Матері бійців 51-ї бригади: «Затримання наших синів – справжня підстава»

Матері бійців 51-ї бригади: «Затримання наших синів – справжня підстава»
Матері та дружини бійців 51-ї, яких оголосили зрадниками та дезертирами, чергують під стінами Уральських казарм, де допитують їхніх чоловіків.

Про це повідомляє видання Z-City.

Їхні сини та чоловіки, які потрапили 25 липня в російський полон, зараз знаходяться в Запоріжжі. Хлопців звинувачують в дезертирстві, їм світить від 5 до 10 років позбавлення волі.

Тетяна Січкун - дружина бійця 51-ї бригади розповіла, що її чоловіку разом з іншими солдатами російські терористи поставили ультиматум: "Або здавайтеся, або ми вас всіх зрівняємо з землею".

"Вибору у наших бійців не залишалося, адже вони були з голими руками, тим більше всі молоді і всі жити хочуть!" - зазначила жінка.

"Їх у Росії прохали: "Залишайтеся, хлопці, у нас, будете біженцями. Бо вдома вам життя не буде: вас або розстріляють, або посадять", - розповіла жінка далі.

Юлія Бебнева, мама одного з бійців, розповіла, що в цій ситуації не все так просто, і не всі пазли складаються воєдино. Так, наприклад, російські ЗМІ ще в п'ятницю написали, що українські солдати перебувають на території РФ. Тоді як жінка спілкувалася з сином в режимі смс в суботу, і Денис їй писав, що їх тільки підвозять до кордону.

Всі родички затриманих військових впевнені, що затримання бійців - це натуральна "підстава".

"Ще й зробили акцент на тому, що це західна частина здалася. Мовляв, ми бандери, схід не любимо і воювати за них не хочемо", - кажуть матері.

Вийшов до матерів начальник відділу забезпечення якості Запорізького обласного центру з надання безоплатної правової допомоги кримінального провадження Олександр Гришин. Він розповів, що кожному військовослужбовцю зараз надається безплатна правова допомога. Це особисті бесіди і з'ясування обставин, які в подальшому можуть вплинути на міру запобіжного заходу.

Адвокати зараз збирають інформацію та докази, які виправдають хлопців.

"Усі матеріали кримінального провадження та клопотання з боку обвинувачення направляються в Жовтневий районний суд, де реєструються, і надалі буде забезпечено слухання з клопотання", - зазначив адвокат.

До того ж, Олександр Гришин уточнив, що на зараз в будівлі Уральських казарм знаходиться 16 вояків з 51-ї бригади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо цих хлопців посадять, то Західна Україна цього не пробачить.
Відповісти
всі молоді і всі жити хочуть!" - А они шли на фронт с гостинцами для детей Донбасса? Шли их убивать! И их матерей!А они тоже хотели жить. Ни одна из мамашек и дружин не остановила своих мужчин. Ни одна не вышла на митинг и не сказала "Долой войну!" А сейчас слезами заливаются. Пусть радуются и благодарят бойцов Новороссии, что живыми их сыновей вернули. А напрасно.
Відповісти
А твої "бійці Новоросії" йшли вбивати незгодних українських громадян,матерів,дітей,людей,які не згідні з проросійськими настроями!І всі вбиті і закатовані ними теж хотіли жити!Але ж їм,як і тобі було байдуже!путін,днр,лнр,кадировці пергі полізли на українську землю зі зброєю!Не Україна і не укр.військові почали цю війну!
Відповісти
Останні новини
Матері бійців 51-ї бригади: «Затримання наших синів – справжня підстава»
01 серпень, 2014, 13:51