Нардеп запитав Яценюка про якість газу волинян

Нардеп запитав Яценюка про якість газу волинян
Народний депутат України від ВО «Свобода» Євген Мельник скерував депутатський запит прем’єр-міністрові України щодо якості природного газу, який постачається споживачам Волинської області для побутових потреб.

За словами нардепа, до нього надходять численні скарги від виборців 19-го мажоритарного округу на якість природного газу, - повідомляють у прес-службі «Свободи».

«У своїх зверненнях громадяни акцентують увагу на тому, що опалюють безперестанку свої будинки чи квартири, але бажаної тепловіддачі так і не отримують і стверджують, що ще 10 років тому на опалення їхніх помешкань та приготування їжі необхідна була набагато менша кількість газу ніж та яка необхідна в останні роки. Споживачі, особливо із сільської місцевості, зауважують, що через неякісний газ швидко виходять із ладу імпортні котли, які дуже чутливі до різних домішок. При цьому газові лічильники справно нараховують куб за кубом, але бажаної тепловіддачі немає.

Як відомо, параметри газу контролюються місцевими управліннями газового господарства на основі лабораторних даних НАК «Нафтогаз України». Тобто, контроль за якістю газу з боку споживача відсутній», - наголосив Євген Мельник.

У зв’язку з цим свободівець просить голову уряду провести незалежну експертизу якості природного газу, який постачається споживачам Волинської області. В разі встановлення фактів відхилення параметрів газу від встановленої норми, відповідно до порядку відшкодування збитків, зобов’язати газопостачальні підприємства Волині здійснити перерахунок розміру плати за газопостачання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
великий "спец" по газах!
Відповісти
Треба було зразу до Тимошенко звертатись, вона любить Волинську область і швидко розбереться, який газ подають волинянам. А коли вона стане президентом, таких проблем узагалі не буде.
Відповісти
для чого волинянам газ, якщо у них є древа?
Відповісти
Останні новини
Нардеп запитав Яценюка про якість газу волинян
22 квітень, 2014, 12:49