сергія Пояркова, крім нього у Коло також входять Ольга Богомолець від медиків Майдану, Дмитро Ярош від Правого Сектору, владика Стефан від духовної ради Майдану, Олег Михнюк від воїнів-афганців, Володимир В'ятрович від Громадського сектора, Руслана Лижичко та Святослав Вакарчук.

«Коло народної довіри - це не керівний орган Майдану. Це, умовно кажучи, посередник між Майданом і менеджерами, яких народ буде наймати», - пояснив владика Стефан.

Представники Кола підкреслили, що список його учасників не остаточний, він буде розширюватися, і його члени самі не претендують на якісь посади.

«Ми вимагаємо не просто уряду, а уряду народної довіри. Такий уряд має бути сформований з визнаних професіоналів, з незаплямованою репутацією, а не партійних функціонерів», - підкреслюється в заяві Кола.

Його учасники також повідомили, що в понеділок пізно ввечері провели багатогодинну зустріч з в.о. Міністра фінансів Юрієм Колобовим, з його ініціативи, щоб простежити за процесом передачі влади.

За їх словами, вони залишилися задоволені підсумками зустрічі, підкресливши готовність глави Мінфіну детально обговорювати найбільш складні питання.

Як сказав Пекар, ситуація складна, але в разі ефективної роботи країна може уникнути дефолту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли, як формуватимуть уряд
25 лютий, 2014, 08:10