iPhone в Росії з нового року оголошений поза законом

iPhone в Росії з нового року оголошений поза законом
iPhone в Росії з нового року оголошений поза законом

З 1 січня 2015 року входить з силу новий закон, через який використовувати всі види мобільних гаджетів компанії Apple на території РФ буде заборонено.
Закон передбачає зберігання всіх персональних даних жителів Росії виключно на території РФ, передає Укрінформ з посиланням на «Новости регіонів Росії».

«Мається на увазі спеціальна програма облікового запису iCloud, яка вбудована в кожен iPhone. Вона передає всю інформацію про кожного користувача в світі на спеціальні сервера в США. Так як компанія Apple не має своїх серверів на території Росії, то всі російські персональні дані зберігаються в Каліфорнії, що унеможливлює використання модного гаджета в РФ», - повідомляє ЗМІ.

За словами інтернет-омбудсмена РФ Дмитра Мареничів, ні у Apple, ні у будь-якій іншій компанії не вистачить часу перенести контент на територію Росії до початку 2015 року.

Раніше вступ в силу закону було призначено на вересень 2016 року, однак депутати Держдуми прийняли поправки, якими початок дії постанови зсувається на 1 січня 2015 року.

Відповідно до закону, заборона торкнеться всіх звичних Інтернет-сервісів: від соціальних мереж до покупки товарів в Інтернеті, так як всі вони відправляють дані користувача на сервери за кордоном.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
занавес...
железный)))
Відповісти
Та в России и так все бедные, так что хер с этим рынком,
это примерно 10% продаж Польши, или 4% Прибалтики
Відповісти
Ахах) звичайно. Скоро вони заборонять взагалі використувати Інтернет, всі сайти, сервери яких розташовані не в Росії будуть блокуватись, а ті що в їхній країні пильно провірятись, а людей і далі зомбуватимуть, кажучи що вони живуть в самій кращій і самій великій країні в світі, і всі під них прогінаються.
Відповісти
Останні новини
iPhone в Росії з нового року оголошений поза законом
12 жовтень, 2014, 12:25