У Луцьку «Правий сектор» «розбирався» із переплатою за паспорти. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку «Правий сектор» «розбирався» із переплатою за паспорти. ФОТО. ВІДЕО
Волинські революціонери прийшли в управління Державної міграційної служби, щоб дізнатися чому паспорти коштують не 170, а 377 гривень.

Візит представників «Правого сектору», «Самооборони» та «Автоймадану» до начальника управління Олександра Вороб’я відбувся у понеділок, 17 березня.

За словами очільника осередку «Правого сектору» Павла Данильчука люди досі змушені платити за оформлення закордонного паспорта 377 гривень попри те, що прокуратура Луцька встановила, що він має коштувати 170 гривень.

Начальник управління Олександр Воробей розповів, що брати з людей більше грошей його зобов’язує ряд постанов Кабінету Міністрів. За його словами, у суму 377 гривень 15 копійок входить державне мито 170 гривень, вартість послуг з оформлення – 80 гривень 15 копійок, вартість бланка 120 гривень.

«170 – такої ціни не існує, я відповідаю за кожне своє слово», - заявив посадовець.

Воробей пояснив, що перевірка прокуратури не скасувала постанови кабміну, тому посадовці мають ними керуватися, проте запевнив, що тільки за те, щоб люди платили за паспорти «170 гривень і навіть менше».


Також начальник управління Державної міграційної служби прокоментував випадки, коли люди платили за паспорти понад базову суму (490 гривень і більше). За його словами, «благодійні фонди», куди раніше йшли ці гроші, зараз закриті, і ніхто більше за 377 гривень 15 копійок платити не буде.

Павло Данильчук запропонував зробити експеримент – оформити двом добровольцям закордонні паспорти за 170 гривень і відправити документи у Київ, щоб перевірити, чи погодять їх. Воробей погодився на таку пропозицію і запевнив, що «палки в колеса» в процесі зменшення цін на паспорти ставлять не у Луцьку, а в Києві.


Також активісти висловлювали претензію начальнику управління міграційної служби щодо того, що працівники дуже повільно оформляють паспорти. Воробей пояснив, що процедура для однієї людини займає близько 30 хвилин, тому, якщо дотримуватися графіка роботи, можна за день оформити лише 20 пакетів документів на отримання паспорта.

Посадовець запевнив, що інколи за день приймають до 40 заявок, але не більше.

За словами Олександра Вороб’я, волинське управління направило у Київ документи на розширення штату, але відповідь досі не прийшла. Зараз на кожен район області документи на оформлення паспортів оформляє лише 2 працівники, тому виникають черги.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Данильчук а тобі Воробей не розказував що у нього криша Львочкін а підлегла Грищук то коханка Льовочкіна?
Данильчук ти в нього заяву на звільнення взяв? чи ви уже разом по саунах ходите чи на каві в карамельці?
Відповісти


Чому корупціонер-алкаш Воробей не написав заяву про звільнення із посади. Верховний суд України встановив вартість закордонного паспорта 170 гривень,ця сума покриває вартість бланка паспорта та надання послуг Рішення Верховного суду має силу закону, є обовязковими до виконання усіма органами державної влади та їх посадовими особами на території держави. За невиконання рішення суду здирника Воробя треба притягувати до кримінальної відповідальності. Крім цього з громадян Волині на протязі двох років міграційна служба незаконно брала за оформлення закордонного паспорта більше 600 гривень,а не 377 грн, коли за ці корупційні схеми відповідатиме перед законом Воробей.
Відповісти
Щеб сходили в жіночу консультацію ато вже смішно несеш септил вату пробірки стікло і ще платиш за крові аналіз
Відповісти
а ще куди? ПС - це не бригада швидкого реагуванн. Можна самому спробувати звернутися у відповідні органи. Чи то я щось дурне говорю?)
Відповісти
І правильно - що він на місці може змінити? Буде вказівка зі столиці - знизить
Відповісти
Напівскажений Данильчук прикриваючись емблемою Правого Сектору... тут вже таке чудить.... Якщо він зе те аби в міграційній службі люди платили 170 гривень, як те передбачив Верховний Суд, то нехай штурмує Яценій Кулю в ЛОБ, який ще досі не відмінив дерективи уряду Азарова на додаткові виплати коштів до цих 170 грв. До чого тут Воробей???
Відповісти
Черги стоять не тільки тому, що не вистачає працівників, а і через те, що вони працюють по пів дня з перекурами. Чому би не перевести роботу відділу оформлення документів на повний робочий день, як у всіх людей, і організувати прийом за попереднім записом? Тоді і черги зникнуть. Але наші держустанови не звикли нормально працювати, в цьому вся проблема.
Відповісти
Правий сектор робить чудову роботу, але є одне але. Перед тим як йти до такого чинуші можна булол б порадитись із юристами. Перевірка прокуратури - пшик, цікаво як би начальник міграційної служби відповів на запитання: "Чому Ви не дотримуєтесь постанови Верховного Суду України від 03.12.2013 року?". Адже у своїй постанові ВСУ чітко наголосив на тому, що згідно зі статтею 1 Декрету Кабінету Міністрів України від 21 січня 1993 року № 7-93 «Про державне мито» (далі – Декрет) платниками державного мита на території України є фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.
До об’єктів справляння державного мита належить, зокрема, державне мито за видачу громадянам України закордонного паспорта на право виїзду за кордон або продовження строку його дії у розмірі 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 10х17 грн (статті 2, 3 Декрету).
Разом з цим у пункті 27 розділу І Переліку визначено розмір плати за оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що становить 87 грн 15 коп.
Таким чином, сплата установленого Декретом державного мита покриває вартість витрат, пов’язаних із учиненням відповідачем дій щодо видачі громадянам України закордонного паспорта на право виїзду за кордон (у тому числі й вартість бланка). Тому він не вправі вимагати повторної оплати тих самих дій (послуг) на підставі іншого нормативно-правового акта.

