«Волинське Межигір’я»: міні-царське село Колісника. ВІДЕО

«Волинське Межигір’я»: міні-царське село Колісника. ВІДЕО
Начальник Волинського обласного управління лісового господарства Богдан Колісник облаштував на Ківерцівщині міні-царське село.

Тут: дерев’яні будиночки, альтанки, подвір’я, вимощене бруківкою. Відпочинковий комплекс зводили за державні кошти, - йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Останнім часом Богдана Колісник у мисливському господарстві «Звірівське» не бачили: офіційно він у відпустці. А можливо, за крок до звільнення.

Наприкінці лютого, коли у гості в лісове господарство завітали місцеві громадські активісти і представники «Правого сектору», Богдан Колісник написав заяву на звільнення. Та станом на 31 березня офіційної інформації про звільнення головного лісівника Волині із займаної посади не було. на телефонні дзвінки журналістів Богдан Колісник не відповідає.

За словами місцевих жителів, протягом років керівництва лісовим господарством – з 2005 року – Богдан Колісник часто навідувався до своєї «державної» резиденції. На територію, оточену парканом, впускали лише обраних.

«Тут завжди була охорона, собаки. На територію ніколи, нікого не впускали. Тут навіть єгері рідко бували», – розповів місцевий мисливець Олег.

Та це не єдиний комплекс споруд «волинського Межигір’я». Інші розкидані глибоко у лісі – подалі від людських очей.

Так, біля урочища Майдан журналісти та громадські активісти знайшли ще одну зону для відпочинку в лісі, яку добудовує державне мисливське господарство. Раніше на цьому місці була пасіка. Торік тут виріс так званий будиночок для гостей, знову – багато альтанок. Саме тут відбувалися гулянки після полювань.



За словами мисливця Олега, нещодавно біля новозбудованого комплексу виріс паркан, територію виклали бруківкою. Добре доглянуті і облаштовані будинки різко контрастують із хатами, у яких живуть прості єгері.

Та найбільше, що обурює місцевих жителів, – своєрідна «приватизація» лісу. На територію поблизу комплексів не можна приходити навіть по ягоди чи гриби.

«Колісник багато шкоди наробив для волинського лісу, для всієї громади. Він уважає, що весь ліс належить йому», – обурюється місцевий підприємець Анатолій Белиця.

Утім, сам Богдан Колісник переконаний, що живе скромно, а те, що його господарство називають Межигір’ям, сприймає з гумором. За його словами, комплекси та відпочинковий комфорт належать не йому, а державі.

«Хто там був, переконався, що я живу досить скромно. Так, на подвір’ї охайно. Але так має бути у кожного господаря. Щодо готелю, ставка, альтанок і мисливського будинку… Це все – власність держави», – розповів він в інтерв’ю «Волинській газеті».

«Думаю, напряму Богдану Коліснику справді належить не багато. Та це людина, яка керувала величезним об’ємом лісового господарства, управлінням, де задіяні різноманітні хитромудрі схеми щодо власності, відмиванню коштів, вирубки лісу», – коментує депутат Луцької міської ради, керівник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук.

Утім лісове господарство не лише облаштовувало маєтки державним коштом, а й купувало дорогі автомобілі. За словами підприємця Анатолія Белиці, за останні чотири роки придбані Toyota Land Cruiser 150, дві Toyota Land Cruiser 200 і Audi Q7. Сам же Богдан Колісник їздить на Toyota Avalon.

Водночас, за інформацією голови Волинської ОДА Григорія Пустовіта, нині кредиторська заборгованість державних лісогосподарських підприємств області сягає понад 60 мільйонів гривень. Воно й не дивно, адже нещодавно стало відомо, що за часів керівництва Колісника місцеві держлісгоспи начебто продавали деревину деяким підприємствам за заниженими цінами.

Станом на 1 квітня із трьома із цих фірм, до яких начебто має стосунок син Колісника, розрахунки лісогосподарських підприємств припинили.

Для родини Богдана Колісника, який працює у сфері лісництва вже майже 40 років, лісове господарство перетворилося на сімейну справу. Так, його дружина Ольга Колісник є одним із засновників ТзОВ «Олдан», що займається гуртовою торгівлею деревини. Юридична адреса фірми така ж, що й у державного підприємства «Городоцьке лісове господарство».

Цікаво, що у 2007 році ТзОВ «Олдан» отримало в користування понад 18 тисяч гектарів мисливських угідь

Син Богдана Колісника, Роман, депутат Волинської обласної ради, керував «Камінь-Каширським лісовим господарством» та «Цуманським лісовим господарством». Ще один син, Зіновій, очолював «Маневицьке лісове господарство». Також донедавна був головою Ківерцівської райдержадміністрації. З цієї посади його звільнили 22 березня.

