Колишній заступник волинського губернатора може стати членом ЦВК

Колишній заступник волинського губернатора може стати членом ЦВК
Колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Максим’як (на фото) може стати членом Центральної виборчої комісії: його кандидатуру може запропонувати група нардепів «Суверенна європейська Україна», яку очолює волинський нардеп Ігор Єремеєв.

Про це пише видання Українські Новини з посиланням на джерело у Верховній Раді.

Наразі Максим’як працює керіником Управління кадрів Апарату Верховної Ради України. Він працював на посаді заступника голови – керівника апарату ОДА з 2005 року - у час, коли головою ОДА працював Володимир Бондар. Звільнився з ОДА у 2010 році, коли головою ОДА став Борис Клімчук.

Як відомо, президент Петро Порошенко має намір зробити подання Верховній Раді щодо нових членів ЦВК. Згідно із законом у поданні президента повинні враховуватися пропозиції депутатських фракцій і груп.

Всього парламент призначить за поданням Порошенка 12 членів комісії. Саме у 12 членів ЦВК 1 червня закінчився термін повноважень

Окрім того, як повідомило джерело президент України Петро Порошенко має намір запропонувати Верховній Раді призначити членами Центральної виборчої комісії за своєю квотою теперішнього заступника голови ЦВК Андрія Магеру, юриста Світлану Кустову, юриста і директора з розвитку «Інтерньюз-Україна» Євгенія Радченка та колишнього нардепа-бютівця Сергія Подгорного.

Щодо інших кандидатів, яких може внести Порошенко, то відомо що група економічний розвиток внесе кандидатуру Дмитра Гапченка, фракція УДАР – адвоката Віталія Плукаря (керівник юридичного департаменту партії УДАР), фракція ВО «Свобода» - Івана Картавого, фракція «Батьківщина» - Жанну Усенко-Чорну, Ігоря Жиденка і Юлію Швець, фракція Партії регіонів - Михайла Охендовського і Тетяну Лукаш (теперішні голова і секретар ЦВК)

Всього у ЦВК – 15 членів. У трьох ще не закінчилися повноваження. Це Олег Діденко (квота УДАРу), Катерина Березюк від «Свободи» і Олександр Осадчук від «Блоку Литвина».

Парламент зможе призначити новий склад ЦВК за поданням президента після висновків комітету Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Строк повноважень членів комісії становитиме 7 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦВК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що це його так піарять останнім часом?
Відповісти
то заступник Гунчика, то член ЦВК....?
Відповісти
Порядний чоловік
Відповісти
Може його в губернактори? Багато позитивних відгуків.
Відповісти
може справді хай губернатором нам ставлять, ну якщо Пустовіт піде?
Відповісти
Пустовіт не піде - його підуть і чим скоріше тим...!!!
Відповісти
Чим Пустовіт міг так комусь не вгодити крім регіоналів, ких познімав?
Відповісти
Як піде то достойно піде, він знає, що посада тимчасова, тільки багато екс-керманичів регіоналів провінційного рівня вже розмріялись повернути собі посади як тільки поміняють Пустовіта.
Відповісти
працював в ОДА при Французі Звільнився у 2004 році з того часу в Києві. Дуже порядна людинап. У непростій ситуаціі 2004 2005 років зберіг лице.Достойний високоі посади.
Відповісти
І при Романюку, а у 2010 звільнився, дуже порядний правда, а той що звільнився у 2004 це інший, також був коли Француз втік під час помаранчевої революції - тоді облрада перебрала на себе повноваження і залишилось на роботі 2 заступника голови бо Француз смився.
Відповісти
Останні новини
Колишній заступник волинського губернатора може стати членом ЦВК
12 липень, 2014, 11:38