Фірму, пов'язану з волинським депутатом, зобов'язали віддати державі майже мільйон гривень

Фірму, пов'язану з волинським депутатом, зобов'язали віддати державі майже мільйон гривень
ТОВ «Волинь Транс Ліс» намагалося заволодіти коштами держпідприємства «Цуманське лісове господарство» у розмірі 1,79 млн грн.

Про це свідчить рішення Господарського суду Волинської області від 3 червня, - пишуть Наші гроші.

У травні 2010 року «Волинь Транс Ліс» уклав з лісгоспом договір про надання транспортних послуг. Фірма стверджує, що протягом червня 2010 року – березня 2011 року перевезла продукції лісгоспу на 1,79 млн грн. При цьому вона вже отримала від держпідприємства 929 тис грн., а борг у 868 тис грн. вирішила стягнути через суд.

Однак, суд дійшов висновку, що ніяких послуг фірма лісгоспу не надала, а всі її дії були спрямовані лише на заволодіння державними коштами.

Виявилося, що фірма власних транспортних засобів не мала. Вона орендувала у лісгоспу 16 спеціалізованих та вантажних автомобілів. І вивезення лісопродукції здійснював сам лісгосп. Орендовані автомобілі постійно перебували в автопарку лісгоспу. У свою чергу ТОВ «Волинь Транс Ліс» лише ставило печатки на подорожніх листах, що жодним чином не свідчить про виконання перевезень фірмою.

Суд також звернув увагу на те, що ТОВ «Волинь Транс Ліс» було зареєстроване і внесене у держреєстр 27 квітня 2010 року. Цією ж датою датований договір оренди автомобілів у лісгоспу.

Фірма на підтвердження виконання перевезень посилалася на аудиторський звіт фірми «Віталіна-Аудит» та судово-економічну експертизу від 08.08.2013. Проте суд заявив, що ці документи не заслуговують на увагу, оскільки замовлений ТОВ «Волинь Транс Ліс» аудиторський висновок наданий поза межами проведення розгляду справи та не є експертним. А судова експертиза, з огляду на внесені на її розгляд питання, не встановлювала реальність господарських операцій.

Суд вказав, що перерахування лісгоспом фірмі «Волинь Транс Ліс» 929 тис грн. «не може бути визнано судом як добросовісна та розумна дія посадової особи» і зобов’язав фірму повернути цю суму в дохід держбюджету.

Також суд визнав недійсними договір про надання транспортних послуг і договір оренди машин і відмовив фірмі «Волинь Транс Ліс» у стягненні з лісгоспу 868 тис грн. боргу.

Засновниками луцького ТОВ «Волинь Транс Ліс» є Вячеслав Наумчук (25%) і ТОВ «Інтегра Капітал» (75%), засновником якого є депутат Волинської облради Олег Чикида (обирався від Партії регіонів, з березня цього року – позафракційний).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, Чикида
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому висвітлена не повна та не об"єктивна інформація?
Не повідомлено громадськість, хто ж стоїть за цими схемами? Проте, люди і так все знають. А Ви (редактори) черговий раз підкреслили, що є не об"єктивними.
Відповісти
За Чикидою вже давно вязниця ридає гіркими словами, а за тими, хто керує Цуманським держлісгоспом, вже й сльози висохли.
Відповісти
Ще так само деякі підприємці виконували лісозаготівельні і лісогосподарські роботи не говорячи вже про будівництво і ремонт
Відповісти
Наступним кроком суду з подання прокуратури має стати рішення про повернення в державну казну коштів власницею приватного журналу «Лісовий вісник» Оксаною Чурило, які обчислюються в мільйонах гривень. Зі сприяння Богдана Колісника журнал був заснований як приватний, але він квартирувався в приміщенні управління лісового господарства без жодної копійки оплати за комунальні послуги. А це - електроенергія, тепло, вода, дві великі кімнати в окремому приміщенні і кращий кабінет для редактора з табличкою «прес-секретар». За чотири роки існування цієї пародії на журналістику гроші на поліграфічні роботи, папір, дорогу оргтехніку і розповсюдження тратились з лісгоспів управління. За цей період редактор з зарплатою 2 тисячі гривень ще придбала собі автомобіль «Нісан» і стала «заслуженою» журналісткою. Оргтехніка стала власністю цієї аферистки. Тут поле для діяльності правоохоронних органів дуже широке.
Відповісти
Останні новини
Фірму, пов'язану з волинським депутатом, зобов'язали віддати державі майже мільйон гривень
20 червень, 2014, 10:46