На Волині сільський голова під тиском громади пішов у відставку

На Волині сільський голова під тиском громади пішов у відставку
На Волині мешканці села Прилуцьке у Ківерцівському районі під час загальних зборів примусили сільського голову Віктора Кирилюка написати заяву про звільнення.

Близько півтори сотні селян зійшлися на загальні збори у клубі після того, як набув розголосу скандал із роздачею земель навколо села, - пише IA ZIK.

Адже цим питанням навіть зацікавилася прокуратура, яка наразі проводить перевірку. На збори завітали і активісти "Автомайдану" та "Правого сектору".

Мешканка Прилуцького Оксана розповіла, що в останні місяці влада активно роздавала угіддя, отримати які сподівалися самі селяни. Таким чином десятки ділянок по 15-25 соток мали відійти до сумнівних господарів. Коли у Держземагентстві людям дали копії заяв на отримання ділянок, то, зі слів жінки, багато з них виявилися написаними практично однаковим почерком. Одні заяви датувалися 31 грудня 2013 року, інші – 14 січня 2014-го. Але одна – взагалі датована квітнем цього року.

Що цікаво, потенційні власники земель часто є мешканцями інших областей. Окрім того, у цьому переліку засвітилися також можновладці та їхні родичі.

Щоправда, люди дорікали сільському голові Вікторові Кирилюку: мовляв, він був обізнаним про майбутнє захоплення ділянок. Бо нібито погоджував власним підписом відповідні папери. «Нам у прокуратурі розказали, що через наше село проходили мільйони», – стверджують люди.

Тим часом Віктор Кирилюк категорично заперечував причетність до сумнівних схем. За його словами, оскільки понад 20 гектарів угідь розташовані поза межами населеного пункту, то перебувають у державній власності. А розпоряджається цими землями в такому випадку районна влада. Саме на рівні району і приймали ці рішення. На це йому у відповідь заявили, що у скандальному переліку буцімто опинилися його родичі.

Підливало масла в обурення селян і жалюгідне становище села Прилуцьке, розташованого поруч із обласним центром. До прикладу, клуб просто розвалюється, а дороги – суцільні ями.

Тож під тиском розгніваної громади Кирилюк написав заяву про звільнення із займаної посади.

А селяни тим часом готують звернення до прокуратури, аби та відновила справедливість.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще в с. Дідичі Ківерцівського р-ну скинули сільського голову. Вона не думає за своїх односельчан нікапельки!!
Відповісти
Скинули б!!
Відповісти
І нічого не зробила для своїх сіл, які входять до Дідичівської сільської ради. За 4 зими, які були протягом останнніх 4-х років прочищала дорогу від снігу лише до досе додому. а інші дороги лише раз на зиму! дорогу відремонтувала лише до себе додому, аналогіно з освітленням, на стовпах є світло лише по центральній вулиці с. Дідичі, яка веде знову ж до її житла!
Відповісти
А які обіцянки були перед виборами,... Захмарні..., "... збудуємо садочок в с. горянівка, дамо сільським людям роботу, відбудуємо клуб в с. Дідичі..."
Відповісти
а вартість орендованої земілі за 1 сотку коштує на рік 3 грн, порівнявши з іншими сусідніми сільським радами, то в них вартість 1-ї сотки максимум до 2-х гривень, в середньому 1,5-1,85 грн! придумала сама такі ціни, а люди якось хочуть виживати, от і платять, а куди діватися.....
Відповісти
Треба в Маяках щось вирішувати, а то уже зовсім тупикова ситуація склалась з мером...
Відповісти
а на що дивилось керівництво Держкомзему області та Ківерцівського району. Їх треба гнати в шию....

