Мобілізація на Волині: сотні людей їдуть до війська

Мобілізація на Волині: сотні людей їдуть до війська
Щонайменше кілька сотень мешканців Нововолинська протягом 8 квітня переправили до військової частини, розташованої біля Володимира-Волинського.

Повістки військовозобов'язаним віком до 43 років вручали впродовж дня з вимогою прибути до військового комісаріату 8 квітня на 18:00, - пише Нововолинськ діловий.

Голови сільських рад Іваничівського району постарались організувати доїзд своїх земляків, тож ті приїхали і з речами першої необхідності, і з продуктовим пайком. А от городяни здебільшого прийшли без торб — лише з гаманцем і мобілкою.

"Бардак!" — зітхають і охоронці військкомату, і самі призовники. Порядку справді бракує, однак здебільшого "бардаком" іменують загальну ситуацію в державі.

Весь вечір тут працює медична комісія. Оформлення мобілізаційних документів забирає багато часу, тому військовий комісар Олександр Плужник відмовляється спілкуватися з пресою.

Дещо розповів його заступник, який не не схотів назватися.

Військовозобов'язаних після проходження медкомісії доправляють до Володимира, у військову частину. Там вони пройдуть навчання, розраховане на 45 днів.

Близько 21:00 від військкомату відбув автобус із 48 чоловіками. Хтось із них нещодавно повернувся з армії, а хтось уже й забув за роботою в шахті чи на будівництві, як та армія виглядає. Настрій у всіх бойовий, нервують, але жартують.

Це був уже третій за вечір автобус, що вирушив до Володимир-Волинської військової частини.

Удень із Нововолинська відправили туди ж таки 11-тьох офіцерів запасу. Однак невдовзі четверо повернулися — за станом здоров'я.

З-поміж мобілізованих "НД" помітив лідера міської Самооборони — 33-річного Володимира Шаповала. Триматимемо з ним зв'язок.

За неофіційними даними, за добу Нововолинський військкомат має мобілізувати близько 1000 чоловіків.

Ковель — у рази більше. Більшість іваничівських, нововолинських, ковельських резервістів мають проходити навчання саме у Володимирі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гратись у війнушку!
Відповісти
вдарся в стіну головою
Відповісти
рази два, вдарся
Відповісти
ні весь час стій і бийся.,якщо ти такий непутящий
Відповісти
Слухайте, ну може хватить передирати новини з одного ресурса на другий? Новолинськ, Ковель... Чому ж не пишеться, що так само і в Луцьку іде мобілізація? Протягом 3 (!!!) годин люди мали владнати свої справи в родинах, на роботі і т.д. і явитись в воєнкомат, де цілий день чекали відправки у Володимир. Дійсно бардак. До чого ліниві журналісти, ну зовсім не працюють, лише все передруковують один в одного...
Відповісти
а чому військомату не викликати ти хто у ссвій час відкупився від армії і перевіртти їх реальний стан здоров’я.80% з них здорові.
Відповісти
і я за це нам потрібно зібратись та організувати похід нехай ті що поплатили відкупились мають нормальне здоровя теж ідуть на мобілізацію.....500доларів побрали енурези та плоскостопію чи тиск як в моїх знайомих понаписували.і всьо хлопці гуляють....приходьте всі завтра на11 годину до воїнкомату
Відповісти
)))не можна так)))..вониж гроші заплатили)..то що получиться раз касував щоб відкосити від армії,а зараз що треба щераз????...так навіть розстрілюють тільки один раз!
Відповісти
та нє..то якась херня получиться щоб два рази платити...хай во сусіда забирають!
Відповісти
вам шо нема шо робити йти в армию жити в полі
Відповісти
Зателефонували сьогодні в 7 годин ранку, попросили з'явитись на 9:00 у Луцький військкомат. Пройшов медкомісію. На території дуже багато людей, біля 400. Частина вишикувана на плацу, поділена на відділення з командирами, напевно готуються до відправки. Частина в приміщенні відмічаються. Вчора частину людей відправили у Володимир-Волинський на польові навчання до 4-го травня. Інша версія на 45 днів, ще інша - до виборів. Беруть чоловіків до 35 років, великий недобір офіцерів. Декому телефонують, декому присилають повістки, декого забирають з дому.
Відповісти
а мені дуже страшно за наших чоловіків і синів...дуже надіюсь, що війна як така не відбудеться. Всім Янгола Охоронця...
Відповісти
Значить нам така доля напмсана. Думали, що остання війна давно відгриміла. А тут... Тримаймося.Наші долі написаніБогом і їх не об'їдеш конем.
Відповісти
У Володимирі-Волинському солдати ночують у палатках напівголодні.
Відповісти
Не пишіть нісенітниць - сам з Володимира, годують солдат добре, те що ночують у палатках правда, ну а де ще розмістити таку кількість людей?
Відповісти
що це ківерцівський воїнкомат і яка в них там комісія коли забирали в суботу зранку чоловіків непроводячи медичного огляду.у мого чоловіка язва та підірвана спина він на дієті...а там сказали рукі ногі маєш іди...один сусід відкосив є в аптеці таблеткі які підвищують тиск він їх випив ита його відправили додом.завтра я збираючи документи йтиму у прокуратуру та суд...якщо брати то брати здорових.а не здорові поплатили по 500доларів і тепер сміються.хай такі як твій захищає нас....тож спливе багато прізвищ.готуйтесь...а ні проведіть нормальну справедливу перевірку(без взяток)
Відповісти
мої сльози непройдуть так вам даром.ківерцівський воїнкомат....тому хто викликав у чоловіків без мед підготовки....нехай вам буде така паска як мені з плачем таблетками від тиску....щоб ви здохли сукі неблагодарні...несправедливі...нехай ваші сини зяті внуки їстимуть не паску а сиру землю....проклинаю вас
Відповісти
Так проходять комісію не лише у ківерцівському військкоматі, а й в любомльському. Мій чоловік заїхав машиною, то навіть не дозволили відвезти додому. Сказали - став на стоянку. Один годувальник в сім'ї, хоча офіційної роботи не мав. Квартиру знімаємо. Забрали невідомо на скільки часу, а город не саджений. Потім кому в очі заглядати і просити їсти, чи вистачить тих мінімальних грошей, які йому МОЖЛИВО заплатять? Ніхто не дає відповіді на ці запитання.
Відповісти
іпробули вже другий місяць позакону 45 суток і ротація а не пускають ходять одне поза другого як дурні що запитай то нічого незнають ще зневажають тих хлопців що дійсно були в цьому пеклі то скажіть кому така україна потрібна у верховну раду лізуть ті самі тільки іншого кольору ганьба
Відповісти
Останні новини
Мобілізація на Волині: сотні людей їдуть до війська
09 квітень, 2014, 07:48