Двірники влаштували «розборки» з мером Луцька. ФОТО. ВІДЕО

Двірники влаштували «розборки» з мером Луцька. ФОТО. ВІДЕО
Працівники підприємства «Луцьк Комунал Сервіс» на чолі з директором Олегом Стернійчуком прийшли до луцького міського голови Миколи Романюка вимагати повернути борги.

Візит в мерію відбувся після пікету у середу, 19 березня.

Нагадаємо, до 2014 року 4 з 7 секторів, на які поділений Луцьк, прибирали працівники підприємства «Руфусів», що перемогло у тендерах на обслуговування цих ділянок. За словами представників підприємства, у 2012 році з міського бюджету їм заборгували більше мільйона гривень, а у 2013 році – більше 735 тисяч гривень.

Через такі борги рахунки ПП «Руфусів» арештували, а його керівництво переоформило всіх працівників та техніку на нове підприємство «Луцьк Комунал Сервіс», - пояснив директор останнього Олег Стернійчук.

Вже 14 січня 2014 року Господарський суд Волинської області вирішив задовольнити позов щодо повернення боргу ПП «Руфусів» за 2012 рік (1 мільйон 18 тисяч 923 гривень). «З цієї суми нам не виплатити ні копійки», - стверджує директор.

Саме повернення цих грошей, а також боргу за 2013 рік, було першою вимогою пікетувальників до Миколи Романюка та заступника начальника департаменту ЖКГ Луцькради Миколи Осіюка.



Романюк розповів делегатам від «Луцьк Комунал Сервіс», що гроші у 2012 році не заплатили, бо «держава не дала», проте пообіцяв, що у 2014 році ці гроші знайдуть. Щодо боргу за 2013 рік мер жодних обіцянок не давав.

Водночас Микола Романюк звинуватив директора підприємства Олега Стернійчука в тому, що він намагається вирішити свої внутрішні проблеми через тиск на міську владу і «баламутить людей».

Романюк пояснив, що у 2013 році ПП «Руфусів» заплатили більше 8 мільйонів гривень, а у 2014 – ще 540 тисяч, тому «зарплату робітникам можна було б цілком заплатити», а те, що двірники її не отримують, вина керівництва фірми.

Проте Олег Стернійчук заявив, що у 2013 році з працівниками і так розрахувалися, а за роботи 2014 році підприємству заплатили лише 142 тисячі гривень, що не покриває всіх збитків.

Так, із січня 2014 року фірма прибирає 2 з 7 секторів міста на умовах продовження договору за 2013 рік, на інших 2 секторах виконує роботи без такого договору на свій страх і ризик.

Заступник начальника департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк запевнив, що із «Луцьк Комунал Сервіс» укладуть тимчасові договори на обслуговування всіх 4 ділянок та виплатять 237 тисяч гривень, щоб погасити борг за роботи у грудні 2013 року та 2014 році.

У директора «Луцьк Комунал Сервіс» Олега Стернійчука також виникли претензії щодо тендеру на прибирання 7 секторів міста на 2014 рік, який мали провести 6 лютого.

Тендер фактично зірвався, бо «Луцьк Комунал Сервіс» та ще одне підприємство «Тайм-Інвест» не допустили до нього. Через це на прибирання кожного із секторів на тендері виявився лише один претендент (місцевий ЖЕК у кожному з секторів) і він не відбувся (бо потрібно мінімум два учасники).

За словами заступника луцького міського голови Лариси Соколовської, тендер зірвали з вини самих підприємців, адже ті неправильно подали документацію. Проте з такою відмовкою міської влади не погодився Луцький міськрайонний суд Волинської області, який 14 березня визнав недопущення підприємств до тендеру незаконним.

«Позовну заяву ТзОВ «Луцьк Комунал Сервіс» до Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради, треті особи ТзОВ «Тайм-Інвест», КП «Житлово-комунальне підприємство №2» (інші підприємства, які брали участь у тендерах, - ред.) про визнання рішення нечинним – задовольнити повністю», - йдеться у постанові суду.



За словами Соколовської, станом на 19 березня вже оголошений повторний тендер, до якого допустять «всіх бажаючих», зокрема, запросять підприємства з інших міста та, можливо, з-за кордону, щоб забрати у «Луцьк Комунал Сервіс» монополію на прибирання міста та «визначити того, хто запропонує найнижчу ціну».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чогось Гаррі Поттер відразу згадався...пробачте. :)
Відповісти
Нехай власник Швець продасть свого крутого джипа і виплатить людям зарплату
Відповісти
Лучанин , який викидає дану інформацію , або з департаменту або з компанії Соколовської...... Нечистота нашого міста.... Швець працює набагато раніше в місті ніж Романюк .... І чомусь так сталось , коли сталася трагедія на Рівенській, чомусь Швець перший надав людей і техніку для допомоги і сам на місці керував роботою ,нагороди і шану забрали потрібні для мерії люди..... А зараз говорять про статки власника , який працює вже на місто 5 рік , це Впм не КП , мовчати не будуть!!!!!!
Відповісти
Яка різниця хто власник підприємства, для мене як пересічного мешканця нашого міста, головне щоб місто було чистим!
Відповісти
Останні новини
Двірники влаштували «розборки» з мером Луцька. ФОТО. ВІДЕО
19 березень, 2014, 17:02