Військові повернули 6,5 тисяч гектарів, відібраних у них за часів першого губернаторства Клімчука
16 вересня 2013
Суд скасував держакт ДП «Городоцьке лісове господарство» (Волинська обл.) на право постійного користування ділянкою площею 6520,4 га, оскільки вона належить Міноборони. Про це свідчить рішення Господарського суду Волинської області від 10 вересня.
Також суд скасував розпорядження Маневицької райдержавадміністрації, яка у 2005 році підтвердила права землекористування Городоцького держлісгоспу.
Як встановив суд, Городоцький держлісгосп отримав держакт на право постійного користування цієї ділянкою у 1995 році на підставі рішення Волинської облради. Тоді губернатором був Борис Клімчук, який у 2010 році знову очолив облдержадміністрацію.
Однак, це рішення було визнане недійсним у 1998 році Вищим арбітражним судом. Отже, держакт мав бути анульований, натомість держлісгосп продовжив користуватися ділянкою.
Більше того, у 2002 році Волинська облдержадміністрація підтвердила право Городоцького держлісгоспу користуватися ділянкою у 6520,4 га. Але і це розпорядження було визнане недійсним рішенням госпсуду Києва у 2003-му.
Судом встановлено, що вказана ділянка є землею Міністерства оборони. Відомство не давало згоду на її вилучення і від неї не відмовлялося.
Як свідчать матеріали справи, військові ще у 1968 році отримали право постійного користування ділянкою площею 24,16 тис га, до складу якої увійшли спірні 6520,4 га.
Таким чином, у Маневицької райдержадміністрації були відсутні правові підстави видавати розпорядження у 2005 році, яке підтверджувало право лісгоспу на користування 6520,4 га.
На час ухвалення цього рішення головою Маневицької РДА був член Народної партії Леонтій Кричкевич.
А в Городоцькому держлісгоспі з 1995 року змінилося п’ять директорів: Микола Горобчук (1995 – 1998), Володимир Мирка (1998 – 2000), Степан Ковальчук (2000 – 2002), нинішній депутат Маневицької райради від Народної партії Сергій Ребар (2002 – 2012), Віктор Данилюк (2012 – до сьогодні).
P.S. керівником земельного відділу був Левчик І.О. який на разі є начальником в Ківерцях. Запитання – чому ніхто не поніс відповідальності???
Які люди нами керували і керують?!
http://nashigroshi.org/2013/09/16/vijskovi-povernuly-65-tysyach-hektariv-vidibranyh-u-nyh-za-chasiv-pershoho-hubernatorstva-klimchuka/
Відповісти
Статтею 186-1 Земельного кодексу України визначено , що Проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок усіх категорій та форм власності підлягає обов'язковому погодженню з територіальним органом центрального органу виконавчої влади, що здійснює реалізацію державної політики у сфері земельних відносин – а отже проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок мали бути погоджені (або не погоджені) посадовими особами відділу Держземагентства у Ківерцівському районі.
Відповідно до п6 вищезазначеної статті Земельного кодексу України передбачено, що підставою для відмови у погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність його положень вимогам законів та прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, документації із землеустрою або містобудівній документації.
У разі якщо проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки підлягає обов'язковій державній експертизі землевпорядної документації, погоджений проект подається замовником або розробником до центрального органу виконавчої влади, що здійснює реалізацію державної політики у сфері земельних відносин, або його територіального органу для здійснення такої експертизи.

Вважаю, що долю голови Прилуцької сільської ради п. Кирилюка В. мають розділити і посадові особи відділу Держземагентства у Ківерцівському районі та інші посадові особи.
Відповісти
А там керує колишня землевпорядниця, яка є зараз секретарем, а на своє місце доцю пристроїла.
Відповісти
До старости. То в Дідичах командує Чирко, вона спить та бачить себе на посаді голови
Відповісти
А Давай Твою доцю пристроїмо і тещу прибиральницею, а тебе головним конюхом, як ти на це дивишся?
Відповісти
Я до чого веду, кожний повинен бути на своєму місці. А у Вас що, є коні ?
Відповісти
треба зробити люстрацію посадовим особам відділу Держземагенства у Ківерцях і гнати їх в три шиї Левчик чудив в Маневичах тепер в ківерцях добрий вчитель у нього був
Відповісти
Повністю підтримую та погоджуюсь з Афганцем та Українцем.
Екс голова Ківерцівської РДА Кричкевич Л.Д. перетягнув свого «родственничка» Левчика І.О. з Маневич, врятувавши його від відповідальності за такі діяння з землею як наведено у статті.
Останній, під крилом голови РДА притягнув у район своїх маневицьких хлопців. Громадяни неодноразово звертались до Кричкевича із проханнями наведення ладу в земельному відділі, в роботі своїх маневицьких хлопців. Однак як видно, голову РДА Кричкевича, думки громадян про роботу відділу земельних ресурсів, під керівництвом його ставленика, не цікавила із зрозумілих причин. Наприклад:
11. фермер: 24/05/11 Коли Ви вже зробите порядок у Вашому земельному, якщо попривозили сюди своїх маневицьких хлопців, то поставте їх на місце. Те що робиться в понеділок та віторок словами не переказати, треба телебачення привезти. В.Дужич, підніміть Ви це питання, освітліть його, бо наш "шановний голова адміністрації дуже зайнята дюдина, вирішує більш глобальні питання, що йому до людей /24.05.2011 р./
5. Людина, що забирала держ.акт: Повністю згідна з "змученою чергами", такого бардака як в Ківерцях в земельному ніде немає. Зайдіть Леонтій Дмитрович в понеділок чи вівторок в земельні ресурси, подивитесь що робиться і наслухаєтесь всякого. /01.04.2011 р./
Інші звернення громадян на http://www.kivertsi.in.ua/power/directline_krychkevych.php.
Невже в нас не має своїх спеціалістів, а їх треба завозити з Маневицького району.
управління Держкомагенства – Начальник Левчик І.О. і його зам Мінчук – з Маневич.

