Хлопці готові стріляти в генералів, - активіст про бунт в 51-ій бригади

Хлопці готові стріляти в генералів, - активіст про бунт в 51-ій бригади
Громадський активіст Роман Мартинюк називає бунт третього батальйону 51-ої бригади "плодами бездарного керівництва" армією генералами.

Про це він пише в Facebook.

Нагадаємо, 28 травня у керівництві обласного військкомату заявили, що бійці батальйону закрилися у вагоні, п'ють спиртне та відмовляються виконувати накази керівництва.

Мартинюк у Facebook пояснює, чому солдати так вчинили.

"Розстріляний 3й батальйон нашої 51ОМБР перемістили у Миколаів для продовження незавершених!!! навчань. Хоча вчора-позавчора солдатам повідомляли, що іх передислокують додому на Рівненський полігон, звідки вони вирушали. Однак хлопці опинились на другому кінці Украіни. Таким чином, втративши будь-яку довіру до генералів, та у світлі останніх подій під Волновахою та у Рівному під час панахиди, ситуаціі зради генералів щодо комбрига Яцківа, солдати почали відвертий бунт!" - повідомив він.

"Для врегулювання ситуації вчора із Волині до Миколаєва відбула група місцевих військових, саме ті - хто ТАК БЕЗДАРНО ПРОВОДИЛИ мобілізацію! Очевидно Генштаб вирішив саме так розрулити цей інцидент. Критична ситуація також і в Дачному, де ще досі базується КП бригади. Агресивно налаштовані також і бійці 2го батальйону бригади, який ще досі перебуває на Рівенському полігоні", - додав Мартинюк.

"Солдати, та й зрештою офіцери, на власні очі та на власній шкірі відчувають ПАТОВІСТЬ ситуації, в яку загнали 51ОМБР - найбільшу військову частину Сухопутних військ України - керівництво ОК Північ, ОК Південь та генерали генштабу!! Хлопці вже готові у них стріляти", - пише він.

