На Волині обікрали дві сільради

На Волині обікрали дві сільради
На Волині крадії "навідалися" до сіл Прилуцьке та Борохів Ківерцівського району.

Вони пограбували сільради цих населених пунктів, - пише ТРК «Аверс».

У Прилуцьку, до сільської ради нічної пори залізли через вікно, що в кабінеті сільського голови. Похазяйнувавши там, зламали замки та проникли до офісу секретаря сільради та бухгалтерії.

Секретар Прилуцької сільської ради Галина Попович розповіла: «Вивернутий замок в сейфі в секретаря. Всі документи, які були в сейфі, на сейфі, всі перевернуті, перемішані… Зникли гроші, які ми збирали на Майдан. 1170 гривень… На перший погляд документи на місці, але остаточно я вам сказати не можу. Ми повинні провести інвентаризацію, може, пропали якісь матеріальні цінності…».

Крадії не чіпали дороговартісної оргтехніки, зокрема комп’ютерів та ноутбука, а взяли лише гроші, запевнила секретар. Проте, як стало відомо журналіста, ще дещо зі сільради таки зникло. За неперевіреною інформацією - це документи.

«…Не знаю, буду перевіряти… Це державне мито, по нотаріальних діях, по прописці, виписці», - прокоментувала цю інформацію Галина Попович.

До слова, тиждень тому громада та депутати цієї Прилуцької сільської ради прийшли з протестом під стіни обласної прокуратури. Люди вимагали повернути громаді роздерибанені землі, які за сприяння волинських чиновників роздали особам з особливим статусом у селі. Скаржники вимагали від правоохоронних органів негайно розслідувати справу. З цього приводу на 21 березня запланована сесія.

Подібне пограбування сталось і в Борохівській сільській раді. Звідти викрали лише особисті кошти сільського голови Валентини Демедюк, хоча й інші працівники зберігали там свої невеликі заощадження.

«Моїх особистих коштів 4 тисячі… Залізли всередину, повиривали ґрати, одні грати не могли вирвати то поламали. Залізли в мій кабінет, взламали сейфа», - пояснила Демедюк.

У міліції з приводу двох пограбувань від коментарів утримуються.

Нагадаємо, в лютому 2011-го року на Волині пограбували 5 сільських рад Луцького, Ківерцівського та Локачинського районів. Тоді з Прилуцької сільради винесли майже всі цінні речі, в тому числі й оргтехніку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обікрали дві сільради
21 березень, 2014, 15:21