Такі різні, а таки єдині. Волонтерка Тетяна Должко. ФОТО

Такі різні, а таки єдині. Волонтерка Тетяна Должко. ФОТО
До волонтерської діяльності засновниця ініціативної групи «ВолиньSOS» Тетяна Должко (на фото), яку вона створила разом з переселенцями, була, як зазначає сама, «лише мамою двох дітей».

Поза волонтерською діяльністю Тетяна працює дизайнером-поліграфістом.

За її словами, волонтери, серед яких 20 студентів Інституту романо-германської філології СНУ ім. Лесі Українки, близько десятка лучан та п’ятеро переселенців, опікуються бійцями, які воюють в зоні АТО, пораненими солдатами, сім’ями загиблих військових, переселенцями зі Сходу, а також дітьми та дитячими будинками у зоні АТО.

«Наша організація є живим організмом: люди доєднуються, ідуть, приходять. Адже волонтерство – річ добровільна: коли маєш час – виконуєш певну роботу, коли ні – тебе ніхто до того не може зобов’язати чи у чомусь звинуватити», - каже волонтерка.

Наразі Тетяна Должко та «ВолиньSOS» збирають кошти на пошиття зимових комбінезонів солдатам 14-ої бригади протитанкової дивізії та 3-му запасному батальйону ДУК Правого Сектору.

За її словами, спільно з групою «Поліські партизани» волонтери, власне, і розробили проект зимового комбінезону для військових.

«Кошти нам надходять на рахунок, тому ми їх і координуємо. Ми намагаємося постійно складати звіти про надходження всіх коштів (готівкових та безготівкових) по витратах. Це можна проконтролювати у нашій групі на Facebook. До прикладу, нещодавно я викладала повний звіт по тому, що ми придбали: кевларову каску, берці, ліхтарі. Сьогодні ми ще замовимо декілька зимових комбінезонів», - підкреслила волонтерка.

Тетяна Должко розповіла, що допомагає волонтерам, оскільки вихована у сім’ї, де принципи співчуття та милосердя були «основою основ».

«Моя бабуся пережила «Волинську різню», Другу світову війну, голод… Вона мене завжди навчала, що ніколи не можна стояти осторонь чужої біди, як би тяжко не було. Я просто інакше і не уявляю. А як інакше?! А не дай Боже, ми опинимося в такій ситуації?! Ми ж теж розраховуватимемо на чиюсь допомогу. А життя таке – кожного дня ми можемо стати переселенцями або хтось з наших рідних може бути чи пораненим, чи воювати в зоні АТО», - зазначила Тетяна.

Волонтерка додала, що найголовніший урок, який би хотіла передати людям, - те, що звичайна людина може зробити чимало в житті, аби лише мати бажання.

«До волонтерської діяльності я були лише мама двох дітей, яка сиділа у декретній відпустці. Якби мені два роки тому сказали, що я таке створю, я б, напевне, не повірила, що мені вистачить сил, натхнення та ресурсів», - каже Тетяна Должко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
велика молодчинка. от таких як таня потрібно було вітати сьогодні з урочистостями.
Відповісти
Таня справжня, мододець. Денису, думаю, пощастило з такою дружиною.
Відповісти
У вас велике любляче серце! Таню, ви неймовірна жінка!)))
Відповісти
Останні новини
Такі різні, а таки єдині. Волонтерка Тетяна Должко. ФОТО
05 грудень, 2014, 19:00