Ювілей Волині: вітання, оплески та нагородження «відомих і почесних». ФОТО

Ювілей Волині: вітання, оплески та нагородження «відомих і почесних». ФОТО
З нагоди 75-річної річниці утворення Волинської області у Луцьку нагородили державними нагородами відомих краян.

На урочистості 4 грудня у драмтеатрі зібралися політики, історики, бізнесмени, письменники, краєзнавці, священнослужителі та інші відомі волиняни.

Перед початком дійства присутні заспівали національний гімн України, а також хвилиною мовчання вшанували героїв України, що загинули за час бойових дій у зоні АТО.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик виступив з вітальним словом та зачитав звернення Президента України Петра Порошенка, де йшлося про волинян, які одними із перших стали на захист української незалежності під час Революції гідності.

«Волинь – це перлина української землі з тисячолітньою історією, неповторною красою природи й унікальною культурною спадщиною; це край талановитих та працелюбних людей. З волинською землею пов’язана доля багатьох українських діячів у різних сферах життя. Серед них – історик та політолог В’ячеслав Липинський, художник Андроник Лазарчук, математик Михайло Кравчук», - йшлося у зверненні Президента України до волинян.

Згодом Володимир Гунчик «пройшовся» історією волинською краю за весь період його існування: згадав про основні підприємства, державні університети, розвиток сільського господарства, драматичний театр та театр ляльок.

Крім того, не оминув стороною і сумні сторінки Волині: збройні конфлікти, репресії та АТО.

За словами голови Волинської ОДА, за час бойових дій на Сході України загинуло 77 мешканців регіону, де найбільше втрат зазнала 51 механізована бригада.

Після «історичного вступу» Указом Президента Петра Порошенка за вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурно-освітній розвиток Волинської області, успіхи у праці, професіоналізм та з нагоди 75-ої річниці утворення області нагородили відомих краян.

Так, орденом «За заслуги» I ступеня відзначили Володимир-Волинського міського голову Петра Саганюка та директора підприємства «Рать» Луцького району Віктора Шумського. Орденом «За заслуги» II ступеня нагородили письменника, члена Національної спілки письменників України Василя Слапчука. Орденом «За заслуги» III ступеня відзначили депутата Волинської облради шести скликань Володимира Блаженчука.

Учасника АТО на Сході України, члена Волинської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Миколу Сичука під голосні оплески присутніх нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня відзначили доярку сільськогосподарського ТОВ «Городище» Луцького району Оксану Петрук та пекаря-майстра товариства «Ковельський хлібокомбінат» Катерину Бондар.

Медаллю «За працю і звитягу» нагородили птахівника бригади товариства «Володимир-Волинська птахофабрика» Віталія Ковальчука.

Почесне звання «Народний артист України» отримала артистка драми Волинського обласного муздрамтеатру Ольга Осіїк.

Почесним званням «Заслужений лікар України» нагородили завідувача Бихівської амбулаторії загальної практики у Любомльському районі Павла Беденюка.

Почесне звання «Заслужений журналіст України дали редакторці відділу інформації та екології газети «Волинь-нова» Катерині Зубчук.

Почесним званням «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» відзначили викладача фізичної культури Луцького педколеджу і голова спортклубу «Олімп» Володимира Тарасюка.

Звання «Заслужений вчитель України» дали вчительці іноземної мови Любомльської загальноосвітньої школи №2 Мілентині Машковській.

Звання «Заслужений працівник культури України» отримав директор Ківерцівського районного будинку культури імені Ковальова Олександр Бовканюк.

Опісля голова Волинської обласної ради Валентин Вітер привітав присутніх із ювілеєм області та християнським святом – Введення в храм Пресвятої Богородиці, а також передав вітання від голови Верховної Ради Володимира Гройсмана мешканцям Волині.

«Дорогі друзі! Сердечно вітаю з 75-ою річницею області. Волинян різних поколінь об’єднує споконвічне прагнення до утвердження державності, соборності та самостійності України. Тут з давніх часів закладені міцний фундамент до розбудови європейського дому», - йдеться у зверненні Гройсмана до волинян.

Грамотою Верховної Ради України за вагомий соціальний внесок соціально-економічний розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність та високий професіоналізм нагородили директора комунального підприємства санаторію матері та дитини «Пролісок», депутата Волинської обласної ради Валентину Касарду.

За рішенням Волинської обласної ради званням «Почесний громадянин Волині» відзначили журналіста, письменника, автора роману «Століття Якова» Володимира Лиса та історика, краєзнавця Ярослава Царука.

Урочистості завершилися святковим концертом.

До слова, у драмтеатрі представили презентаційні стенди виставки «Волинь-75», де можна було оглянути виставку книг, інформацію про волинські підприємства та короваї, що передадуть українським бійцям на Схід.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мдя... за виключенням декого всьо тєже ліца... а Зубрик - це да,це заслужила... хахаха
Відповісти
ну і морда в вітера, війна.......
Відповісти
Торжество совка
Відповісти
Там половину треба люструвати. До речі , а чому Саганюк нещасливо виглядає ??? Може злий ?
Відповісти
Радянський партійно-господарський актив, тільки з попами, які в десна цілуються з владою, плюс гімн на слова Чубинського. Комуняки, бридка пика злодія і [] Колісника (оце він "розбудував" Волинь!!!), голий череп Войтовича, володимирський "князь" Саганюк... Ба! Знакоміє всє ліца! Тільки Фамусова не було грибоєдовського. А хто не знав слів гімну, той ворушив губами, пригадавши радянську "Катюшу" чи знамениту одеську "Мурку".
Відповісти
А хто ж це підготував такий лажовий концерт? За совітів одразу з роботи поперли б такого "режисьора"
Відповісти
Як надоїли ці популістскі заходи!!! І все те саме кодло!!! За що ми боролись???
Відповісти
а чого це оператор лисуватий не в камеру дивиться а через плече когось розглядає когось?і ше сидить біля камери...
Відповісти
Чого таке засилля жирних морд. Справжній мордорррр.
Відповісти
Старці зібралися...молодь відсутня
Відповісти
показали свое настоящее кровавое лицо.предавшие красный флаг и украинский америке отдадут
Відповісти
Вибачте, але чому 7 грудня були проведены урочистості( по тексту)
Відповісти
виправили
Відповісти
Орден для Блаженчука! Слава КПРС!
Відповісти
Башкалєнка з Кононовичами не вистачає ...А так всі на місці : Блаженчук, Саганюк, Войтович ...Волинь обминула революція Гідності.
Відповісти
Мер Володимира Саганюк чомусь невеселий.Таке враження що у нього забрали нагороду, а не навпаки.Напевне, переживає, що на цей раз не оберуть, або люструють.
Відповісти
Останні новини
Ювілей Волині: вітання, оплески та нагородження «відомих і почесних». ФОТО
04 грудень, 2014, 19:15