Волинським підприємствам хочуть дати гроші - не в кредит, а назавжди

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий надати грантову підтримку малому та середньому бізнесу Волині.

Про це у вівторок, 15 липня, на зустрічі з підприємцями Волині заявила менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Катерина Рігг. Зустріч відбулася у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації.

Як підкреслила Катерина Рігг, грант – це не кредит, а безповоротна фінансова допомога, якою підприємства можуть скористатися для розвитку.

За словами представника ЄБРР, цьогоріч банк збільшив кількість грантів для малого та середнього бізнесу із 80 до 100. Фінансування надає Європейський Союз.

Власне, гранти виділятимуться на те, щоб підприємці могли трансформувати свій бізнес, перетворити його на прибуткове підприємство, яке відповідало б європейським нормам.

Для цього підприємцям пропонується скористатися послугами консалтингових компаній, які здатні фахово допомогти з питань стратегії, маркетингу, управління фінансами, якістю, із раціональним енергокористуванням та ін.

Своєю чергою, ЄБРР готовий частково компенсувати оплату послуг консультантів.

«Наша мета – створити в країні стійкий конкурентний ринок консультування з ведення бізнесу», - підкреслила Рігг.

Власне, після надання гранту представники Європейського банку реконструкції та розвитку не втрачають інтересу до підприємства. Через рік після завершення вони оцінюють результативність втілення проекту.

До слова, підтримку малому і середньому бізнесу в Україні ЄБРР надає з 2010 року. За цей час було реалізовано 290 проектів. На Волині до цього часу допомогою банку скористалося лише одне підприємство, і тепер цю ситуацію хочуть виправити.

«Волинська область – дуже перспективна. і ми готові надати всебічну грантову підтримку малим і середнім підприємствам. Заявки вже приймаємо», - заявила Катерина Рігг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинським підприємствам хочуть дати гроші - не в кредит, а назавжди
15 липень, 2014, 13:34