"Генерали вже ходять частиною у бронежилетах! Докерувались бездарі злочинні?! Думаю нікого не застрелять, але це тільки припущення. А готівковоі зарплати, яку за наказом генерала Колесника ім видали на руки, якраз вистачає на придбання горілки. Такі ось у нас солдати, так докерувались генерали!" - завершує громадський активіст.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 43
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
При всьому тому, зачинитися у вагоні і пити --- це новий вид бунту. Хоча б заради памяті загиблий не ганьбилися.
Відповісти
додому хлопці! до мами! а країну захищають нехай інші! а ви будете дома вікна в адміністрації бити та кричати "ганьба"! як дійшло до справжнього діла- то в кущі! ГЕРОЇ!
Відповісти
Да, в кущі. Хто це "справжнє діло" почав - нехай і закінчує. Хлопці 45 днів відслужили, вони свій долг виконали, добровольці залишаються. Де геройські рейди Правого сектора та Самооборони по тилах сепаратистів? Де ці справжні герої?
Відповісти
Загін Самооборони вже давно на Сході, в одному з батальйонів Нацгвардії. Там ці герої.Себе виправдовуючи, не звинувачуйте інших.
Відповісти
Мій брат герой, бо був на Грушевського та Інститутській. Він справжній герой. Був в Самообороні. Для вас все має робити хтось. "Де геройські рейди Правого Сектора та Самооборони". Хай кращі ці дохнуть, ніж моя дитина, так? Чого зразу так не написали?
Відповісти
якби там був хтось з ваших рідних, то ви б заговорили зовсім по інакшому
Відповісти
Якби забрали твого чоловіка чи брата.І привезли додому в цинковому гробі.Тоді якої б ти заспівала.а так не смій судити когось.вони своє вже зробили, хай ще й інші попробують тої каші армійської.
Відповісти
ачпуєть армейку набрали
Відповісти
Пусть валят всё равно воевать не умеют. Только раздражают местных.
Відповісти
то йди і покажи як воювати.а не ховайся за шторкою з компом.це люди за вас сикунів мають гинути??так потім ще в знак вдячності бандерівцями обізвуть!!! чого мобілізовують тільки захід???!!!
Відповісти
Бардак! Що це за армія, "Хочу не хочу, буду не буду" ... Виховали босоту... Викликає повагу та група хлопців що в пам"ять загиблих лишилась на блокпостах за власною ініціативою... Схоже міняти законодавство і дозволити мобілізацію старшого покоління хоча б до 50 років...
Відповісти
Яка армія, про що мова , армією вона перестала бути з 1996 року, поступово стаючи монастирем Благородних Дівчат, а потім просто збіговиськом тих хто не зміг від неї відкупитися. Про патріотізм тут взагалі і мови не може бути.
Відповісти
правильно,так і потрібно,потрібно хоть якось боротися за себе і своє життя!!надіюсь,що все задумане хлопцями вдасться і повернуться додому!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Привильно хлопці що протестуєте, для нормальної оборони країни потрібні і нормальні умови існування (гроші генерали тратять на свої дачі, а хлопцям немає що їсти, добре що місцеві жителі допомагають, боєприписи потрібно було випрошувати, бронежилетів не давали, а на передову відправили). Що це за генерали які говорять одне роблять зовсім інше. Хлопці 45 днів відслужили, хай інші підуть послужать (такі як "Иван из Николаева", "Smerd") а не сидять по норам.
Відповісти
Саме так, правильно... Вимагайте умови, джакузі, мамку з пирожками... а може відразу москаликів зустріти на кордоні з хлібом та й не паритись. Ось тому Україна всю свою історію спокою не має бо не має патріотично стержня. Продажних генералів побороти можна, а от відсутність сміливості , бойового духу та самопожертви не купити... Сумно.
Відповісти
Отправьте своих близких на войну,а потом сидите и пишите комментарии.У наших ребят есть и стержень и патриотизм и боевой дух.Просто противно читать диванные комментарии.
Відповісти
Мама солдата, а ви какого солдата мама? Не москалика часом? Того, що через кордон переправляє терористів?
Відповісти
а ти готовий до самопожертви? за кого і за що???
якщо у тебе нема інстинкту самозбереення - це паталогія.
Відповісти
На сайте жосткая ЦЕНЗУРА.
Відповісти
Повність згідна
Відповісти
Повністю з вами згідна.
Відповісти
Кто еще отдаст жизнь за олигархов
Відповісти
Головне, що спецзасоби не доходять до солдат, але генералів це влаштовує ... купують мотлох....савдеп савдепом, краще б мені гроші дали б, більше шансів що хоть щось би по темі купилося б
Відповісти
Добре, що генарли в броніках ходять, а як в гарячу точку- то броніка нема!! Вот де депутатські броні!1 Ха-ха, щей хай би дітям своїм на всяк випадок повдівали!
Відповісти
що ти зробила особисто ,щоб хлопці залишились служити, може броник придбала хоч один.Відправ когось з своїх ,а тоді будиш говорити.
Відповісти
хлопці не мають захисту.люди привозять купу їжі а хлопці їдять майже помиї.ефективного керівництва немає. обіцянок ніхто не виконує.генерали сидять на полігоні в рівному а хлопці йдіть під кулі!!!!де спец підрозділи??? чого мобілізували молодих неосвідчених хлопців і зразу їх на передову. де досвідчені міліціонери,де сбушніки, де авганці.де люди які служили в гарячих точках? а ви сидіть обзивайте їх сцикунами!!!!ви не розумієте що там робиться!!!!ви що не бачили шо у ВРУ сьогодні замість того шоб прийняти постанову про ротацію призовників у яких він єдиний годувальник, у яких діти хворі,жінки народжують?то вони про парковку шось там приймали. у мене на руках бабця інвалід у чоловіка немає ні мами ні тата. я не працюю бо треба бабцю доглядати. як нам жити??де нам взяти засоби для існування?бабці потрібна операція 2000 тис євро. де я їх візьму????те шо чоловіку заплатили 2 тис грн за 2 місяці так він хоть собі води купить!там навіть води немає просто попити!!!як ви можете таких чоловіків засуджувати!
Відповісти
ну шо за армія, коли батьки плачуть у воєнкоматі і питають де вони можуть купити бронежилети синам???батьки самі купують те,чим має забезпечити вояків армія. от питання-для чого мобілізовано стільки хлопців,якшо держава не може їх забезпечити? або хоть би в воєнкоматі казали їм ше на початку шоб бронежилети самі купували!
