Фестиваль «Бандерштат» перезавантажить країну, - організатори

Фестиваль «Бандерштат» перезавантажить країну, - організатори
Попри складну політичну ситуацію в Україні, лучани та гості міста зможуть відвідати фестиваль українського опору «Бандерштат». Цьогоріч захід триватиме три дні та обіцяє стати чимось більшим, ніж звичайний локальний фестиваль.

У вівторок, 6 травня, у конференц-залі «ВолиньМедіа» відбулася прес-конференція організаторів фестивалю «Бандерштат». На ній були присутні заступник голови Волиньради та голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь, арт-директор, лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк та координатор регіональної волонтерської мережі, голова «Національного Альянсу» Майя Москвич, - повідомила прес-служба фестивалю на Фейсбук-сторінці.

Голова оргкомітету зазначив, що попри складну політичну ситуацію в країні, «Бандерштат», на відміну від іменитих заходів «Ніч у Луцькому замку», фестивалю «Тарас Бульба» та інших, відбудеться.

Як і минулоріч, цього року дійство проходитиме в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки в перших числах серпня, з 1-го по 3-тє. За словами Ігоря Гузя, саме таку кількість днів - три, а не два, зажадали від організаторів відвідувачі фестивалю.

Гасло фестивалю організатори вирішили не змінювати, адже назва «фестиваль українського опору» досі залишається актуальною. Мовляв, одну небезпеку в особі екс-президента Україна вже подолала, наразі ж вона стоїть перед загрозою російського окупанта.

Основний меседж «Бандерштату-2014»: «перезавантаження країни». «Ми би хотіли, щоби ті люди, які будуть його відвідувати з політики, зі світу мистецтва, журналісти, міжнародні діячі, депутати, службовці, міністри розказали про своє бачення стосовно перезавантаження нашої країни», - пояснив очільник «Бандерштату».

Також він наголосив на потребі зміни вектору руху держави: «ми хотіли, аби наша країна з контексту боротьби, яка продовжується, я сподіваюсь, що до серпня вона буде завершена успішно, перейшла, власне, до будівництва нової країни».

Також організатори наголосили, що головним завданням для них є перетворення «Бандерштату» зі звичайного локального фестивалю у щось значно масштабніше, адже планують долучити до його організації якомога більше проукраїнських громадських організацій та зацікавлених патріотів з різних куточків України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо будуть розповзатись по місту з криками - перший буду ловити і здавати міліції
Відповісти
будемо бендеризувати всіх..
Відповісти
Бідні наполохані тваринки в зоопарку знову не спатимуть 4 дні...
Відповісти
прошу організаторів щоб запрсили когось як Жданов
Відповісти
Останні новини
Фестиваль «Бандерштат» перезавантажить країну, - організатори
06 травень, 2014, 14:47