На Волині продовжують нічну «блокаду» міжнародної траси. ФОТО. ВІДЕО

На Волині продовжують нічну «блокаду» міжнародної траси. ФОТО. ВІДЕО
Близько 100 людей блокують міжнародну трасу E-85 поблизу селища Голоби Ковельського району. Вимагають не проводити «масовий» призов чоловіків із навколишніх сіл.

Акція розпочалася ще 30 липня і станом на 0:55 31 липня досі триває.

Один із активістів розповідає: люди вийшли протестувати проти того, що, мовляв, із Голобів планують мобілізувати більше 100 людей, незважаючи на те, чи дозволяють стан здоров'я та сімейні обставини їм їхати у зону АТО.

«Люди вишли протестувати проти нашої влади. Причина в тому, що бійці (зокрема і з Ковельщини) в зоні АТО перебувають більше 4 місяців. Вони не проходять ніяку ротацію. Родичі самостійно купують їм їжу та захист, бронежилети», - відзначає активіст Матвій.

«Зараз вони протестують проти того, що із цього селища зараз більше 100 чоловік забирають в армію. Немає значення, хворий чи ні, із у сусіднього села навіть забрали людину без одного ока», - стверджує він.


Активіст вважає, що «владі», мовляв, потрібно просто набрати арифметичну суму людей, а про їх долі «ніхто не думає».

«Вже частину наших забрали. Якщо ще цих чоловіків заберуть, не буде кому працювати на полях», - додає один із учасників блокування.

Через блокування з обох боків від пішохідного переходу вишикувалися колони із автомобілів. Зокрема з боку Луцька у черзі стояло близько 20 фур.

Блокувальники вирішили пропускали лише автомобілі, у яких їдуть маленькі діти, та транспорт екстрених служб, зокрема пустили швидку допомогу.

Також на місце блокування приїхали активісти «Правого сектору».
Швидку допомогу таки пустили
Швидку допомогу таки пустили
На узбіччі шикуються фури
На узбіччі шикуються фури

