Двом Героям Майдану присвоїли звання «Почесний громадянин»

Двом Героям Майдану присвоїли звання «Почесний громадянин»
Депутати Ківерцівської районної ради присвоїли звання «Почесний громадянин Ківерцівщини» загиблим на Майдані у Києві Василю Мойсею та Івану Тарасюку.

Відповідне рішення вони прийняли 28 березня, - повідомили у ВО «Свобода».

Підтримали цю пропозицію усі 32 депутати, які були присутні під час голосування.

На початку сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв.

Перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик звернувся до депутатів, аби вони виявили силу волі і терпіння: «Так трапилося, що двоє героїв Небесної сотні з Ківерцівського району. Історія покаже, що ми зробили правильний вибір, що прийняли таке рішення напередодні сороковин. Впевнений, що депутати Ківерцівської райради належним чином вшанують подвиг Героїв, які поклали свої життя на вівтар перемоги».

Василь Мойсей народився 23 березня 1992 року на Тернопільщині. Приїхав на Майдан у Київ разом зі своїми побратимами в ніч з 18 на 19 лютого. А вже 20 лютого він загинув від кулі снайпера. Навчався в Університеті розвитку людини «Україна» у Луцьку на 4-му курсі. З 18 червня 2012 року член Ківерцівської міської організації «Свобода».

Іван Тарасюк народився 28 січня 1993 року у селі Залісоче Ківерцівського району. Єдиний син у батьків. Був застрелений під час спроби повісити державний прапор на одному з об'єктів Євромайдану. Навчався в Луцькому медичному коледжі «Монада», потім служив в армії. Грав за футбольний клуб «Олика».

Після засідання сесії районної ради у Ківерцях, біля освяченого хреста Героям Майдану на Волині відбулася панахида до сороковин з дня загибелі розстріляних борців за волю і незалежність України.

Нагадаємо, що напередодні аналогічні рішення про присвоєння звання «почесний громадянин» загиблим бійцям Небесної сотні ухвалили Любешівська районна та Луцька міська ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мойсею це почесне звання має присвоювати Тернопільщина або Луцьк, де він похований.
Відповісти
Останні новини
Двом Героям Майдану присвоїли звання «Почесний громадянин»
28 березень, 2014, 16:14