Тим часом голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт звернувся до голови Держагенства лісових ресурсів України з проханням таки звільнити Богдана Колісника. Та чи захитається крісло під будівничим «Межигір’я» по-волинськи? Показово, що головному ліснику Волині вдавалося залишатися при посаді як за президентства Віктора Ющенка, так і за Віктора Януковича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Колісник
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо проведуть таку ж люстрацію,як "помаранчеві" або й взагалі не проведуть,то Колісник буде надалі керувати,бо бабла він накрав для цього більш ніж достатньо
Відповісти
хто такий белиця-пусте патякало якому пообіцяли дешевий дуб якщо допоможе скинути колісника.але ще донедавна від лівого дуба невідмовлявся ніколи і про його походження йому було нецікаво.що зроби і скільки доброго для лісу-складаєтся таке враження що белиця!те що в звірівському межигірї акуратно то це правда мабудь краще для колісника було завести 2-3машини га..на на подвіря тоді всі би писали що дивітся що в ньго на подвірї який з нього хазяїн а так шановні маєте про що писати.
Відповісти
а давайте хай хтось проїде по лісгоспах з опечатаними урнами для голосування і нехай працівники самі вирішать кого вони хочуть а то виникає враження що проти тільки белиця шеремета злодійкуваті ляховичі з реберами радіон і всі хто лягає спати і бачить сон що він великий начальник
Відповісти
яка урна дурню ти що хочеш щоб ми залишились бе обіцяного корита.
Відповісти
Хрен тобі ! А не урни! Всі ви там одинакові! Інвентаризацію треба в лісах провести! І тоді побачимо!
Відповісти
бо людина робила свою роботу а не в політику гралась тому і працював при всіх владах
Відповісти
А що ще й Родіон висовується?Що забув як дуби крав в Мощаницькому лісництві? Ще напевно в Колісника квартири в Луцьку не було, а в Радіона вже була!!! І за які гроші хати синкам будує?
Відповісти
Ну тож тоді казали щоКолісник заховав Родіона від тюрми в Маневичах,бо була б тюрма як ті пеньки понаходили
Відповісти
А ти менше слухай, що кажуть, а більше вчись, розвивайся, працюй та розбудовуй країну, починай з себе. Бо такі як Колісник буде жити в "Межигір'ях", а ти будеш все життя слухати, що кажуть і жувати соплі. І це теж буде справедливо, хто б що не казав і не писав.
Відповісти
Шо то вже синки взялися батька захищати?бачив я те Межигіря раніше , стара хата з якої зробили більш- менш пристойний вигляд
Відповісти
У синків його зараз думаю важливіші справи, ніж писати коментарі. Та й не захищав ніхто нікого, просто адекватна думка.
І дійсно, називати статтю зі звичайним доглянутим помешканням "Волинське Межигір'я" - м'яко кажучи, нерозумно.
Відповісти
Яке Межигір'я?) Ну що ви мелете, люди добрі? Ну хоть голову включайте трохи... Як можна називати це Межигір'ям? "Межигір'я" - символ хворобливості, жлобства, втрати відчуттся реальності. ДЕ ТУТ ТАКЕ? Подивився відео - одні терміни "начебто, ніби", якісь неохайні, неосвічені та хитрожопі хлопці типу Белиці щось намагаються доводити. Колісника і йому подібних не захищаю, але раз ми кричимо, що йдемо в Європу - то й робити по-європейськи. Спочатку по закону відсторонити від виконання, тоді хай КОМПЕТЕНТНІ органи розслідують справу по Коліснику, а тоді вже відкритий суд. Але ж ні. "Ми тепер всім покажем" - вислів рядового члена Правого Сектора. Та й "компетентних" органів немає, з яких треба було починати, а не з Колісників і т.п. Бо одних типу "люстрували", а інших занесли в кабінети, що на Волині, що в Києві. Та і то далеко не всіх. А Правий Сектор кричить, що вони революцію роблять. Погрожувати автоматами та їздити по області людей залякувати - це дійсно революція, якраз кацапам на руку. Хоча 99% волинського Правого Сектору ніякого відношення до революції немає, один зброд позаписувався після втечі Януковича, ходять носи деруть. Гидко та прикро. Совковий менталітет все ще робить свою справу.
Відповісти
Жееесть! А чому не показали його віллу поблизу Журавич??? Ось там є на що подивитись!
Відповісти
ага та підпільний консервний цех де який знаходиться на тій же території і де розливають алкоголь невідомого походження!!
Відповісти
Останні новини
«Волинське Межигір’я»: міні-царське село Колісника. ВІДЕО
02 квітень, 2014, 17:14