У патріарха Кіріла приховують, що він має годинник за 30 тисяч євро

У патріарха Кіріла приховують, що він має годинник за 30 тисяч євро
З офіційного сайту РПЦ зникли фотографії, де зображений патріарх Московський і всієї Русі Кирило з годинником Breguet вартістю 30 тисяч євро. А після того, як факт зникнення фотографій помілили, прес-служба патріарха заявила, що це "технічна помилка".

У середу, 4 квітня стало відомо, що на сайті РПЦ замість фотографій патріарха з годинником з'явилися відредаговані - без годинника на руці патріарха, пише блогер v-n-zb, з посиланням на Nikolai Pravdorub, повідомила Українська правда

Це сталося після заяви патріарха РПЦ Кирила (Гундяєва) про те, що у нього є годинник Breguet, але він його ні разу не одягав.

"На офіційному сайті РПЦ patriarchia.ru була проведена на минулих вихідних ревізія фотознімків в архіві за період квітня-липня 2009 року", - написав блогер.

За словами блогера, були прибрані всі фотознімки, на яких годинник Breguet помітний на руці патріарха.

"Але тим не менше дані фотографії, хоча і не видно на сайті, тривають залишатися на сервері patriarchia.ru і відкриваються за прямими посиланнями", - сказав він.

Блогер каже, що одна з фотографій, на якій помітні Breguet на руці патріарха, "була грубо відретушована у фотошопі і замінена в старому інформаційному повідомленні на офсайті".

При цьому залишилося відображення годинника на лакованій поверхні кришки столу, а в метаданих фотознімку EXIF ​​стоїть дата 31.03.2012 при тому, що сам знімок і новина датовані 2009 роком.

"Тобто маємо в наявності докази на самому офіційному сайті РПЦ не тільки того, що патріарх цей годинник носив досить довгий час і одягав його неодноразово, але й того, що була дана команда після його недавньої заяви, приховати цей факт і прибрати з сайту РПЦ знімки з годинником ", - йдеться в повідомленні.

А у четвер, 5 квітня стало відомо, що прес-служба патріарха Московського й всея Русі принесла вибачення за те, що на сайті були оприлюднені "підчищені" фотографії, на яких був відсутній дорогий годинник Кирила.

У повідомленні це названо "технічною помилкою при обробці фотоархіву 2009 року", передає ВВС.

"Одним з основних принципів нашої роботи є принципова відмова від використання програм редагування фотографій для зміни вигляду зображень. Обробка фотографій завжди стосується тільки кольору, інших технічних показників", - сказано в повідомленні.

"На якій підставі в даній ситуації було допущено грубе порушення нашої внутрішньої етики - питання, що буде розбиратися дуже ретельно, винні будуть строго покарані", - говориться в заяві прес-служби.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: РПЦ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У патріарха Кіріла приховують, що він має годинник за 30 тисяч євро
05 квітень, 2012, 09:24