Луцька міськрада не дасть півмільйона на пам'ятник Бандері

Луцька міськрада не дасть півмільйона на пам'ятник Бандері
Луцька міська рада не виділятиме додаткових грошей на пам’ятник Степанові Бандері у Луцьку – пояснив учасник оргкомітету зі спорудження пам’ятника, голова Луцької міської організації ВО «Свобода» Микола Федік.

Раніше прес-служба «Правого сектору» поширила повідомлення про те, що Луцька міська рада має намір виділити 540 тисяч гривень для виготовлення фігури пам'ятника Степану Бандері.

Насправді, як пояснив Микола Федік, йдеться про освоєння коштів, передбачених і виділених обласним і міським бюджетами ще раніше.

Нагадаємо, Волинська обласна рада у квітні цього року виділила 250 тисяч гривень з обласного бюджету на спорудження пам’ятника.

Також 297 тисяч гривень на пам’ятник передбачено цьогорічним бюджетом міста Луцька. «Гроші передбачені, але ще не виділені» - уточнив секретар міської ради Сергій Григоренко.

Також протягом 7 років пожертви на пам’ятник збирають громадські активісти. Наразі на рахунках, куди переказують гроші благодійники - більше 70 тисяч гривень.

«Саме про використання цих коштів йшлося на погоджувальній раді. Ніяких півмільйона міська рада на пам’ятник не виділятиме», - пояснив Микола Федік.

«Замовником робіт буде Управління капітального будівництва міської ради. Тому гроші, виділені з обласного бюджету, будуть перекидатися міській раді. А гроші, зібрані в якості пожертв, йтимуть з благодійного рахунку напряму виконавцю робіт. Саме ці робочі, технічні моменти ми вирішували на погоджувальній раді», – пояснив Микола Федік.

До слова, протягом 2012-2013 років з бюджету міста Луцька витратили 102 тисячі 500 гривень на спорудження основи пам’ятника біля міського РАГСу, - повідомив секретар міськради Сергій Григоренко.

Окрім того, за інфомарцією Миколи Федіка, на будматеріали було використано близько 60 тисяч гривень, пожертвуваних благодійниками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у Правого Сектора прес служба трошки преукрасила ) ну нічого там ім це не вперше забирати чиїсь здобутки й напрацювання а потім горлопанити на все горло й бити себе в груди що то ми зробили!
Відповісти
Отрабатываешь троль?)
Відповісти
Луцька міська рада виділила 200 тис. грн. Є відповідне рішення про зміни в бюджет. Не треба вводити людей в оману.
Відповісти
Тільки попробуйте його встановити-через тиждень осколки збиратимете!!!
Відповісти
Дико плюсую, хоч і не являюсь сторонником комуняк і іншої кацапської наволочі, але я категорично проти цього пам'ятника, тим паче, в такий час!
Відповісти
Ну нафіга цей памятник? В Луцьку що, немає проблем з дорогами? Найшли куди гроші витратити.
Нічим не відрізняються від комуністів, ті ставили своїм ідолам памятники, а ці — своїм.
Краще б за ці гроші зробили якийсь арт-обєкт на зразок краплі ртуті в Чикаго.
Відповісти
Як розумно - пам"ятник за півмільйона поряд з розбитою дорогою...
Відповісти
Невже це найголовніше питання? Краще спрямуйте ці кошти на ремонт дитячої обласної лікарні, зробіть нормальні умови для дітей та їх батьків. У палатах перебуває 6 діток і 6 мам. Це жах, а як же свіже повітря, а як же санітарні норми. Дайте ці кошти дійсно тим, хто їх потребує.
Відповісти
А НЕ пішлиб ви гамно їсти на сапалаївку пархаті зайди з крайньої півночі.СТЕПАН ЦЕ НАША КРОВ!ЦЕЙ ВЕЛЕТЕНЬ ДУХУ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІІ БУДЕ ВОЗВЕЛИЧЕНИЙ ВІКАМИ І БАГАТЬМА НАСТУПНИМИ ПОКОЛІННЯМИ УКРАЇНЦІВ!
Відповісти
Видно який у вас дух. За покоління не розписуйтесь,бо ніхто своєї долі не знає і не знає що буде з ним навіть завтра.
Відповісти
Вже Членіна раз поставили. І якщо ти не можеш гордитись С.Бандерою без памятника, то постав в себе вдома за власні кошти. А кошти міста хай підуть на дороги.
Відповісти
Практика показує що ідоли довго стояти не можуть, навіщо гроші на вітер викидати коли все одно Волинська земля довго його не витримає.
Відповісти
Останні новини
На Волині − екстрим-фест
04 липень, 2014, 11:22
Луцька міськрада не дасть півмільйона на пам'ятник Бандері
04 липень, 2014, 10:56