У Луцьку передумали із цивільним аеропортом

У Луцьку передумали із цивільним аеропортом
Договір про спільне використання луцького аеродрому із ТОВ «Шанті» планує розірвати командування військової частини А3186, яка дислокується на летовищі.

У відповіді на запит депутата облради Василя Байцима за підписом командира частини полковника Умриша йдеться, що аеродром розташований на території Жидичинської та Прилуцької сільських рад загальною площею майже 333 гектари, переданій у постійне користування Міноборони, – пише ІА ZIK.

«Військову частину включено до бойового складу Повітряних сил, а військовий аеродром є оперативним для авіаційних частин по прикриттю особливо важливих об’єктів держави на території Волинської області. Інфраструктура аеродрому є державною власністю, належить Міноборони та знаходиться на балансі інженерно-аеродромного управління командування Повітряних сил ЗС України», – стверджують військові.

Умриш нагадує, що задля розбудови аеродрому для спільного використання військовою та цивільною авіацією 2 вересня 2011 року було підписано договір про спільне використання аеродрому між ТОВ «Шанті» та військовою частиною А3186.

«На цей час ТзОВ «Шанті» заходів щодо виконання умов договору про спільне використання військового аеродрому для потреб цивільної авіації не проводить. У зв’язку з цим командування військової частини ініціює розірвання договору про спільне використання аеродрому», – йдеться у відповіді на запит.

Наразі інфраструктура аеродрому знаходиться у задовільному стані і придатна для виконання бойових задач.

Нагадаємо, в луцькому аеропорту «Шанті» обіцяла розвинути логістичний центр з доставки вантажів з Китаю, колишніх країн СНД до Луцька, а далі – автомобільним і вантажним транспортом в Європу. Можливі, мовляв, також варіанти доставки вантажів авіацією з Луцька.

Що цікаво, в інтернет-ЗМІ знаходимо чимало повідомлень, що фірма «Шанті» у другій половині 2010 року – першій половині 2011 року цікавилася регіональними аеропортами у Вінниці, Сумах, Бердянську, Ужгороді, Севастополі та інших містах. Зазвичай фірма також обіцяла збудувати сучасні об’єкти.
Однак інформації про завершення хоча би одного з них знайти у відкритих джерелах не вдалося.

Пошук відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців засвідчив, що основним видом діяльності ТОВ «Шанті» є допоміжне обслуговування авіаційного транспорту. Статутний капітал фірми – 888 гривень. Зараз «Шанті» має кримську прописку і розташоване за адресою: Сімферополь, проспект Кірова, 29/1.

Засновником цього підприємства є ТОВ «Сапфір» із Вінниці, де квартирується на вулиці Р.Скалецького, 38а. Статутний капітал цієї фірми теж не вражає – аж 500 гривень. Засновником і керівником «Сапфіру» є Ткаченко Юрій Володимирович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рийте бункери, це вам звично...
Відповісти
Байцим все ніяк не налітається?:) Де б він не був і не працював все йому літачки подавай... Во манечка у чоловіка :)
Відповісти
Думаю, в цей час правильне рішення. Вантажі і військову техніку з Європи потрібно швидко доставляти в Україну. Але, головне, щоб це не було мішенню для ракет з Кремля, потрібне ППО і РЛС аеропорту, для захисту. Інакше не поздоровиться.
Відповісти
хто ж по ньому штріляти буде ракетками)))не та мішень...а от охорону забезпечити належну, це дійсно потрібно..
Відповісти
Останні новини
У Луцьку передумали із цивільним аеропортом
26 квітень, 2014, 09:15
Кордони країн світу. ФОТО
25 квітень, 2014, 22:35