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія, акція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одні мають воювати, а інші будуть трасу перекривати, бо не хочути йти в армію
Відповісти
100% погоджуючись. Пропоную діяти згідно законодавства і не розумію чому наші доблесні "мусоренки" не забирають їх в "буцигарню", адже за блокування автошляхів згідно законодавства передбачена кримінальна відповідальність.
Відповісти
Воно може й так, але чомусь ті "мусоренки" самі не спішать в армію, краще ж тут тіток ганяти. а про воєнкомів, які зараз гроші косять за невручення повістки я взагалі мовчу. не соромлячись: 10 тисяч і повістку згубимо. от їх і забрати в першу чергу.
Відповісти
На рахунок міліції то згідно закону вони мусять лишатися на своїх територіях для забезпечення порядку. (До слова з нашої і Рівненської обл. з забирають по 150 не сімейних місті для формування нового складу на Донбасі). А на рахунок військових чинів всі тільки язиками ляпати гаразд про хабарі, а ви це доведіть. Проведіть незалежне журналістське розслідування, з дачею хабара і затриманням на гарячому. І все після одного-двох таких випадків таке, якщо і було відразу закінчилось би. А то тільки слова.
Відповісти
на жаль я не журналіст, а на гарячому не спіймаю, бо єдиний чоловік з родини вже 4 місяці на війні. ті хто відкупився здавати не побіжить, а бідноті й не пропонують. якби до кожного воєнкома по журністу з відеокамерою приставили цілодобово то може й допомогло б. а може й ні, раптом журналіст трапиться такий що теж гроші любить понад усе.
Відповісти
Воно може й так, але чомусь ті "мусоренки" самі не спішать в армію, краще ж тут тіток ганяти. а про воєнкомів, які зараз гроші косять за невручення повістки я взагалі мовчу. не соромлячись: 10 тисяч і повістку згубимо. от їх і забрати в першу чергу.
Відповісти
За кого воювати?
Відповісти
За свою державу. А тобі довбню якщо щось не подобається геть з України, певно добре при ригах жив.
Відповісти
Як ми заговорили! "За свою державу"-та що зарплати платить, що на прожиття вистачає, медицина доступна, армія забезпечена УСІМ НЕОБХІДНИМ для протистояння Системам Бук і ГРАД , переживає за своїх хлопців військових, кормить їх, так? За це? Це держава? Це клоунада! Не вже не видно що ми нафіг нікому не потрібні! Моя дитина моря не бачила 7 років тепер точно і не побачить ближчим часом! А я все життя на кохану ДЕРЖАВУ Працюю!!!
Відповісти
Значить так працюєш. Як працюєш так і маєш. А то привикли що їм хтось щось має дати.(Вже давно не совдеп Слава Богу) Може ще соплики тобі шмаркнути чи ще щось підтерти. Хто стукає тому відкриють, хто шукає той знайде. Ще раз повторюсь щось не подобається в нашій державі вйо звідси. Саме через таких нероб так і живемо.
Відповісти
Скажу з точки зору психології. Спочатку всі свої проблеми потрібно шукати в собі а не звинувачувати інших.
Відповісти
Держава,це не зарплати і все інше...це частина тебе,частина твого життя,це великий організм,у якому є твоє місце і твоя певна робота...і можливо місце твоє не в центрі,а десь внизу)то всерівно ти важливий елемент,і хоч ти не голова а десь знизу,то роботу замісьть тебе роблять інші а ти робиш ту яка покладена на тебе...і якщо тебе кормлять скупо то робота твоя є незмінна,,бздіти,і твій сморід чує весь організм,але тебе не удаляють з тіла а крутять носом і дальше продовжують тебе використовувати...
Відповісти
А ТИ ЙОЛОПЕ РОЗУМІЄШ ЩО БІЛЬШІСТЬ ЛЮДЕЙ НЕ ТЕ ЩО МОРЯ НОРМАЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ НЕМАЄ І ОДЯГ НОВИЙ РОКІВ 15 НЕ НОСИЛА - З СЕКОНД-ХЕНДУ ДОНОШУЮТЬ - А ТЕ ЩО БІЛЬШЕ 75% ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ В РУКАХ РОСІЇ - З ЛЮДЕЙ СКЛАДАЄТЬСЯ ДЕРЖАВА - ТАКИХ ЯК ТИ ТРЕБА ЛІНЧУВАТИ - НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ ВИЇХАВ НАФІГ
Відповісти
За мульйони мольйонерів.
Відповісти
ви за неї і воюйте!
Відповісти
Хто ходив на майдан той хай и воюе!!!
Відповісти
