Волинські комуністи заявили, що у приміщенні обкому жив «Правий сектор»

Волинські комуністи заявили, що у приміщенні обкому жив «Правий сектор»
Комуністи Волині заявили, що приміщення обкому партії 19 лютого захопили і утримували до 14 березня «бойовики «Правого сектора».

«За цей час неофашисти змогли викрасти майно і великий обсяг документації, розкривши при цьому всі сейфи в приміщенні. Загальна сума збитку, зафіксована правоохоронними органами, становить понад півмільйона гривень», – йдеться у публікації на сайті «Червона Волинь».

Нагадаємо, уночі 19 лютого приміщення обкому захопили молоді люди в балаклавах, які представлялися активістами організації «Чорний блок».

«13 березня 2014 року громадяни повідомили телефоном першому секретареві Луцького міськкому партії Віктору Пащуку про те, що в 17:00 праворадикали здійснюють завантаження у машину майна Компартії України. Люди викликали працівників міліції, на місце події негайно прибули працівники обкому Богдан Муха та Олександр Кононович. Підтягнулися туди у великій кількості і бойовики в камуфляжі з нашивками «Правий сектор», – пишуть волинські комуністи.

У публікації зазначається, що тоді ж «без пояснення причини після телефонного дзвінка» працівники міліції «в поспіху» залишили місце події.

«Після такого вчинку працівників міліції, подальше «виселення» праворадикалів стало безглуздим», – йдеться у матеріалі.

Комуністи пишуть, що вранці 14 березня 2014 року працівники Волинського обкому Компартії «товариші Муха і Кононович, за погодженням з першим секретарем П.Г. Бущик» прибули в Луцький міськвідділ міліції та домоглися повторного виїзду слідчо-оперативної групи, а також групи швидкого реагування Луцького ГУ УМВС до приміщення обкому КПУ у Луцьку.

«Прибувши до офісу Компартії разом з правоохоронцями, Богдан Муха викликав співробітників МНС через пульт «101» і повідомив, що необхідно санкціоновано зламати двері. Отримавши категоричну, невмотивовану відмову, було прийнято рішення зламати замок дверей самостійно в присутності працівників міліції», – зазначається у публікації.

«Під час санкціонованого відкриття дверей Волинського обкому після дзвінка невідомих осіб працівники міліції знову відмовилися фіксувати факт захоплення приміщення і мародерства і спішно покинули місце злочину», – пишуть комуністи.
Після цього, мовляв, було прийнято рішення відкрити двері самостійно в присутності «журналістів засобів масової інформації».

У публікації йдеться, що першими в приміщення Волинського обкому Компартії України увійшли працівники КПУ Богдан Муха та Олександр Кононович.

«Загарбників там не виявилося: вони в паніці втекли через вікно другого поверху, виламавши грати, кинувши все своє майно та екіпіровку. На фотографіях чітко видно, що праворадикали бігли, кинувши продукти харчування, особисті речі, використані шприци, повні пляшки з алкоголем, протигази, бронежилети, щити, відібрані у працівників міліції під час заворушень. Найстрашніше – були виявлені і передані слідчим органам матеріали для виготовлення кустарним способом вибухівки та каністри з бензином і липкою сумішшю типу «напалм» для виробництва коктейлів Молотова», – діляться комуністи.

Як зазначається у матеріалі, комуністи повідомили міліцію про те, що у звільненому ними офісі знаходяться каски і щити, викрадені у органів внутрішніх справ під час заворушень.

«Тільки тоді слідчо-оперативна група повернулася на місце злочину і була змушена зафіксувати факти протиправних дій поки не встановлених осіб. У протоколі були зафіксовані і стріляні гільзи від пістолетів, і балони з газом для пневматичної рушниці, і використані шприци, і навіть підроблені бандитами протоколи зборів волинських комуністів, які нібито відмовляються від усього свого майна і саморозпускаються, що є нахабною брехнею», – йдеться у публікації.

«Вдалося, хоча і опосередковано, встановити замовників цього захоплення. Це сьогоднішня влада Волинської області. У захопленому кабінеті першого секретаря обкому КПУ, де і проходили сходки бандитів, до карти Волинської області був приколоти листок з номерами так званого «екстреного виклику» у випадку непередбаченої ситуації – людей, які й давали чіткі накази бойовикам. Ними виявилися: колишній помаранчевий губернатор Волинської області Володимир Бондар, заступник голови Волинської обласної ради, друга людина в партії «Батьківщина» на Волині одіозний депутат Ігор Гузь, лідер «Правого сектора» у Волинській області, депутат від БЮТ Павло Данильчук і невідомий нам громадянин Ващук. Їх справжня мета з гордістю, не соромлячись, тиражувалася через журналістів устами бойовиків, які й утримували офіс. За їх словами, мародери розраховували на якнайшвидшу заборону Компартії без всяких на те підстав і таким чином хотіли першими заявити свої права на майно КПУ», – переконують волинські комуністи.

«Словом, такого безпрецедентного акту вандалізму і цинічного безчинства Волинь не бачила з моменту фашистсько-бандерівських погромів в 40-их роках минулого століття», – зазначається у публікації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: КПУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На сайті Червона Волинь це подано як -Коммунисты Волыни освободили обком от «Правого Сектора» . Офіс захоплено 19 лютого, "освободили" 14 березня. Щось дуже довго "освобождали" товаріщі Кононовічі????
Відповісти
Кононовичі надихаються духу "правого сектора" і стануть першими бандерлогами в Луцьку. Навіть Дарвін не міг передбачити такої еволюції.
Відповісти
А де озвучені шприци, горілка і вибухові речовини? Темнять щось комуняки, мабуть собі загребли ))))))
Відповісти
Про шприцы и всё остальное читайте на сайте "Русский мир Украина"!!!
Відповісти
Добре, що попали "додому"! Будуть мати звідки гавкати, а то щось не було чути. Без цих клоунів сумно! Клоунам лише потрібно пам,ятати, що потрібно думати про зміст свого гавкання! І не дай Боже вам зачепити МАЙДАН та ЛЮДЕЙ, що стояли там!!! Гавкайте, щоб ми могли посміятися і тихенько пукайте!
Відповісти
бред седой кобылы
Відповісти
А ніхто не подумав шо там був "Чорний Блок"???? Чи всім одинаково..........ну для Кононовичів пох
Відповісти
Останні новини
Волинські комуністи заявили, що у приміщенні обкому жив «Правий сектор»
15 березень, 2014, 18:30