Українських військових у Луганську кинули напризволяще

Українських військових у Луганську кинули напризволяще
Рідні волинян-військовослужбовців Національної гвардії України повідомляють, що гвардійці, які несуть службу у Луганську, кинуті напризволяще. У них щодня виникають конфлікти з проросійськими терористами: ті ведуть себе вкрай зухвало, погрожують військовим, при цьому правоохоронні органи Луганська абсолютно не втручаються у конфлікти.

Про це ВолиньPost’у розповіла сестра одного з військовослужбовців Нацгвардії. «Брат поїхав з дому ще 30 березня. Спочатку вони були в Ірпіні, а перед Великоднем їх перекинули у Луганську область. Розповідає, що вони охороняють територію військової частини на території Луганська. Щоправда більшість військових там носять георгіївські стрічки і «братаються» з сепаратистами. Тому ситуація дуже напружена», - розповіла лучанка.

«У них постійно виникають конфлікти – і з місцевими військовими, і з сепаратистами. Майже кожного дня до них приїжджають сепаратисти зі зброєю, погрожують. Кажуть: «їдьте на свою Україну, говоріть там своєю українською, а тут буде Росія». Кілька днів тому кинули гранату, щоправда, не бойову. Вчора влаштували бійку», - додає сестра нацгвардійця.

«Їх просто кинули напризволяще. Ніхто не віддає ніяких наказів. Не кажуть, що робити. Вони навіть не до кінця розуміють, кого захищають, адже більшість там – «за Росію» І напруга росте з кожним днем. Схоже саме так було у Криму, коли наші військові сиділи в оточенні росіян, готові були до активних дій, але не отримували ніяких наказів. Але різниця та, що про ситуацію в Луганську це навіть у пресі не пишуть», - каже жінка.

«Я не розумію, невже тих сепаратистів не можна затримати??? Бандити розгулюють вільно, і таке враження, що влада повністю сприяє їх поведінці», - додає лучанка.

До слова, у вівторок 29 квітня о 14:00 закінчується строк ультиматуму оголошеного луганськими сепаратистами: так званий «народний губернатор Луганщини» Валерій Болотов та «уповноважений представник громад області» поставили вимогу припинити антитерористичну операцію, роззброїти «Правий сектор», амністувати людей, тощо. «У разі невиконання цього ультиматуму (термін до 14:00 29 квітня), ми вважаємо своїм правом не визнавати вас як законний і легітимний орган влади. І будемо змушені перейти до активної фази протистояння на території всієї Луганської області... Це буде проводитися максимально мирним, безкровним шляхом», - заявили сепаратисти, звертаючись до української влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой з іншої планети певно хлопці впали чи тільки від диму з шин відійшли???? міліція не захищає військових :)))))
Відповісти
Суть не в тому, що міліція не захищає військових, а в тому що до цього часу вона продажна, а влада бездіяльна. Коли ми нарешті почнем огризатися і робити якісь активні дії? Чи так і будемо чекати поки по всій Україні вільно розгулюватимуть терористи.
Відповісти
Там все домовлено Тимошенко віддае схід Путіну)))
Відповісти
продали країну
Відповісти
зрозуміти що ми ні якій владі не потрібні ще трошки і вже буде друга сотня яник не чув і вони не чують гнати на схід живим щитом може то зрозуміють
Відповісти
Складається враження, що нацгвардія була створена лише для того, щоб самооборона майдану і усі активісти. які могли протидіяти ворогам України, були залежні від пастора, і не могли приймати рішучих дій на власний розсуд.Треба щось робити, люди,бо нас зливають !
Відповісти
Останні новини
Українських військових у Луганську кинули напризволяще
29 квітень, 2014, 09:36