Керівництво «Укрпошти» хоче довести її до банкрутства,- ЗМІ

Керівництво «Укрпошти» хоче довести її до банкрутства,- ЗМІ
Трудовий колектив державного підприємства поштового зв'язку «Укрпошта» просить вище керівництво країни відсторонити від займаної посади в.о. генерального директора Михайла Паньківа.

Колективний лист надіслано ще 10 червня, та реакції на нього до цих пір немає, - про це йдеться у матеріалі «Версій» .

Головна претензія, яку висувають працівники «Укрпошти» Михайлу Паньківу - втрата клієнтів і стрімке скорочення доходів найбільшого поштового оператора.

За їх інформацією, великі корпоративні клієнти, які традиційно обслуговувалися «Укрпоштою» і були значним джерелом доходів держкомпанії, стали масово переводитися на обслуговування до приватного оператору поштових послуг - приватної поштово-логістичної компанії «Міст Експрес».

Саме в цій компанії Михайло Паньків працював заступником глави ради директорів.

Про те, що новий гендиректор «Укрпошти» може лобіювати інтереси своєї «рідної» фірми, експерти ринку заговорили відразу після призначення Паньківа.

Сам «Міст Експрес», як тільки Михайло Паньків був призначений керівником «Укрпошти», рішуче спростовував свою зацікавленість в цьому призначенні. Мовляв, ми, як «дочка» солідної іноземної компанії, зацікавлені в чесній конкуренції та в корупційних схемах брати участь не бажаємо.

Втім, іноземної канадська корпорація Meest Corporation Inc., яка є однією з засновниць львівського поштового оператора, може вважатися з великою натяжкою, - йдеться й матеріалі.

Її заснував емігрант з України, уродженець Львівської області Ростислав Кисіль. У «лихі 90-ті» проходив по оперативному зведенні як член львівської організованого злочинного угруповання авторитета Ореста Завінського по кличці «Завіня».

Після того як в 1994-му році «Завіня» отримав кулю, його угрупування, проіснувавши ще якийсь час, розпалося, а «братва» розбіглася, хто куди. Ростислав Кисіль виїхав на постійне місце проживання в Канаду, прихопивши з собою значну частину злодійського «общака».

На ці гроші і була створена корпорація Meest, що згодом стала одним з лідерів з кур'єрської доставки з Північної Америки до країн колишнього СРСР. А українським підрозділом компанії Кисіль поставив керувати свого давнього львівського товариша Михайла Паньківа.

Сьогодні Михайло Паньків щосили намагається донести до громадськості меседж, що «Укрпошта» знаходиться на межі банкрутства і її структуру потрібно терміново оптимізувати: передати на обслуговування іншим компаніям, передати більшу частину відділень, в основному сільських, у франчайзинг місцевим підприємцям, звільнити до 10 тисяч співробітників.

Колишній заступник гендиректора підприємства Геннадій Вовк говорить, що, незважаючи на те, що «Укрпошта» переживає непрості часи, ні про яке банкрутство мова не йде.

«Укрпошта» досить бадьоро працює, приносить прибуток, обслуговує кредити. Важливий акцент: підприємство не потребує держдотацій, воно здатне прогодувати себе самостійно.

Складається враження, що комусь сіяти паніку дуже цікаво», - сказав Геннадій Вовк в інтерв'ю виданню« Взгляд».

За його словами, чутки про швидке банкрутство викликають паніку серед клієнтів, багато з яких віддадуть перевагу піти до конкурентів. «Дуже показовий момент з відділом по взаємодії з міжнародними клієнтами, який до недавнього часу існував в« Укрпошті », - розповідає Геннадій. - Це дуже цікавий і принциповий сегмент - міжнародний поштовий зв'язок. І дуже перспективний. За ним - майбутнє. В Україні, окрім «Укрпошти», таким займається ще одна компанія. Все».

Цією компанією є «Міст Експрес». Причому в Україні право доставляти посилки за межі України мають виключно члени Всесвітнього Поштового Союзу. Якимось чином приватної компанії «Міст Експрес» вдалося отримати цей статус якраз до того, як Всесвітній Поштовий Союз перестав приймати до своїх лав приватних операторів.

В Україні підприємства доводять до банкрутства, як правило, в двох випадках - щоб уникнути відповідальності та необхідності платити за боргами, або щоб хтось купив його за безцінь.

«Укрпошта», з її майже 13 тисячами відділень в будь-якому куточку країни, напевно є ласим шматком для багатьох. Що насправді хоче зробити з держпідприємством Михайло Паньків - однозначно сказати не можна, але і звернення трудового колективу до президента, і слова колишнього заступника гендиректора дуже красномовні. І навряд чи їх варто залишати без уваги, - додає видання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Укрпошта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
звичайно ласий кусочок бізнесу...й тому ж у нас на Волині в дирекції працюють не компетентні люди, які й незнають зеконодавства, але мають звязки в міліції чи в сбу.....я маю на увазі родинні звязки. у когось там чоловік працює чи тощо ) а що уже говорити коли директором укрпошти волині є екс-сбушнік !! які й поняття немає як й чим заробляє укр пошта як підприємство.
Відповісти
Та тут ніби Паньків і має уявлення по перевезеннях, тому що працював у Міст Експресі далеко не останньою людиною,але проблема в тому що він хоче просто розвалити Укрпошту яка є державним підприємством, і старається це зробити якнайшвидше
Відповісти
А працівники Укрпошти, якщо не змінять керівництво, готові стати філіалом Міст Експресу?
Відповісти
Складывается такое впечитление что Панькив собирается превратить Укрпочту в филию Мост експресса
Відповісти
я навіть не знаю що чекати від цього пана якщо працівники кричать про допомогу а він навіть не коментує
Відповісти
Бандит должен сидеть в тюрьме, эта истина как мне кажется очень применима к Панькиву!
Відповісти
Вы правы, но где же те кто посадят вора, потому что пока никого не видно
Відповісти
Вы здесь правы, тем более что его цепочка преступлений тянется ище от 90х.Ы я не понимаю как человек с таким прошлым мог вохглавить госпредприятия
Відповісти
то капец
Відповісти
Я думаю, що пан Паньків робить це не для своєї вигоди, думаю що це замовлення, ну не може бути у нього все так просто і гладко, ну не може прийти чоловік на роботу і з першого дня казати що підприємство у передбанкрутному стані
Відповісти
Доскакались на майдані, свій свого оббирає
Відповісти
Яою може бути довіра до статті, де купа хибної інформації: хоч би перевірили дані про контакти Кісіля з Завіньою. Маленька брехня породжує недовіру до всього тексту...
Відповісти
Останні новини
Керівництво «Укрпошти» хоче довести її до банкрутства,- ЗМІ
07 серпень, 2014, 12:14