Нацбанк попереджає про можливу появу фальшивих гривень у великій кількості

Нацбанк попереджає про можливу появу фальшивих гривень у великій кількості
Наміри проросійських терористів на Донбасі щодо друку підробних гривень мають на меті підірвати довіру населення України до нацвалюти та завдати шкоди банківській системі країни.

Так Національний банк України відреагував на заяву радника глави МВС Антона Геращенка про те, що терористи планують організувати друк підроблених банкнот національної валюти, йдеться у прес-релізі НБУ, передає Експрес.

«Вважаємо, що наміри терористів мають на меті дестабілізувати фінансову систему України, підірвати довіру населення України до національної валюти та завдати шкоди банківській системі держави», - йдеться у повідомленні.

НБУ офіційно заявляє: «Згідно з законодавством України Національний банк України монопольно здійснює емісію національної валюти України та організує готівковий грошовий обіг».

У НБУ також нагадали, що випуск та обіг на території України інших грошових одиниць і використання грошових сурогатів як засобу платежу забороняються.

«Виготовлення з метою введення в обіг або введення в обіг підроблених грошових знаків тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства України», - наголошують у центробанку, додаючи, що українська гривня має високий рівень захисту від підробок, а наявні на банкнотах елементи захисту дозволяють гарантовано виявляти підроблені грошові знаки, як під час автоматизованого оброблення готівки з використанням спеціального обладнання, так і при уважному візуальному контролі без застосування спеціальних детекторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попередження - це добре. А як на рахунок здыйснення хоча б якихось заходів з метою недопущення появи на ринку України фальшивих купюр?
Відповісти
Останні новини
Нацбанк попереджає про можливу появу фальшивих гривень у великій кількості
19 листопад, 2014, 12:04