Суд визнав незаконним звільнення чиновниці луцької мерії

Суд визнав незаконним звільнення чиновниці луцької мерії
Суд виніс постанову, якою поновив Лілію Кревську (на фото) на посаді заступника начальника управління освіти Луцької міськради.

Таку постанову Львівський апеляційний адміністративний суд виніс 14 липня, повідомив луцький адвокат, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.

Лілії Кревській вдалось вдруге поновитися на цій посаді, нагадує Осіпов. Вперше її звільнили за розпорядженням луцького міського голови у квітні 2011 року. Тоді це рішення опротестував прокурор міста Луцька. Однак міський голова не дослухався до аргументів прокурора і провів звільнення.

Тоді прокурор звернувся до суду, і той визнав дії Романюка незаконними. В свою чергу сама Лілія Кревська подала позов і визнала незаконним своє звільнення. Її поновили на посаді.

«Рішення про поновлення не виконувалось і лише під загрозою початку кримінального провадження за статтею 382 (частина 3) Кримінального Кодексу України Микола Романюк видав розпорядження про поновлення Кревської на посаді», - розповів Андрій Осіпов.

Через кілька місяців Кревській оголосили догану. Суд встановив, що така догана є незаконною і скасував її.

У 2013 році Кревську вдруге звільнили за «невідповідність займаній посаді». Судова тяганина тривала понад рік.

«В судовому порядку було встановлено незаконність дій луцького міського голови Миколи Романюка, встановлено порушення закону при звільненні та відновлено Лілію Кревську на посаді», - повідомив Осіпов.

«Таким чином, за період з квітня 2011 року по липень 2014 року Лілія Кревська виграла у Луцької міської ради 4 судові процеси, а також прокурор виграв одну справу, що пов’язана із цими подіями. За результатами винесених незаконних рішень та помилок Миколи Романюка з місцевого бюджету присуджено виплат на суму понад 60 000 грн.», - повідомив Андрій Осіпов

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це п......! Не тоне....
Відповісти
На роботу можна три роки не ходити, а зарплату мусять заплатити.
Відповісти
хай зі своєї кішені платить.
Відповісти
Це ж не приватне підприємство Романюка, бюджет все закриє. Якби з кишені довелось витягнути 60 тисяч гривень, то може б подумав, а так навіщо
Відповісти
нарешті дочекалися правди, і в обласному управлінні і в міському керівники на своєму місці
Відповісти
Да здравствует наш Суд - самый "гуманный" Суд в мире!!!:))) Ну якщо таких нероб поновлюють, то про який розвиток і оновлення можна казати?!
Відповісти
Не знаю нічого про цю людину, але радує, що можна толку і правди у нас добитись. Не законні звільнення це не добре. Під виглядом люстрації багатьох людей змушують заяви на звільнення в держ органах зараз писати. А як не за власним бажанням, то по статті лякають звільнити. Це ж анархія. Не можна скрізь своїх всовувати, бо сам до влади дорвався. Може вона не сама свята і гідна, але рада, що є прийом против лома.
Відповісти
Вчитель української мови, порядна жінка, вміє зберігати спокій в будь-якій ситуації, це вже її друге поновлення на роботі після незаконних звільнень під час режиму Партії регіонів в освіті Луцька та Волині. Щодо "анархії" то може й в деяких випадках активісти поступали жорстко, звільняючи керівників після майдану, але по іншому зупинити їх було неможливо та й люба вседозволеність завжди закінчується крахом...
Відповісти
Останні новини
Суд визнав незаконним звільнення чиновниці луцької мерії
15 липень, 2014, 11:47