На Луцькому КХП №2 виявили недостачу зерна на 70 млн гривень

На Луцькому КХП №2 виявили недостачу зерна на 70 млн гривень
На Луцькому комбінаті хлібопродуктів в результаті позапланової перевірки Держсільгоспінспекції виявлено нестачу понад 29 тис. тонн зерна.

Про це йдеться в копії акта перевірки, який опинився в розпорядженні ВолиньPost.

Згідно з первинними документами, на підприємстві станом на 2 липня 2014 року мало би зберігатися 34 тисячі 725 тонн пшениці та 3 тисячі 482 тонни жита. Проте перевіряючою комісією шляхом замірів фактично було встановлено лише 9 тисяч 90 тонн зерна.

«Нестача складає 29 117 т, а саме: пшениця 4 класу – 7 634 т, пшениця 3 класу – 19 795 т, жито – 1688 т», - йдеться в акті перевірки.



Враховуючи теперішні ціни Державної продовольчо-зернової корпорації України сума збитків може становити понад 68 млн гривень.

Наразі перевірка триває.

Разом з тим напередодні маркетингового року сільгоспвиробники масово відмовляються зберігати зерно на Луцькому КХП №2, побоюючись, що його просто вкрадуть.

Яскравим прикладом недобросовісного виконання своїх зобов’язань Луцьким комбінатом хлібопродуктів №2 є нещодавнє рішення Господарського суду Волинської області, який зобов’язав КХП №2 повернути підприємству «Рать» 922 тонни пшениці, які були здані на зберігання ще у 2008-2009 роках.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніби ніхто незнав що москвича туди поставили, щоб відробив зерно!!!?Москвич для цього взяв ще одне господарство в ківерцівському районі для вирощування жита, переоформивши майно господарства даний інвестор дав копня під дупу директору і бухгалтеру бо ті хотіли справедливості!!А тепер ми маємо саму чесну владу в світі то вона прозріла і побачила кхп!прикол в тому що це все збиткове оказується а по сусідству працює Дудка Є. в якого все ладиться і з млином і з елеваторами та щей з державними закупівлями! і щей Карпюк Віталій працює.....мабуть просто збіг обставин. :-)))
Відповісти
Такий акт перевірки важко назвати актом і толковий, грамотний юрист може його запросто оскаржити, а посадові особи можуть бути притягнуті до відповідальності за складання такого акту...:
- немає порядкового номера акта перевірки;
- відсутні дані щодо останніх проведених перевірок;
- розпорядчі документи щодо здійснюваної перевірки: тут не зазначено тип перевірки і підстави щодо яких робиться захід державного нагляду/контролю; початок перевірки 3 липня, закінчення перевірки 4 липня - як за такий короткий термін можна перевірити елеватор місткістю 72 тисячі тонн? Це просто нереально, фізично неможливо;
- відповідно до Інструкції про ведення обліку й оформлення операцій із зерном і продуктами його переробки на хлібоприймальних та зернопереробних підприємствах, завтердженої Наказом Міністерства аграрної політики України від 13 жовтня 2008 року №661 інвентаризація зерна проводиться ВИКЛЮЧНО шляхом зважування і аж ніяк не шляхом замірів як про це вказано в акті перевірки - це дуже груба помилка і навіть лиш на цьому моменті можна тягнути інспекцію в суд і вигравати в чисту! Немає методики визначення кількості зерна шляхом замірів, обмірів, візуальних споглядань - це БРЄД!!!
Щодо ТОВ "Агротехніка"... Таке підприємство не мало ніякого зерна на зберіганні на другому комбінаті, а мало підприємство ТзОВ "Агротехніка" - не просто товариство, а товариство """З""" обмеженою відповідальністю - це ж можуть бути різні субєкти господарювання. Далі - в наведеній копії акта відсутня друга сторінка та сторінка з підписами - ймовірно вони є, але для такої статті усі моменти важливі, тим паче остання сторінка з підписами та зауваженнями представників підприємства-зберігача. Далі - як тоді представництво інспекції в області розглядало і погоджувало акти зачисток, якщо така нестача? Таку кількість зерна за день не вкрадеш - тут треба пару місяців - значить це робилось методично і за погодженням контролюючого органу... Да, з цим комбінатом треба щось робити - може його продати Мартиняку Сергію, який має у власності ТзОВ "Агротехніку"? В нього давні тьорки з Москвичом Степаном - за дорогу асфальтову, за землі сільськогосподарські... Ну та ладно... вже "РОЗГРЕБЛИ" з Гнасюком і тут те саме буде...
Відповісти
Те що ти на картинці бачиш - не означає, що якісь дані відсутні в оригіналі ;)
Акт нормально складений і по ньому, хороший юрист середнього класу, виграє справу у суді на раз-два. Лишень питання у чесності суду.
Відповісти
А якже бути з тим, що інвентаризація зерна проводиться ВИКЛЮЧНО шляхом зважування і аж ніяк не шляхом замірів як про це вказано в акті перевірки? Це раз, а два - для чого роздувати скандал беручи за основу таку картинку, тим паче , що, "Про це йдеться в копії акта перевірки, який опинився в розпорядженні ВолиньPost.", тобто нам висвітлюють оригінал. Ти точно Професор чи може ти ПроФФесор?
Відповісти
"Наразі перевірка триває."
То есть этоможет означать, что сейчас идет процесс взвешивания.
Відповісти
ОЧКИ ННАДА??? Ти довбень чи ти придурок??? Де вказано в акті, що "наразі перевірка триває"? В акті чітко зазначено початок і кінець проведення перевірки - 03 і 04 липня відповідно. Результат проведеної перевірки - акт!!! Розумієш??? Все, акт складено, перевірка відбулась, а щодо "То есть этоможет означать, что идет процесс взвешивания" - науй він кому потрібен опісля перевірки той процес зважування? Ну дурдом з цими спецами-коментаторами!...
Відповісти
І ще один момент... у нас же діє презумпція невинуватості, тобто для тебе, проФФесоре, це мало б означати, що допоки вина в суді не буде доведена - я не я і хата не моя. Акт перевірки - це всього лиш акт перевірки - не менше не більше, тим паче, що він так недолуго складений...
Відповісти
за Москвича взялися...
Відповісти
то голуби з"їли
Відповісти
Типова заказуха зацікавлених людей, типу "сопілки", які не бажають, щоб на КХП везли зерно... брєд сівой кобили... Аграрний фонд розраховується з підприємцями і фермерами.. так що якщо КХП і винне кому, то лише державі, а не фізичним особам...
Відповісти
Це дійсно заказуха, але не Дудки - це справа нашого доблесного нардепа... він усіма способами хоче "зїсти" Москвича. Цей горе-депутат уже багатьом дорогу перейшов, в тому числі і Никонюку - будівництво елеватора в Чарукові - це була ідея Анатолія Олександровича, а не...
Відповісти
Останні новини
На Луцькому КХП №2 виявили недостачу зерна на 70 млн гривень
10 липень, 2014, 21:24