У Луцьку показали, як створювалася Волинь. ФОТО

У Луцьку показали, як створювалася Волинь. ФОТО
У державному архіві Волинської області проходить виставка архівних документів та друкованих видань до 75-ої річниці створення Волинської області.

Експозиція відкрилася 2 грудня і триватиме десять днів.
На виставці представлені документи 1939-1941 років, які розповідають про утворення області, зокрема витяг з Указу Президії Верховної Ради СРСР від 4 грудня 1939 року про утворення Волинської області з центром у місті Луцьку.
У склад області на той час були включені Володимир-Волинський, Горохівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Луцький, Любомльський повіти.

Також на експозиції представлений Указ Президії Верховної ради УРСР 17 січня 1940 року про утворення районів у складі Волинської області та про ліквідацію повітів, постанови про організацію державного українського драматичного театру, державної обласної філармонії, державної української дитячої музичної семирічної школи, вечірньої музичної школи для дорослих без відриву від виробництва та обласного будинку Народної творчості, про відкриття державного учительського інституту у Луцьку.

Серед експонатів виставки є і документи про першу сесію Волинської обласної ради депутатів трудящих, що відбулася 8 січня 1941 року. На ній обрали голову виконавчого комітету Волинської обласної Ради депутатів трудящих Григорія Гришка, його заступників, секретаря та виконавчий комітет. Були утворені 18 обласних відділів і управлінь та призначені їх керівники.

Представлені також повідомлення відділу народної освіти Луцька від 14 жовтня 1939 року про початок навчального року у всіх навчальних закладах міста, характеристика області, доповідна записка про стан комунального господарства Волинської області і заходи на 1940 рік.

Виставка доповнена друкованими виданнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Редакція "Волиньпост" ототожнює окупацію Волині москальськими військами зі створенням Волині?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку показали, як створювалася Волинь. ФОТО
02 грудень, 2014, 12:33