Ніхто не обіцяв через 45 днів відпускати з війни, - військомат

Ніхто не обіцяв через 45 днів відпускати з війни, - військомат
Заява про те, що мобілізовані для участі у АТО волиняни служитимуть лише 45 діб не має правових підстав, - повідомив обласний військовий комісар Олег Галак.

Про це він повідомив під час засідання координаційної ради при голові Волиньради на базі 51-ї механізованої бригади у Володимирі-Волинському в п’ятницю, 5 липня.

За його словами, інформація про те, що мобілізовані служитимуть лише 45 днів недостовірна: мовляв, це йшлося тільки про «перший етап».

Натомість службу можуть продовжити, що вже зробили для багатьох згідно із Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Так, 20 червня закінчився черговий етап мобілізації, - повідомив він.

Олександр Галак навів приклад мобілізації у 1941 році солдатів у Червону Армію. Їх теж мобілізовували на 45 днів, але потім строк продовжили на 4 роки. І все, мовляв, було законно.

Нагадаємо, родичі військовослужбовців часто заявляють, що їх рідних повинні відпустити додому саме тому, що термін 45 днів давно минув.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не фахове трактовання закону.Згаданий закон передбачає особливий період, який складається власне з мобілізації, воєнного стану і післявоєнної відбудови. Власне мобілізація - 45 днів. Воєнний стан вУкраїні не запроваджено, а тому тримати військовозобов'язаних, призваних на службу, згідно закону "Про військовий обов'язок і військову службу" можна не більше двох місяців на рік, крапка.
Відповісти
В военкоматах всегда сидели лживые ублюдки, у которых вечно было много желающих пойти послужить, а на деле пшик. Нахуя нам 300 тысяч мусоров в тылу? Нахуя нам Ахметов и вся эта олигархическая шваль, которая до сих пор что-то решает? Убийцы и воры до сих пор сидят в ВР. Я слишком осторожен, дабы отдать свою жизнь в руки генералам-алкашам на ставке у Кремля. Кто реально хочет помочь нашим военным, тут есть вся информация https://www.facebook.com/wings.phoenix.foundation Лучше так, нежели заплатить откупные гандону-военкоматчику.
Відповісти


Коли можно їхать домо
й
Відповісти
Останні новини
Ніхто не обіцяв через 45 днів відпускати з війни, - військомат
04 липень, 2014, 12:40