Люди зупиніться...Що ви робите з міжнародними дорогами!!!Вам всім хочеться війни на Волині..Подумайте, якщо війна буде тут то вас будуть гвалтувати,вбивати,знущатися,розбомбляти все що маєте,проте,це в кращому випадку,бо реальність це смертіь...Зі сходу люди хоч мають куди тікати,а Волинян не білоруси не поляки не чекають,відступади нікуди...Слава гороям, які захищають нашу Батьківщину,та ганьба людям,які визнають, що вони не мають Батьківщини та блокуваннят доріг просто її продають.
Відповісти
А ми і воюємо. А ти вйо... З нашої держави і сайту "бот" кацапський.
Відповісти
нема нині чоловіків. тільки на 23 лютого дезодоранти і бритви отримувати -захисники Вітчизни. шось у цьому світі пішло не так.
Відповісти
Згідна!
Відповісти
Всі чоловіки підгузники!
Відповісти
Ніхто навіть не пригадує час коли наші дідусі воювали в 2 світову! Тоді не думали про те, як відсидітись вдома під спідницею в мами чи жінки і прикриваючись дітьми, городами і т.д.! Пригадайте кадри з кінофільмів, а ще краще розпитайте у людей, які жили в той час! Воювали усі хто міг і захищали свою домівку! Пригадайте фашистів, які нищили все і подумайте, чи хочете ви такої війни!
Відповісти
Ніхто навіть не пригадує час коли наші дідусі воювали в 2 світову! Тоді не думали про те, як відсидітись вдома під спідницею в мами чи жінки і прикриваючись дітьми, городами і т.д.! Пригадайте кадри з кінофільмів, а ще краще розпитайте у людей, які жили в той час! Воювали усі хто міг і захищали свою домівку! Пригадайте фашистів, які нищили все і подумайте, чи хочете ви такої війни?!
Відповісти
Перебити це полісбке бидло треба, наслухаються своїх кацапських батюшок , в яких є прямий наказ з Москви міски тупим полішукам-землерийкам промивати.
Відповісти
Якби я там їхав, я би давив їх цю "паству" кацапських батюшок
Відповісти
Одначе ти і падло!
Відповісти
Як кажуть коли в невігласів і обділених розумом людей закіньчуються аргументи вони переходять на особисті образи.
PS відповідно до твоєї логіки(якщо вона є) я мав би тобі сказати" а ну ти і БИДЛО", проте я такого робити не буду.
Відповісти
Хай піднімається схід захищати себе, чому наших хлопців туди посилають? Хто захистить захід , як прийдеться. Я ПІДТРИМУЮ цих жінок правильно роблять.
Відповісти
любителі бендери взялись захищати владу коломойшів. Воюйте, прапор і видельця вам в руки!
Відповісти
Обурює ця вся ситуація!! чому має гинути хлопець 19 років, голобчанин Стас Максимчук ( кажу про нього, бо особисто знала!), а бугаї під 2 метри зросту і під 100 кг відсиджуються на заході..хай їдуть і відвойовують!!
А ці жінки правильно роблять, бо кожна матір переживає за свою дитину!!
повністю їх підтримую!
Відповісти
Ми ніколи не вилізимо з цього "лайна", даруйте, поки такі коментарі будуть, ми не поважаємо один одного, обзиваємо, коментуємо....дуже по хамсики....не бачити нам відповідного рівня життя....почнемо з поваги до себе і до своїх співвітчизників, хто сидить за комп'ютером то легко коментувати, відправляти дітей які зброї в руках не тримали на війну, і казати що захищають державу, а східняки здорові мужики втікають у Київ і жаліються "Мужики" в яких умовах вони живуть в ангарах,а воювати не йдуть захищати свою Батьківщину...а в польових умовах наші хлопці і води випити не завджи мають, а про перев'язки і першу медичну допомогу просто без коментарів, коли держава ранених не дає наказу вивозити а кричить стояти до кінця....а жінки захищають своїх дітей чоловіків братів ....половина хто коментує пішлиб самі і почулиб свист бойових куль і тодіб я побачила як би коментували....будьте людьми...поважайте самих себе в першу чергу....
Відповісти
Люди добрі схаменіться! Сьогодні Путіну тільки те і потрібно, що сварки в середині нашої держави, щоб швиденько ввести свої миротворчі війська, адже план із Лугандією і ДНР провалюється, а тепер потрібно щось нове. Згадайте, як миротворчі війська Росії допомагали в абхазії грабуючи людей.
Невже так тяжко зрозуміти що Путіну потрібна не частина України а вся вона! І всі ці сепаратиські настрої йому лише на руку.
