У Луцьку закликають на 9 травня одягати георгіївські стрічки

У Луцьку закликають на 9 травня одягати георгіївські стрічки
Голова Російського культурного центру Ольга Саган закликала лучан на 9 травня вийти з георгіївськими стрічками на вулиці.

Про це вона заявила 5 травня під час круглого столу в Волинській обласній раді з представниками культурних товариств.

Саган під час виступу сама почепила собі георгіївську стрічку, поєднану з синьо-жовтою стрічкою.

«7 років назад я була першим ініціатором про те, щоб на 9 травня на параді в місті Луцьку була георгіївська стрічка. Те, що з нею зробили сьогодні на сході Україні, це їхні проблеми. Але що для мене георгіївська стрічка, ви можете в Вікіпедії побачити. Це та стрічка, за яку полягали наші солдати. Це та стрічка, заради якої звільнили волинські землі в Першу і Другу світові війни», - мовила вона.

«Саме тому, щоб забезпечити мир і спокій 9 травня і не дати можливості радикальним силам використати цю ситуацію, я пропоную всім, кому не байдужа ситуація в державі, хто хоче мир і злагоду, зробити те, що роблю сьогодні я, об’єднати схід і захід разом. Я хочу, щоб Україна була цілісною державою, щоб ми навчилися чути одне одного», - після цих слів жінка дістала георгіївську стрічку і почепила собі на груди.

Голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт зазначив, що він служив багато років у радянській армії і цікавився історичним питанням георгіївської стрічки.

За його словами, вона не має жодного стосунку до радянського війська, ба навіть більше – був період, коли радянські солдати вбивали тих, хто цю стрічку носив.

«Жоден солдат радянської армії не був нагороджений георгіївським знаком. Сьогодні в Росії стала модна стрічка – ради Бога. Сьогодні стрічка стала, на жаль, символом сепаратизму в Україні. Люди, які їх носять, стріляють в українців. Я вважаю, що в цій ситуацій георгіївська стрічка може стати причиною протистоянь. В цих умовах, коли ми будемо вшановувати пам’ять тих, хто загинув в війні, напевно треба утриматися від носіння георгіївських стрічок. Це не призведе до порозуміння в нашому суспільстві. В мене прохання – не використовувати їх», - заявив Пустовіт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Афігєть....от чесно...а зараз появиться якийсь російський НТВ і буде розказувати що і в Луцьку люди за РОСІЮ.....навіть не вздумайте цю ГАДОСТЬ одягати!!!!!!! Молю ВАС!!!!!!!
Відповісти
Ми вже виїхали по Олю.
Відповісти
Ми теж.
Відповісти
Моли Бога про своє прощення, поки не пізно. А ми якось самі розберемося, що нам одягати, а що ні.
Відповісти
зробити "шашлик" як в Одесі.
Відповісти
Ти ще поплатишся за свої слова, недоумок. Чекай.
Відповісти
Нехай повіситься на тій стрічці!!!
Відповісти
до всех, до вас? А вам до меня?
Відповісти
За коси і на вокзал, без права переписки....:)))) курва.
Відповісти
підтримую 100 відсотків
Відповісти
Шо вона меле . За яку стрічку звільняли волинську землю ?
Відповісти
Ну зрозуміло, не рвіть горлянку, вас Бандера звільняв...
Відповісти
За рахунок обласного бюджету купіть квиток на потяг Ковель-Москва до кінцевої зупинки і відправте туди її назавжди, щоб не ганьбила волинської землі.Це для неї буде найкращий подарунок. Позорище!!!!!!!
Відповісти
Ну, робота в неї така, пропагувати російську культуру тут. Але навряд чи георгіївська стрічка в найближчому майбутньому перестане асоціюватись з сепаратистами на сході чи з люмпенським "жахни за победу деда" у Росії.

Український інститут національної пам'яті пропонує використовувати загальноєвропейський символ - червоний мак.
Відповісти
От же падлюка!Треба їй цю стрічку в одне місце запхати!!!
Відповісти
Молодец Ольга!!!
Відповісти
у кого-то запор мыслей, понос слов
Відповісти
у нас проект кремля правий сектор чи ця дурепа
Відповісти
Насрав тут як...
Зарубай собі, тупе бидло, - вас, "руССкіх" після перетину кордону вбивати будемо як комарів.
Відповісти
Сьгодні зовсім не час вести дискусію з подібними особЯми. Вони типові провокатори. Про таких дуже влучно висловився великий російський десиден і в"язень радянських концтаборів Олександр Солженіцин:"Нет в этом мире мельче, сволочнее и хамовитее особи, чем кацап.
Рожденный в нацистской стране, вскормленный пропагандой нацизма, этот УБЛЮДОК НИКОГДА
НЕ СТАНЕТ ЧЕЛОВЕКОМ.
У его страны нет друзей- либо холуи, либо враги. Его страна способна только угрожать, унижать и убивать.