Вважаю що у людей є багато що сказати про цих маневицьких хлопців.
Пропозиція : Провести процедуру люстрування
Відповісти
А Україночка то мабуть завідуюча Дідичівським дитячим садком.Кляузи пише.Бо голова не дає дітей в дитячому годувати замороженими пельменями та соленими оселедцями замість риби та мяса.
Відповісти
Підтримую Ківерчанина. В місті є достойні люди на посади в земельному відділі. І ще цікаво, а чому земельні фірми мовчать, з якими "працює" заступник начальника Мінчук, чи їх влаштотвує така ситуація ? Їхні працівники дуже цікаві речі розповідають в післяробочий час.
Відповісти
До Полякевича. Мінчук з кожної справи має "откат", цим самим підставляючи свого шефа
Відповісти
Мінчук виконує вказівки Левчика. відкати із землевпорядних фірм Мінчук отримує також за вказівками Левчика, та всі інші питання щодо вирішення земельних узгоджень ідуть через Мінчук але ці узгодження ідеть від МАНЕВИЦЬКОГО ХЛОПЦЯ - Левчика. Тільки на що надіється Мінчук: на всіх документах підписи ставив він, відкати отримував він, проекти розпоряджень візував також він.... і це все за вказівкою Левчика.
ПРОПОЗИЦІЯ. ПРОВЕСТИ ЛЮСТРАЦІЮ ВСЬОГО ВІДДІЛУ Держземагенства у Ківерцях І ГНАТИ МАНЕВИЦЬКИХ ХЛОПЦІВ В ШИЮ ІЗ ВІДКРИТТЯМ ВІДПОВІДНИХ СПРАВ
Відповісти
Земельним кодексом України визначено, що документація із землеустрою погоджується різними службами в тому числі і підрозділами держземагенства.
Невже в районному відділі держземагенства Левчик і компанія не була в курсі оборудок із землею у Прилуцьку та інших обєктах району... Вони самі допустили такі дії які висвітлені у статті
Відповісти
Я особисто зверталася до працівників Дідичівської сільської ради,а саме до секретаря та землевпорядника.Дуже високо-кваліфіковані спеціалісти до яких приємно звертатися за допомогою і порадою.Я дякую їм за допомогу.
Відповісти
Я згідна з Анастасією. Коли зверталася я,мої сусіди,знайомі. То голова, секретар із землевпорядником стараються допомогти,по'яснити та підказати. У них тільки з комп'ютерами проблеми,та ксерокси не працюють,бо дуже багато людей . Інколи така черга,що годину можна сидіти.
Відповісти
Пора діяти!!!
Приймальня Комітету громадської люстрації:
Приміщення Волинської обласної ради, каб. 205А (Київський м-н, 9)
Контактні телефони: 77-81-77, 098-7199824
E-mail: [email protected], www.lustracia-volyn.info
Відповісти
Останні новини
На Волині сільський голова під тиском громади пішов у відставку
17 березень, 2014, 08:26