«Волинські» білоруси вирушили на Схід. ФОТО

«Волинські» білоруси вирушили на Схід. ФОТО
Чергова група білоруських патріотів з добровольчого загону "Пагоня" рушила на Схід.

Спочатку вони навчатимуться, а далі - на фронт, - пише на своїй сторінці у Facebook заступник голови волинської облради Ігор Гузь.

"На сьогодні ми отримали велику кількість заявок від охочих приєднатися, зокрема і від білорусів, які проживають в Україні і є українськими громадянами. Наразі детально перевіряємо кожного та працюємо тільки з надійними людьми", - зазначає він.

Гузь стверджує, що в роботі виникає дуже багато складнощів, перш за все, з забезпеченням усім необхідним: захисною амуніцією, спорядженням, харчами.

Всіх охочих допомогти, просить пересилати кошти на рахунки:

- PayPal: [email protected]
- Картка. Приватбанк 5168 7572 6058 0669 Лавришик О.О.

"Нам приємно, що білоруський національний лідер Зянон Пазняк підтримав участь білорусів в боротьбі України проти російського агресора. Найближчим часом ми сформуємо опікунську раду "Пагоні", яка буде здійснювати патронат над хлопцями на фронті", - продовжує Гузь.

"Окрім того є нерозуміння ситуації у певних представників правоохоронних органів, які сприймають наші дії не просто насторожено, але й вороже. Основний аргумент, що я особисто, як представник влади, задіяний у цій справі, відповідно росіяни сприймають таку позицію як підтримку українськими владцями загонів іноземних найманців, котрі борються проти українських громадян. Ми ж розуміємо, що антипутінський фронт братніх народів починає муляти очі Москві", - йдеться в повідомленні.

Наразі відкрили сторінку "Пагоні": www.facebook.com/belpahonia і вона незабаром буде наповнюватися, а за декілька днів буде створений сайт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор Гузь -- перерахуй ті кошти, які ти заробив за час майдану і думаю що їх вистачить для багатьох простих солдатів, а не купуй машини, квартири і т.д. ти є справжнісінький безсоромник, який дивитися людям в очі і навіть не зморгне!!!!!!!!!! чи ти думаєш що ніхто і нічого не знає??????
Відповісти
4 "білоруси", а пики і паспортів їх не видно - це лише гнилий піар Гуся - йому ж теба автомобіль за 300 тис., "подарований друзями", відробити)))
Відповісти
Ну що вам побажати- нехай земля вам буде пухом
Відповісти