И за сохранение этого статуса Рассеей рядовой кацап готов пожертвовать собственной жизнью, жизнями своих родителей и детей, качеством жизни собственного народа.
Воистину: КАЦАПЫ - ЗВЕРИ. ЛЮТЫЕ, КРОВОЖАДНЫЕ, но..... смертные".


Відповісти
в неї ще є друг Алексеев з удару такий самий хто більше заплатить одне одного варті . http://www.volynpost.com/conference/44-chat-z-igorem-alieksieievym цитата Алексєєва:" щодо Ольги Саган. Наскільки мені відомо, місяць тому з її слів, вона звернулася в посольство РФ з проханням надати політичний притулок. Після того ми не підтримуємо контакт."
Відповісти
рускій,такої нації не було.Були москвини,московити,москалі і кацапи.Кацап з тюрської мови-живодер,кровожер і т.д.Отже,хто після розпаду Речі Посполитої і до сьогоднішнього дня здійснює геноцид українського народу?КАЦАП-москвин!Весь світ сьогодні побачив КАЦАПА-ЖИВОДЕРА-КРОВОЖЕРА!І коментом вище Влад прокоментував Солженіцина,який (ну вже нема що добавити про кацапа),написав чистісіньку правду!Заткнись москалюго і не вякай про свій рід диявола.Кацапський герб це печать диявола,з двома головами,які дивляться в різні кінці світу і з розпростертими лапами-крилами,які готові захватити і роздерти все,що попаде в око.Оце і є стиль життя кацапа!
Відповісти
Кстати, черно-оранжевую нашивку,из которой ваша пропаганда сделала "георгиевскую" ленточку-символ Победы, как раз носили казаки,воевавшие на стороне гитлеровцев против Красной армии. Историю своей страны знать надо граждане. Даже такую позорную. Народ,который не знает прошлого-не
имеет будущего.
Відповісти
сепаратистка
Відповісти
дуже цікаво: і яка ж структура платить цій дуринді заробітну плату?
Відповісти
Заморочила всіх, за патли і на Москву і то чим швидше тим краще.
Відповісти
Хто взагалі пустив її до мікрофона? На цій стрічці кров безневинних людей
Відповісти
коханка грицюка и климчука
Відповісти
провокаторша яка незнае истории
Відповісти
Де проживає ця жінка? адресу в студію!
Відповісти
г.Луцк, пр-кт Победы,4
Только давай быстрее, тебя уже ждут.
Відповісти
НЕГОНИТЕ ! ! ! ХАЙ ВИХОДЯТ ЦЕ ДУЖЕ ДОБРЕ ! А ТО СИДЯТЬ ПОДОМАМ И БУЛЬКИ ТИХЕНЬКО НАДУВАЮТЬ ! А ТАК МИ БУДЕМО ЗНАТИ ВСИХ В ЛИЦЕ А ПОТИМ ЗАЙМЕМОСЯ ! ! !
Відповісти
Напиши свої контактні дані, деякі люди мають велике бажання познайомитись з тобою.
Відповісти
Пропоную її здати у відділення Приватбанку і отримати від Коломойського обіцяних 10000$ за живого сепаратиста...
Відповісти
срач в коментах,угрозы,хамство,и потом ещё и возмущения по поводу отношения к "патриотам"...посмотрите на себя в зеркало,задумайтесь над тем что вы говорите,я уж и не говорю о ваших поступках,сплошное быдло...вспоминаю Украину совершенно другой и на глазах слёзы!
Відповісти
Ти, плаксуньчік, рускій зомбоящик включи - чи мо' там всьо чистая правда для тебе?
А коли Зечара Украіну вбивав 4 роки, то тебі сльози не навертало?
Крокодил.
Відповісти
Ви що, геть всі з розуму зійшли?! Ви біля історичного були? Бачили пам'ятник Героям, які звільнили Волиньску землю від фашистів? Ви там нічого не помічали, випадково? Ні...? То сходіть, подивіться...заради інтересу...а то зав'язали собі очі червоно-чорним прапором і нічого вже за ним не бачите!
Відповісти
Мені гидко, що ми з вами живемо в одному місті! Але я знаю, що у Луцьку, окрім гнид, таких як ви, є нормальні люди, які мають душу і бережуть пам'ять про своїх предків! ЛУЧАНИ, ЛЮБІ, НЕ ЗВАЖАЙТЕ НА ЦИХ ШАКАЛІВ! ЗА НАМИ ПРАВДА, А ОТЖЕ МИ СИЛЬНІШІ! ТРИМАЙТЕСЬ! І ЗНАЙТЕ - ВИ НЕ ОДНІ!!!
Відповісти
Ольга всё правильно и понятно сказала, все кто подгавкивает здесь в её сторону - идите постучитесь головой об стену, авось мозги не место встанут!
Відповісти
Дякую. Обовязково одягну. Слава Георгіївскій стрічці.
Відповісти
А чьому її не одягати? Якшо комусь не подобаеться не обовязково тут в коментах Росію поливати..)
Відповісти
Слава Росії
Відповісти
Пропоную вийти всім з Фашиською схватикою так буде краще?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку закликають на 9 травня одягати георгіївські стрічки
05 травень, 2014, 15:05