А щодо "мусорів" то ви зря так виражаєтесь. Не сильно хтось біжить в органи працювати на 1600-1800 гривень на місяць, бо там за власний кошт потрібно форму купувати, за власні кошти в Луцьк на наради їздтити, а в дільничних інспекторів, які обслуговують по 2-3 сільські ради навіть скутера державного нема. А ви собі дозволяєте всіх під одну гребунку!... Хіба це справедливо. А де ж європейські стандарти - призумція невинуватості. Язиком молоти, це ж не мішки з цементом на плечах носити.
Відповісти
Соромно за нас українців самі проти себе....прикро шкода і соромно, але доки такі коментарі один на одного НІКОЛИ не вилізимо з цієї ями....тільки українець може продавати роботу земляку, тільки українець буде дурити свого земляка....прикро...
Відповісти
Сили вам відстояти своїх дітей....
Відповісти
Сили НАШИМ ГЕРОЯМ вистояти на сході і перемогти. А щоб тих всіх "захисницям в спідницях" і особливо тих хто підбурює до такого роду протестів закрили в місцях віддалених разом з їхніми синами мінімум на роки 2(за зраду батьківщині). А що до "джентельменів" зі сходу, я цілком підтримуючи їхню повну мобілізацію. Тільки з обов'язковою припискою воювати тільки на передову, оскільки в даних суб'єктів патріотизму 0% плюс непереборне бажання стріляти по своїм.
Відповісти
Сьогодні будуть ховати одного знайомого хлопця, який ще з квітня місяця воював. Коли рідні приїхали забирати його в Київ, не змогли повірити: близько 60 вбитих людей просто згрузили в трупарні на підлогу, уявіть собі,один на одного, їх не можливо вже розпізнати. Цього хлопця впізнали по берцах, бо таких ні в кого не було і по годиннику. Вони нікому вже не потрібні...вбили і все...навіть достойно довести не можуть...вчора хотіли рідні забрати, але лікарі сказали, що їхній робочий день закінчився і вони розтин робити не будуть...Знайшли знайомого майора, який наробив там крику і все вирішили, забрали хлопчину. Ось так...А ті хлопці, що залишились там лежати, ще день і рідні їх вже не опізнають...
Відповісти
Траса ще досі заблокавана?А то мені в Луцьк треба
Відповісти
заблокована...
Відповісти
а те що здорові молоді хлопці лягають швидко у лікарню, а місцевий селищний голова робить собі групу хоча сам здоровий спортивний чоловік то вони на це не звертають увагу, а яка ротація коли одні якщо не відкуплюються то зразу ж хворі
Відповісти
який у нас народ ...мені погано то нехай і всім буде. до чого тут люди які їдуть з рейсу? і вимушені стояти через тупість народу хочите блокувати дороги ідіть до депутатів мерів додом і там що хочите те і робіть!
Відповісти
Ситуация какая происходит на этой трассе сейчас коснулась людей которые стоят на переходе и блокируют дорогу .Я думаю их действия направленны в первую очередь в сторону правительства и скоро коснется тех кто стоит в автомобильной очереди ,если эти люди не добъются справедливости.
поддержите их морально и благодарите бога что не вашим детям принесли повестки.А что касается ВОВойны то наших дедов кидали как пушечное мясо на врага ради того чтобы выслужиться или взять город к празнику принебрегая подготовкой к наступлению
Відповісти
а траса ще заблокована?
Відповісти
Заблокована ще після обіду була. І навіть обїзні шляхи від голоб блокують бо маршрутка то через мосир то через поповичі через кукурудзу їхали. Як автобус через кукурудзу і по стерні їхав ьо справжнє пекло було, діти плачуть розгойдує автобус.... дихати нема чим... Блокування хоч якось приверне увагу громадскості. В ковелі чула що депутат їде... хто що говорить. Жіночки з тих сіл що ближче до ковеля то жалілися що тих східняків поселили в хати в їхньому селі а вони пьють цілими днями як на курорті, коли їх синів забирають на схід...
Відповісти
А ЯКОГО ПАТРІАРХАТУ БАТЮШКА В ГОЛОБАХ - ВИПАДКОВО НЕ РАШЕН ШВАЙНЕН ВАФЕН СС - ЯКЩО ТАК ТОДІ ЙОГО В СІЗО - ТОДІ ЯСНО ЗВІДКИ ВІТЕР ДМЕ
Відповісти
закрий рота їдь на схид бо тоби витер скоро в другу сторону буде дути
Відповісти
Останні новини
На Волині продовжують нічну «блокаду» міжнародної траси. ФОТО. ВІДЕО
31 липень, 2014, 02:02