У Нововолинську мітингують шахтарі. ФОТО

У Нововолинську мітингують шахтарі. ФОТО
Гірники 1,9,10 та Бужанської копалень вийшли на майдан Незалежності, аби висловити своє незадоволення діями влади, положеннями коаліційної угоди та затримкою заробітної плати.

Працівники вугільних підприємств прийшли 23 грудня з плакатами та надією на те, що їх почують.

"Ми обурені, що нас не чують, не розуміємо, як можна тисячі людей залишити без роботи. Шахти Нововолинська ще мають запаси вугілля, а гірники готові працювати. Прикро, що доводиться йти на кардинальні методи, аби хоч трохи змінити ситуацію", — зазначив гірник шахти No1 «Нововолинська» Олександр Оніщук.

На мітингу були присутні представники облдержадміністрації, міської влади та вугільних підприємств.

"Коли сьогодні стоїть питання закриття шахт, для мене це надзвичайно боляче, адже у створенні ДП «Волиньвугілля» я приймав безпосередню участь. Коли є загроза, що тисячі людей залишаться без робочих місць, - це страшно. Я як міський голова розумію усю серйозність ситуації і підтримую шахтарів", — сказав мер Нововолинська Віктор Сапожніков.

У підтримку шахтарів висловився заступник голови ОДА Сергій Кошарук. Він зазначив, що обласне керівництво до останнього буде відстоювати інтереси шахтарів.

Працівники вугільних підприємств прийняли звернення до вищого керівництва держави, вимагаючи передбачити в бюджеті на 2015 рік кошти для введення в дію першої черги шахти No10 «Нововолинська», виплатити усю заборгованість шахтарям за чесно виконані роботи, залишити фінансування ДП «Волиньвугілля», дати можливість колективу шахти No1 відпрацьовувати підготовлені запаси.

Шахтарі попередили, якщо упродовж трьох днів ситуація з вугільними підприємствами не покращиться, вони будуть перекривати міжнародну трасу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.