Хто не вірить, перейдіть за ссилкою і переконайтесь самі: http://www.scourt.gov.ua/clients/vsu/vsu.nsf/(documents)/7FD15F6B33C36FCCC2257C4B0049C997?OpenDocument&Highlight=0,21-416%E013&
Відповісти
Хлопці, якщо такі поборники за справедливість, сходіть в обласну дитячу лікарню до головного лікаря! От там ще більш цікаве побачите!!
Відповісти
в ЛНТУ треба завітати на сесії
Відповісти
і в ківерцівський медколедж.якнайскоріше. там алколічка директор, хабарниця відкритим текстом.
Відповісти
директорка ківепцівського медколеджу пиячить, як мужичара,і всі знають про хабарі.а краю немає...
Відповісти
це також шахрайсьтво бо кожен сам себе страхує до чого тут їх додатково обовязкове (про що у жодних документах і мови нема так просто за відкат банку
)
Відповісти
Прошу наведіть порядок з візовим центром польського консульства,хто них зробив посередником,за що беруть 265гр
Відповісти
Беруть вони 200 гривень. І ніхто не примушує вас туди іти. Ідіть в консульство. От справді в кого вони "відібрали хліб" Є також фірми які роблять паспорти швидко і без черги, прописки та інші послуги паспортних столів. Це вибір і право кожного платити чи не платити. Так само як лікарі які працюють в міских лікарнях, приймають і в приватних клініках і це також ваше право сидіти в чергах в поліклініці, чи заплатити 100 - 150 гривень і той же лікар відведе вам більше часу, в кращих умовах і без черг...
Відповісти
Не 200,а 240 плюс послуги банку 20грн
Відповісти
Місяць назад оформляв у них паспорт,,і мені дали якійсь два сумнівні рахунки я запитав чи всі обов*язково платити,то сказали так звичайно,, і мені вийшло 485 грн,,а деякі люди тоді зі мною оформляли то взагалі платили по 595 грн,,як це так????
Відповісти
якщо ви маєте якусь інформацію за рахунок якої можна було б обгрунтовано провести процедуру люстрації або просто заставити написати заяву на звільнення то приходьте в будинок культури (Просвіта)і пишіть заяву яку працівники правого Сектору розглянуть.
Відповісти
замість ттого, щоб тут коменти строчити - йдіть в наші дави і допомагайте!
Відповісти
Є ще така в області Пришко в Червоному хресті алкоголічка, яку потрібно гнати з роботи. Нема вже криши.
Відповісти
В нас всюди є такі...і будуть,бо прийдуть на зміну такі самі-в нас менталітет такий,що ми звикли брати і давати і нічого з цим не вдієш...І взагалі-чому за все відповідають держслужбовці,які навіть на своі мізерні зарплати не можуть однокімнатну хрущовку купити-рахуються головними хабарниками...Ви об'ідьте Луцьк з усіх сторін і подивіться,які замки стоять...Чи можна збудувати шось подібне ,коли середня зарплата області 2000грн...Звідки ж гроші???Парадокс???в нас живуть лише ті,які отримують зарплати в конвертах..от з цим треба навести лад...Заходити в дім і питати-звідки доходи-вони ж податок нічкий не сплачують і будуються за незаконно зароблені гроші.Ато чіпляються до міліціонерів-ви подивіться на тих дільничих,слідчих-в когось з них є котедж трьохповерховий???Живуть на ту мізерну зарплату і ледь кінці з кінцями зводять.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «Правий сектор» «розбирався» із переплатою за паспорти. ФОТО. ВІДЕО
17 березень, 2014, 13:23