Відповісти
НА ВОЙНЕ КАК Н ВОЙНЕ
Відповісти
Перш за все потрібно притягнути до відповідальності працівників Воєнкоматів та медичних призовних комісійю Перші повинні були набирати не тих, хто під руки попався, у яких по три дитини, і він є годувальником, а тих добровольців з Правого сектору та Самооборони, а також військових офіцерів і офіцерів силових структур у відставці, яким ще не виповнилося 55 років. Вони все життя отримували немалі коштиза захист і мирне життя громадян, їх на те вчили. Цікаво, який процент з них зараз було мобілізовано? А медпрацівники в призовних комісіях користувалися секретною інструкцією робити здоровими всіх, хто попадав до них. Їх потім не цікавило, що немає у медчастинах ліків для лікування хронічних гастритів та виразок,хронічних бронхитів, які переростали у запалення легень та інші хвороби... Судити солдатів, які зараз підняли бунт ніхто не має права, тому що ви не були в їх ситуації, не відчули тієї неорганізованості та халатності з боку військового керівництра та керівництва держави. Чому кошти, які зравали прості люди, а це були не малі кошти, не використовуються миттєво на нагальні проблеми, а і зараз є певні бюрократичні перепони? Кому це вигідно? Хто на цьому наживається? Саме таких треба люструват і притягати до кримінальної відповідальності, а не засуджувати простих людей, яких обманули і далі обманюють.... Народ з солдатами 51 дивізії. Слава Україні! Слава Героям!
Відповісти
Треба брати офіцерів збройних сил та силових структур запасу, які мають вік до 55 років, а не дітей, які два рази стріляли на полігоні. Їм все життя платили за те, щоб вони захищали людей, а коли прийшов час захищати, то простих людей поперли в пекло. Не логічно це. А хропців не потрібно судити, бо ви не були в їх ситуації. За це мають відповісти військове командування і державні мужі. Зрозуміло, що військове керівництво хотіло вислужитись перед новою владою, і видавало бажані результати за дійсні. За це їм зараз треба відповісти. Слава Україні! Слава Героям!
Відповісти
все дуже печально
Відповісти
Були там ваші чоловіки, брати чи сини побачила б я тоді якої ви заспівали пісні.А так ви не маєте права судити когось.
Відповісти
про яке стpiляння мова.адже вони мали зброю здати ще до виiзду.де правда?
Відповісти
Яб того Бондарука задушила своїми руками.чого катається по областях?де обіцяне?з ситуацією не справляється значить не працював належно.знайома відкупила сина хто цікаво там брав гроші????
Відповісти
Підтримую Патріота, жінку і маму!Немає чого хаяти хлопців! Серед них-багато толкових і патріотів! А те, що в нас немає фахівців в армії -ганьба!2 дні хлопців тримають в ешелоні!А дуже мудрі, сидячи біля компьютера, обговорюють всяку фігню, джакузі і все інше!Дураків і алкоголиків хватає скрізь, а на гражданці їх ще більше. Але не потрібно всіх грести під один гребінець! Треба призивати відповідальних чиновників до порядку в армії. А якщо не можуть-хай йдуть на пенсію!Є розумні добровольці!
Відповісти
Під трибунал! Всіх! Є наказ - виконуй! Соплі вони розпустили, бухають, засранці. Спочатку під трибунал - потім, як відсидяться - додому соплі жувати, бажано з клеймом на лобі. Я, пля, їм бабло перераховую, броники купую, з/ч до тих нещасних уралів, а вони, падли, бухають в вагоні! То їх стріляти треба! і шоб не смерділо!!!! Гімно.
Відповісти
то їдь до них з грошима і з бронежилетами і покажи, як треба, *уйло засране!баблом своїм відмахуєшся,скотина така.ти там був і знаєш чи є в них бронежилети і куди йде твоє бабло, і які в них там умови?їм говорять одне,роблять інше.
Відповісти
Нормальне матеріальне забезпечення на рівні 15-20 тисяч гривень, жорсткий відбір вояків за знанням справи та психологігічної готовності зроблять свою справу. А за 2000 насильно загнаних до війська патріотизмом не переконаєш.
Відповісти
5 балів
Таке враження що генерали нами як особистими речами розпоряджаються. Прибули ми на блок-пост 12-го травня, а по документах 22-го. Як вам таке??? Різниця в зарплаті на одного солдата за цих 10 днів приблизно 1300 грн. Як вам таке?
Стоімо ми і далі на блок-пості і тільки можемо здогадуватись, яку зарплату отримаємо. Прошу зауважити на те що майже в кожного вдома залишились жінки і діти яких треба годувати.
Відповісти
Що не говоріть, а свідомі хлопці там теж є, саме вони викликають повагу і потребують нашої підтримки, давайте будемо молитися за кожного, чекати живими і здоровими додому.
Відповісти
Про який патріотизм може йти мова?! Коли наша влада не може поділити сфери впливу, а досягти цієї мети хоче за рахунок солдат, яких зробили рабами. Яценюк з Турчиновим говорили про "пулі в лоб" так і вийшло - або пуля в лоб або тюрьма на 5 років. Армія призначена для захисту держави від зовнішнього ворога, а в середині держави правопорядком повинні займатися спецслужби і внутрішні війська, яким треба платити по 10 тис. в місяць, - а навіщо, коли можна призвати солдат і заплатити їм за 2 місяці 1700 грн.... Так само в справі про загибель хлопців під Волновахою написали, що вони загинули на "вулиці" цим же ж позбавивши їх учасників бойових дій. ..... Задаємся питанням -: Чому східний регіон не відстоює себе?! Їм страшно помирати!? - ... А хлопцям, які служать не страшно? Складається таке враження, що робиться геноцид західних регіонів...
Відповісти
Забирайте своих мужиков, а то всем кирдык будет.
Відповісти
Командування бездарне. Коли нас убивали і просили про допомогу. То генерал спав а утром проснувшись питав що там було. Крім того не пустив на допомогу. То генералів не судать їм пан авако. Дае медалі. А почитайте і раніше ким був в донецькі. Рудницьк
Відповісти
Останні новини
Хлопці готові стріляти в генералів, - активіст про бунт в 51-ій бригади
29 травень, 2014, 12:31