У Пустовіта вимагають публічної кадрової політики

У Пустовіта вимагають публічної кадрової політики
Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт повинен провадити публічну кадрову політику і формувати новий керівний склад не за партійні заслуги, а професійні вміння.

Про це йдеться в заяві волинського "Громадського сектору Майдану", опублікованій 5 березня.

Публікуємо текст звернення без змін та правок:

Сьогодні перед громадою стоять дуже серйозні виклики. За умов тотальної недовіри в останні роки до органів влади, рецесії економіки, незбалансованому держбюджеті потрібні надзвичайно оперативні, але досить продумані кроки для подолання кризових явищ. І це – у час військової інтервенції в Криму.

Громада Волині, яка прагне розбудови правової держави, занепокоєна можливими непрозорими кадровими призначеннями на управлінські посади. Зважаючи на ту велику ціну, яку заплатив український народ за прагнення позбутися диктатури, закликаємо Вас:

1) у кадровій політиці дотримуватися публічності, відкритості та вільного доступу всіх кандидатів, котрі можуть і хочуть служити громаді та наділені відповідними якостями;

2) сформувати керівний склад не на партійній основі, а за принципом професіоналізму та авторитетності, залучивши представників громадськості та експертного середовища;

3) запровадити практику громадських слухань для погодження важливих кадрових призначень, передбачити механізми реального впливу на органи влади.

Розуміємо, що формування державних органів влади - це висока відповідальність і складне завдання. Проте закликаємо Вас у призначеннях на управлінські посади керуватися критеріями компетентності та моральності претендентів.

Особи, які активно співпрацювали з попередньою владою, зганьбили себе порушеннями прав і свобод, були причетними до зловживань, махінацій, переслідувань учасників Революції 2013/2014 років та не мають інших компрометуючих їх фактів особливо на керівних посадах, не будуть легітимізовані волинянами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Безумовно, щоби досягти результатів розбудови правової держави, першочерговими критеріями керівника повинні бути інтелігентність, інтелектуальність, професіоналізм та авторитетність, а не наглість, партійність, підлабузництво і балтологія людського фактору.
Відповісти
Ага, так і побігли всі це виконувати.
Помилка була в тому, що активісти ПЕРШІ зробили і запропонували список із своїх. Хто заважав зробити сайт, вивісити список вакансій, вимог, зарплатні (наголосивши, що посада - це РОБОТА, а не можливості!)?
А тапер поїд пішов...
Якби думали про майбутнє, а не про амбіції і сайт за той нетривалий термін був створений, то на даний момент можна було б громадою це все дотиснути і контролювати, і Пустовіт чи хтось інший нікуди б не подівся.
А так... маємо те, що маємо.
Шкода тих, кого не повернеш, бо ЦІНА НАДТО ВИСОКА!!!!! І ЦЕ МАЄ КОЖНИЙ ПАМЯТАТИ!!!!
Можете вирулити і додушити, щоб був сайт і відкрити вакансії для обговорення - робіть! Це буде багатокілометровий крок в перед.
Відповісти
та все це вже готове (і сайт, і принципи підбору кадрів, і механізм обговорення та прийняття рішень) і мало бути презентоване на Вічі в неділю, але само загострилися події в Криму, тому питання не було винесене на розгляд... Усе буде ближчими днями
Відповісти
Добре, молодці!
Відповісти
Бажаю, щоб всі очікування виправдалися. Так що успіху вам всім і ясності розуму;)
Відповісти
Ви знаєте, я вже знаю як серед партійців і ін причетних до влади людей іде дерибан і торги за посади, це дуже чумно і смішно водночас. Ідуть не працювати, а красти далі... Побачимо хто займе найкращі посади, професіонали чи партійні "крикуни"
Відповісти
Лінивий алкоголік завжди у всьому винить президетна так що задумайтесь...
Відповісти
Останні новини
У Пустовіта вимагають публічної кадрової політики
05 березень, 2014, 10:03