На кордоні з Волинню – чужі війська, – ЗМІ

На кордоні з Волинню – чужі війська, – ЗМІ
Сухопутна бронетехніка та «жива сила» розмістилися біля північних кордонів України, – повідомляють волинські видання.

Чужі війська на кордоні із Волинню – в стані посиленої бойової готовності, – пише Волинська газета.

Оскільки через інтервенцію російської армії в Криму західні держави остерігаються можливого наступу на їхню територію, Польща та Литва попросили американців, аби під егідою НАТО вони розмістили на їхніх територіях додаткові військові літаки, що й відбулося.

У відповідь Президент Білорусі Олександр Лукашенко попросив «стратегічного партнера» в Кремлі, аби на його аеродромах базувалися 15 винищувачів Збройних Сил Росії, що цими днями також відбулося.

«Авіація вважається першим ешелоном оборони. Щоправда, ці ж літаки успішно можуть завдавати наступальних ударів. Так само як і сухопутна бронетехніка та жива сила, що, за деякими даними, вже розгорнуті біля самісіньких північних кордонів України», – пише видання.

Колеги з газети «Вечерний Брест» деталізують логіку поведінки «всебілоруського бацьки»: «Ми повинні на це реагувати. Але реагувати абсолютно адекватно. І це не секрет. У нас із Російською Федерацією існує спільне угрупування військ на цьому напрямку, основу якого складає армія Республіки Білорусь. Це за домовленістю щодо Союзної держави між Білоруссю та Росією. Угрупування має план дій, в тому числі й план дій на подібні випадки».

До слова, влітку 2013 року на території сусідньої Брестської області білоруські та російські війська (зокрема, ціла дивізія з Підмосков’я) провели широкомасштабні навчання, головною метою яких була боротьба з «умовними диверсантами».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На кордоні з Волинню – чужі війська, – ЗМІ
17 березень, 2014, 10:58