Луцьк знову взявся за свої межі: порозумілися з більшістю сіл. ФОТО

Луцьк знову взявся за свої межі: порозумілися з більшістю сіл. ФОТО
Луцька міська рада підписала із сільськими радами 8 сіл Луцького району, що прилягають до міста, угоду про визначення спільних меж.

Підписання документів із головами сільських рад та керівництвом Луцького району відбулося у понеділок, 7 липня.

За словами секретаря Луцької міськради Сергія Григоренка, який координує роботу від імені міста, Луцьк ще із радянських часів не має чітко визначених меж.

Тому виникають проблеми щодо того, хто має вивозити сміття на межі, або тоді, коли хтось скоює злочин на межі Луцька та навколишніх сіл. Щоб усунути подібні колізії, підписують документи про узгодження меж.

Сергій Григоренко нагадав, що загальна протяжність меж Луцька – 75 кілометрів. Щоб узгодити ці межі, витратили загалом близько 200 тисяч гривень.

Щоб підписати відповідні документи, 8 сільських рад Луцького району та Жидичинська сільська рада Ківерцівського району провели спеціальні сесії.

Проблеми виникають лише із Прилуцькою сільською радою, яка досі не підтримала на сесії узгодження меж, - пояснив Григоренко.

Після підписання угоди із прилеглими селами Луцького району рішення про затвердження планують у серпні винести на розгляд Луцької міськради.

Потім, коли таку ж угоду підпишуть із двома селами Ківерцівського району (Прилуцьке та Жидичин) рішення про узгодження меж обласного центу розгляне Волинська облрада.

Лише після цього межі має затвердити Верховна Рада України, - пояснив Сергій Григоренко.

Всю процедуру обіцяють закінчити до кінця року, якщо Верховна Рада «не буде зайнята парламентськими виборами», - відзначив секретар Луцької міськради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьк знову взявся за свої межі: порозумілися з більшістю сіл. ФОТО
07 липень, 2014, 16:03