Новий автомобіль швидкої допомоги - на сторожі здоров'я в Локачах*

Новий автомобіль швидкої допомоги - на сторожі здоров'я в Локачах*
Швидкісний, комфортний і надійний навіть на засніжених дорогах транспорт одержала від благодійного фонду «Європейський вектор» Локачинська центральна районна лікарня.

Це вже п’ятий автомобіль, який, завдяки меценату Сергію Мартиняку, слугуватиме медикам і пацієнтам. Адже 4 реанімобілі, подаровані райлікарням Горохівського, Луцького, Рожищенського та Турійського районів, вже допомагають рятувати життя.

Нині медики Локачинської центральної районної лікарні обслуговують жителів 54 населених пунктів, а це більше ніж 22 тисячі людей. Дотепер лікарі всіх відділень були змушені перевозити пацієнтів в обласні медзаклади стареньким УАЗом, оскільки іншого транспорту не мали. Тож одна автівка щодня робила по два рейси до Луцька. Медики розповідають, що в холодній машині возили і дітей, і породіль, й інших хворих, які потребували допомоги в обласній лікарні. Відтепер, завдяки меценатові Сергію Мартиняку, медики транспортуватимуть хворих автомобілем марки Volkswagen.

– Це чудовий і дуже потрібний подарунок нашому закладу, який покращить умови надання медичної допомоги. – акцентував головний лікар Локачинської ЦРЛ Олег Франчук. – Адже умови в салоні нового автомобіля просто суперові – встановлені кондиціонери, відповідні ноші, крісла для супроводжуючого медперсоналу, сумки-холодильники.

Автомобіль швидкої допомоги – це не перший і не єдиний подарунок від «Європейського вектора», підкреслив головний лікар Локачинської райлікарні. Так, саме завдяки меценату Сергію Мартиняку в Локачинскій лікарні створені європейські умови в неврологічному відділенні. Головний медик району зауважив, що народний депутат Сергій Мартиняк – є надійним партнером закладу, адже вирішує нагальні проблеми. Тож саме до нього звертаємося, коли допомога потрібна вже і зараз, резюмував Олег Франчук.

"Я в 2012 році обіцяв забезпечити кожну райлікарню округу медтранспортом. Тож зробив усе, аби виконати свої зобов’язання перед людьми. Так, чотири реанімобілі вже працюють у Луцькому, Горохівському, Турійському та Рожищенському районах. А Локачинська лікарня – це вже п’ятий медзаклад, який отримав автомобіль швидкої допомоги. Він комфортний, швидкісний і повнопривідний, тож навіть в складних зимових умовах медиків із важкохворим пацієнтом не зупинять снігові замети. Найцінніше в нашій державі – це люди, а для кожної людини головне – це її здоров’я. Тому потрібно дбати про здоров’я кожного, тоді наша держава буде сильною і зможе подолати всі негаразди", – зазначив Сергій Мартиняк.

Саме тому інвестиції народного депутата в медицину найсуттєвіші. Так, галузь охорони здоров’я цими роками одержала на модернізацію та розвиток від благодійника більше 5 мільйонів гривень. Це, зокрема, сучасні автомобілі в усі райлікарні округу, а також медтранспорт для сільських закладів. Зокрема, "Ниви Шевроле" мають амбулаторії у селах Перевали і Овлочин Турійського та Перемиль Горохівського районів. Відтак, медики можуть оперативно доїжджати до пацієнтів віддалених сіл Волині, аби надати їм допомогу.

Також завдяки народному обранцю, відремонтовано не лише неврологічне відділення в Локачинській районій лікарні, а й приймальне та хірургічне відділення в Турійській, а також хірургічне відділення в Луцькій ЦРЛ. Тим часом у Рожищенській районній лікарні відремонтовано акушерсько-гінекологічне відділення.

Окрім того, кошти на модернізацію та розвиток одержували й сільські медзаклади. Так, Сергій Мартиняк проспонсорував капітальний ремонт ФАПів у селах Новосілки Горохівського, Студині Рожищенського, а також Новий Двір Турійського районів. На їх реконструкцію витратили майже півмільйона гривень. До того ж, завдяки нардепові медзаклад матимуть і жителі села Маковичі Турійського району.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Новий автомобіль швидкої допомоги - на сторожі здоров'я в Локачах*
13 жовтень, 2014, 14:49