У Луцьку пастори не можуть поділити церкву

У Луцьку пастори не можуть поділити церкву
У Луцьку пастори вже третій рік ділять церкву, приміщення якої вартує 400 тисяч доларів

Ця споруда знаходиться в центральній частині Луцька, в парку імені Лесі Українки, - повідомляє ТРК Аверс.

Наставник релігійної громади свого часу за кордоном кинув прибутковий бізнес і приїхав до України, аби дбати тут про духовність.

Пастор Помісної Церкви Християн - П’ятидесятників «Сіон» Анатолій Прохор розповів: «Це є моє покликання… В нас пастору не платять, я з церкви ніколи не брав… Я маю пенсію».

Це приміщення, не приховує пастор, давно впало йому в око. Придбати його хотів ще задовго до заснування самої церкви: «Ще не було церкви, як за цим приміщенням я ходив. Ми хотіли його взяти. Також були деякі нюанси. Але в результаті все ж таки ми його придбали… Сьогодні приходиться говорити, що ми його офіційно придбали за 130 тисяч євро», - зазначив Анатолій Прохор.

Купуючи 2011-го року колишній виставковий павільйон, а на момент придбання - магазин-склад у підприємця Гириліва, угоду оформили як пожертву.

Тоді в проповідника з’явились нові плани - оформити для церкви й земельну ділянку - кілька гектарів парку: «Ми поставили питання, щоби нам виділили земельну ділянку, саме стільки до цього приміщення належить. Тоді стояло питання, коли ще був губернатор Клімчук, він поставив питання, щоб вся ця територія, яка тут належить, 2 з лишнім гектара, щоб її упорядковувати. Щоб вона за нами була закріплена. Ну і це питання тягнулося… По закону це є рекреаційна зона, треба було виводити. Ну ми цим якраз і почали займатись. І тут вмішалося Волинське об’єднання».

Волинське об’єднання церков Християн Віри Євангельсьої П’ятидесятників на братських зборах вирішило усунути від пастви Анатолія Прохора, а ще через місяць взагалі позбавити його сану. Мовляв, проповідник повністю скомпрометував себе.

Член РГ Помісної Церкви Християн Віри Євангельсьої П’ятидесятників «Сіон» Олександр Данилюк розповів чому: «Блуд, розпуста і таке інше… Він є пастором з 2004-го року, весь цей час він себе аморально поводив… Були ці гріхи, але вони тоді не оприлюднювались, його зупиняли».

Релігійна громада на зборах обрала нового старшого пастора. Та йти з церкви так просто Анатолій Прохор не збирався. Він оскаржив рішення зібрання в Луцькому міськрайонному суді та провів в «Сіоні», так би мовити перевибори, на яких саме його обрали очільником.

«Рішенням суду нам нав’язали пастора, який морально впав, ну далі нема куди. І на сьогоднішній день в держреєстрі є пастором. І ми відстоюємо позицію, щоб його зняти з держреєстру», - каже Олександр Данилюк.

Битва за церкву в судах триває третій рік. Справа пройшла вже через усі судові інстанції. Її повернули на новий розгляд до Апеляційного суду Волині.

Представники обох сторін - від Об’єднання церков і від пастора Анатолія Прохора запевняють: рішення зборів про обрання духовного наставника, нехтуючи заповідями Божими, підробили опоненти. Правдивість зборів і перших, і других нині перевіряє прокуратура.

Представник Анатолія Прохора Андрій Осіпов розповів: «На превеликий жаль, ще немає жодних висновків, але хотілося б. Річ у тім, що мені як юристу видалося дивним, коли рішення про звільнення Прохора зібрало 116 підписів, з яких виявилося, що десь 20 осіб знаходилося за кордоном, ще 10 осіб знаходилося в інших містах».

«Це все фальшиві протоколи, протокол №2,3,4, і без номера 29-го числа, всі ці протоколи фальшиві - там приймали участь члени церкви, засновники, навіть 5 чоловік, яких там не було. Там вже є кримінальне провадження стосовно цього, всі наші вже дали покази, так що не виключено, що ще проти нього буде порушена кримінальна справа», переконує Олександр Данилюк.

У підсумку засідання суд ухвалив скасувати рішення Луцького міськрайонного суду та повністю відхилити позов Анатолія Прохора. То ж поки його позбавлено пастви.

Тим часом у церкві хоч і проводять служіння, але приміщення під арештом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а людей будуть вчити всепрощенню
Відповісти
Вы не совсем понятно написали статью. Надеюсь вы не преследовали цели запутать читателя. Для того чтобы делать какие то выводы, предлагаю журналисту, написавшему статью, прийти на богослужение в настоящую церковь "Сион", которое проводится в 10.00 каждое воскресенье во Дворце молодежи по ул. Шопена, а также посетить собрания другой так называемой церкви "Сион", которая незаконно собирается в парке (пока еще). Сравните количество людей и все поймете. Тогда и делайте выводы.
С уважением, бухгалтер церкви "Сион"
Відповісти
Бiсюки крутять!!!
Відповісти
так спокойно говорят о том, что нужно вывести участок из рекреации.... какого фига помещение в парке не продается с условием под целевое назначение?? сделайте там спортбазу, тир, страйкбол...что-угодно, что подпадает под понятие рекреация.... но нет, давайте наставим церквей, чтоб пасторам было где людей бабло выманивать...
Відповісти
якщо це правда, то це фу, як не соромно християнам судитися між собою? Конфлікти віруючим треба вирішувати біблійно, а не виносити на загал... а коли діло доходить до судів - то це ні одна, ні друга сторона не шанує Бога.
фу, позорисько... :(
соромно за таких, тепер ще більше люди казатимуть щось в стилі "знаємо ми вас, віруючих"...
а тим часом, хороших новин про інші церкви, чомусь не напишуть :((( правильно, скандальчики більше читаються і сайту рейтинг підвищують...
Відповісти
це парк культури і відпочинку а не релігії і мракобєсія. християни вже до парка добралися!як ви замахали з вашими церквами!де гуляти з дітьми шоб вас не чути і не бачити?!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пастори не можуть поділити церкву
01 серпень, 2014, 16:22