Волинські військові потерпають від нестачі ліжок, зброї та медикаментів

Волинські військові потерпають від нестачі ліжок, зброї та медикаментів
Добровольцям, які служать у батальйоні «Айдар», не вистачає ліжок, матраців, медикаментів, взуття та зброї.

Про це розповів сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції у прес-центрі Волинської обласної ради заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь.

Як зізнався посадовець, на вихідні він побував на Луганщині, де ознайомився із укладом життя та служби батальйону «Айдар».

Як розповів Ігор Гузь, «Айдар» сформовано в основному із членів «Самооборони Майдану». До його складу входять 50 волинян.

Батальйон дислокується на півночі Луганської області. За словами Гузя, з Волині він із компаньйонами виїхали приблизно о 00:30 у суботу, 14 червня, а приїхали о 20:30 того ж дня. Під час поїздки минули кілька десятків блокпостів. Скрізь їхню автівку перевіряли, попри те, що заступник голови Волиньради показував своє посвідчення, цю інформацію перевіряли. Тож посадовець упевнений, що наші блокпости охороняються надійно.

Найбільше Ігоря Гузя вразило те, що на вулицях населених пунктів Донбасу він майже не побачив людей і транспорту. Каже, війна там відчувається. Люди нажахані й бояться покидати свої домівки. Волинянин усе ж зміг поспілкуватися із місцевим населенням.

Розповідає, що відкриттям для нього стало те, що там живе російськомовне населення й багато з них вражають, що на Майдані стояли наркомани, яких фінансували США. Однак, як стверджує Гузь, йому вдалося їх переконати, що це припущення є хибним і що люди там стояли задля повалення злочинної влади, режиму Януковича. Усі вони хочуть миру.

Поділився Ігор Гузь і своїми враженнями відвідин добровольців батальйону «Айдар».

Каже, що познайомився із командиром батальйону Сергієм Мельничуком. Військові вже офіційно є структурним підрозділом Міністерства оборони України. Однак вони не мають статусу учасників АТО.

Розповідає посадовець і про проблеми, з якими добровольцям доводиться стикатися. А це нестача ліжок, матраців, подушок, постільної білизни, взуття та зброї. Тож він попросив усіх небайдужих допомогти військовим у придбанні цих речей.

Справжньою бідою для наших військових є й нестача медикаментів.

«Немає антибіотиків, перев’язочних матеріалів, кровоспинних препаратів, антисептиків та навіть миючі засоби - у дефіциті. Держказначейство гальмує надходження коштів, тож придбати найнеобхідніше немає можливості», - мовив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Гузь, армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піар Гузя, черговий
Відповісти
футболка личить заступнику голови ВОР.
Відповісти
і автомат личив би!
Відповісти
А пан Гузар не міг би допомогти військовим? Що для цього треба було їхати на Донбас, щоб дізнатись про проблеми? Можна було б скористатися і телефоном, а кошти витрачені на поїздку передати солдатам. Чи він Ані Лорак, або Софія Ротару, що їздив розважати солдатів????? Фотографій наробив, статтю написали - так допоміг солдатам, що вони не нарадуються.......
Відповісти
де вже та амуніція? держава дає ,люди купують, батьки повністю утримують дітей своїх в армії, а вони як були в гарячих точках без бронижелетів, так і є що діється? дітей просто знищують?
Відповісти
Останні новини
Волинські військові потерпають від нестачі ліжок, зброї та медикаментів
16 червень, 2014, 17:18