Лісівник наживався на державі

Лісівник наживався на державі
Головний інженер державного підприємства «Городоцький лісгосп» завдав державі збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт щодо лісівника, - повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник лісової охорони не сумлінно виконував свої обов'язки. Будучи головою інвентаризаційної комісії підприємства, не провів інвентаризацію та огляд приміщення цеху переробки деревини, особисто не переконався у придатності його для експлуатації та вніс неправдиві відомості до акту технічного стану майна, що пропонується до списання.

Унаслідок цього приміщення цеху було списане й у вигляді будматеріалів реалізоване приватному підприємству, яке досі за нього не розрахувалося, за ціною понад 56 тис. грн.

Однак проведена будівельно-технічна експертиза встановила, що приміщення цеху переробки деревини на час списання було придатне до експлуатації, й залишкова його вартість складала понад 200 тисяч гривень.

У ході досудового розслідування підозрюваний розкаявся у неналежному виконанні своїх службових обов’язків та відшкодував завдані збитки.

Міру покарання для працівника лісової охорони визначить суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.