Влада Волині відмовилася від прозорої кадрової політики, - революціонери

Влада Волині відмовилася від проведення прозорої кадрової політики, - йдеться в заяві "Громадського сектору" Волині.

"Після призначення голови Волинської облдержадміністрації Громадський сектор Волині звернувся до Григорія Пустовіта із відкритим зверненням, в якому висловив своє бачення кадрової політики в області", - кажуть в інфоцентрі "луцького Євромайдану".

У зверненні вони закликали нову владу проводити кадрову політику на нових підходах: вільний доступ до керівних посад для всіх кандидатів, публічність та відкритість при виборі кандидатур, відмова від партійного квотування, підбір фахівців за принципом професіоналізму, використання громадських слухань та інших механізмів впливу громади на владу.

"На жаль, місцева влада та владні сьогодні партії, висловлюючи на словах підтримку таким ідеям, на ділі продемонстрували нерозуміння та несприйняття наших пропозицій", - заявили революціонери.

"В неділю, 16 березня, нам офіційно відмовили в запровадженні такого механізму консультацій з громадськістю. В якості пояснення такого кроку політики послались на передвійськовий стан, у якому перебуває наша держава, складність застосування пропонованих нами ідей та "кадровий голод". Вважаємо таку позицію необґрунтованою", - кажуть в "Громадському секторі".

"Ми погоджуємося, що мобілізаційні заходи є першочерговими, але ефективна державна політика неможлива без кваліфікованих кадрів. Обраний новою владою метод підбору кадрів якраз і є прикладом неефективної політики. Крім того, в сьогоднішніх умовах важливою є легітимізація нової влади в очах громадськості. В нових суспільно-політичних умовах відмова від проведення консультацій з громадою навпаки призведе до нового розчарування владою", - вважають громадські активісти.

"Аргумент про "кадровий голод" також не має серйозних підтверджень. В області нараховується кілька тисяч державних службовців. Крім них є чимало професійних та сумлінних спеціалістів з різних сфер, які теж можуть бути залучені до державного управління. Але таких людей треба шукати не лише в партійних та навколопартійних середовищах, а через публічний конкурс. Крім того, ці люди не хочуть бути зобов’язані окремим політикам, їх не цікавлять партійні квоти, вони хочуть працювати на державу", - йдеться в заяві.

"Це все змушує нас робити висновок про те, що нова влада у своїй кадровій політиці віддає перевагу кулуарності та партійному квотуванню над принципами публічності, професійності та участі громадськості", - резюмують вони.

Насамкінець вони нагадали свої пропозиції щодо кадрової політики в регіоні:

1. Ми виступаємо за зміну системи, а не за зміну персоналій. Саме тому ми виступаємо проти ручного управління та вкотре наголошуємо на необхідності використання в державному управлінні нових системних механізмів;
2. Наполягаємо на застосуванні у кадровій політиці принципів публічності, відкритості та консультацій з громадськістю. Лише в такий спосіб можна якісно оновити та посилити кадровий склад в органах влади;
3. Вважаємо недопустимим призначення на керівні посади осіб, які проявили свою некомпетентність на попередніх посадах та які не викликають довіри у громадськості. Також наголошуємо на тому, що посади у сфері державного управління не є політичними, щоб при їх заповненні керуватись партійною відданістю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дайте посаду богдані, міші, оксані і всі заспокояться. можна одну на всіх
Відповісти
Влаштуйтесь на роботу!!! Дайте людям працювати!
Відповісти
Досить дерибанити посади, краще мобілізуйтеся до війська, проходьте відповідні навчання, скеруйте свою молоду і активну енергію на захист нашої держави. Цей Данильчук уже всіх дістав своїми нововстановленими правилами. Думка Луцького Майдану - це думка купки людей, а не усього міста. Ще не вистачало, щоб життям міста керували ті, кого зо стоню чоловік призначили просто на вулиці. Ви ж думайте, панове!
Відповісти
Останні новини
Влада Волині відмовилася від прозорої кадрової політики, - революціонери
17 березень, 2014, 17:06