Представили кандидата на посаду заступника губернатора Волині

Представили кандидата на посаду заступника губернатора Волині
Кандидат на посаду заступника голови Волинської ОДА з аграрних питань депутат облради від ВО "Свобода" Микола Собуцький вважає, що задля того, аби волинське село процвітало, селянам потрібно кооперуватися та «увійти в ринок».

Про таке бачення розвитку села він розповів під час обговорення з громадськістю своєї кандидатури на посаду віце-губернатора у середу, 12 березня.

Собуцький повідомив, що він людина, яка багато років працювала у сільській місцевості, а також черпала досвід щодо шляхів розвитку села за кордоном.

Він поділився ідеями щодо того, чого бракує волинським селаянам, аби жити якщо не заможно, то достойно.

З його слів, ситуація в аграрному комплексі на Волині наразі – дуже складна, що пов’язано і з попередньою владою, яка «губила ініціативи самостійних людей і наближала до себе людей з іншими якостями».

Шляхи подолання цієї проблеми Микола Собуцький вбачає у тому, щоб селяни не сподівалися на реформи в царині АПК, а починали діяти самі із тим малим, що мають – навіть із трьома гектарами землі.

Задля того, аби знати, як починати, на думку Собуцького, варто познайомитися із досвідом закордонних колег, для початку – сусідів з Литви та Польщі.

«Це – молодіжні проекти, програми. Готова Литва, Польща приймати, ми маємо молодих людей знайти і відправляти їх на стажування, навчання. Поки вони не повернуться, то не варто говорити про альтернативу теперішньому стану речей у сільському господарстві: її немає з ким робити», - висловився аграрій.

Так, Собуцький зазначив, що він планує відвідати Генеральне консульство Польщі у Луцьку, аби поспілкуватися про таке навчання.

Також кандидат на посаду заступника губернатора переконаний, що із села потрібно починати будувати ринкову інфраструктуру в області. При чому розуміти те, що є два напрямки такого розвитку: роздрібна та гуртова торгівля. Щодо останнього, то, на думку Собуцького, просто необхідно, аби під Луцьком був ринок-гуртівня.

Утім, не такий, яким його намагалися зробити на ДПЗ і «нав’язати» селянам: із платою за в’їзд та виїзд з ринку зокрема.

Окрім того, зі слів Миколи Собуцького, волинським аграріям потрібно зрозуміти, що гроші – не на полі, а на наступних етапах: заготівлі, переробці вирощеного. Тож, потрібно активно цим зайнятися, кооперуючись.

Кандидатура Миколи Собуцького на посаду заступника голови Волинської ОДА з аграрних питань і його ідеї щодо розвитку волинського села зустріли схвальні відгуки серед присутніх.

«Микола Собуцький – щира, активна людина. На Майдані завжди був на передовій, ніде не боявся», - зауважив заступник голови Волинської облради Ігор Гузь.

У нього були й прохання до ймовірного віце-губернатора: попіклуватися про розвиток сільського господарства у селах волинського Полісся і забезпечити його мешканцям стабільні ціни на молоко, картоплю, городину, адже для них це – чи не єдиний засіб для виживання і для того, щоб села не занепадали відповідно.

Підтримав кандидатуру Миколи Собуцького і перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик: «Я знаю Миколу Тихоновича, як надійну людину, трудоголіка, яка вміє працювати. Він пропонує іншу систему розвитку села на основі сільської кооперації і того, що село має увійти у ринок».

«Ваша оцінка – підтвердження правильності вибору. Думаю, Микола Собуцький на новій посаді допоможе змінити ситуацію на краще і невдовзі ми побачимо позитивні зрушення у цій сфері», - резюмував сказане голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну-ну хана вам з такими кадрами прийде незадовго :)
Відповісти
піз*ець!
Відповісти
Миколу знаю особисто-чиста та працьовита людина,яка при підтримці може принести багато позитиву. Головна його риса - чесність
Відповісти
Ну МАЛЯДЕЧІК!!! "селянам потрібно кооперуватися та «увійти в ринок»" - а Клімчук з Карпюком чим займалися??? Це ж наскільки треба бути невігласом щоб не знати, які програми діяли в області!!! Хай-но ці дядьки, які отримували кошти і на корову і на приплід і доїльні апарати і за штучне осіменіння і ще багато на що зараз нічого не отримають - вони йому скажуть як треба кооперуватися. "ситуація в аграрному комплексі на Волині наразі – дуже складна, що пов’язано і з попередньою владою, яка «губила ініціативи самостійних людей і наближала до себе людей з іншими якостями»" - друге правило новопризначеного керівника - вали все на попередника. До речі, ситуація в аграрному сектору набагато ліпша, ніж та, яка була у 2009 році, хай підніме форму Ф-24, хай проаналізує заключний звіт про посів за останніх три роки по області, хай гляне динаміку росту валового продукту, збільшення поголівя, збільшення продуктивності дійного стада, залучення в оборот облогуючих земель, будівництво ферм, експорт с/г продукції тощо. "щоб селяни не сподівалися на реформи в царині АПК, а починали діяти самі із тим малим, що мають – навіть із трьома гектарами землі" - це мол "на деда Мороза надейся, а сам не плошай!". Шановний Миколо Тихоновичу - в середньому на одного жителя області може припасти в межах ... га. От скажіть - скільки саме??? Це ще у Рожищах є один діяч, який каже - по 50 га землі кожному і хай працюють!!! А бідолаха не знає, що площа району і кількість населення - речі неспівставні і 50 га/чол аж ніяк не вийде. Мова йде про Миколу Бичинського, кий тупо виснажує землю сіючи цукровий буряк і який за безцінь купив базу МТС, а платить в міський бюджет КОПІЙКИ за 3 га землі комерційного використання. А зрештою... короля робить його оточення. Хлопці, ви будете бідні в порівнянні з своїми попередниками - Клімчук і його команда - це для вас нездоланна висота.
Відповісти
Микола хлопець чесний, але цього в роботі замало.

Відповісти
Останні новини
Представили кандидата на посаду заступника губернатора Волині
12 березень, 2014, 15:40