У Луцьку відбувся вечір пам’яті загиблого бійця «Айдару. ФОТО

У Луцьку відбувся вечір пам’яті загиблого бійця «Айдару. ФОТО
5 січня у готельному комплексі «Залєскі» відбувся вечір пам’яті загиблого бійця батальйону територіальної оборони «Айдар» Рустама Хамраєва.

Захід був організований в рамках нового проекту «Честь маю», започаткованого благодійним фондом «Рідна Волинь», - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Голова фонду Дмитро Глазунов розповів, що першим вирішили вшанувати Рустама Хамраєва, адже він особисто знав цього мужнього чоловіка з дитинства. Згодом планується організація й інших вечорів пам’яті, під час яких розповідатимуть про долю відомих краян.

Вшанувати пам’ять Рустама Хамраєва прийшли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, міський голова Микола Романюк, бойові побратими Андрій Омельчук, В’ячеслав Бакулін, Сергій Ковальчук, Олег Твердохліб, волонтери, друзі та родичі загиблого героя.

Вони щиро дякували батькам загиблого героя Шонійозу та Антоніні Хамраєвим за сина. Присутні згадували, як Рустам одним із перших поїхав на Майдан, аби відстоювати незалежність України, там його поранили. Та вже невдовзі мужній земляк захищав цілісність України в складі батальйону територіальної оборони «Айдар». У зону АТО поїхав з побратимами добровольцем, а 17 червня загинув у Луганській області неподалік містечка Металіст. Указом Президента України його посмертно нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Володимир Гунчик у своєму виступі акцентував, що життя Рустама Хамраєва як громадянина і патріота не закінчується, адже він поклав його на вівтар свободи України, показав своїм вчинком, як потрібно жити.

Микола Романюк подякував організаторам за новий, цікавий, патріотичний проект і висловив найщиріші слова вдячності батькам. «Дякую, дорога родино, за те, що виховали сина патріота, людину з великої літери. Він та інші хлопці, які віддали життя за нас, за державу, назавжди залишаться в пам’яті, яка буде передаватися з покоління в покоління», - сказав він.

Мати загиблого героя Антоніна Хамраєва розповіла, що у її сина з раннього дитинства було загострене почуття справедливості і потреба допомогти слабшому, а ще він мав велику пошану до людей у військовій формі, тож, коли виникла потреба захищати Батьківщину пішов на війну без вагань. І, мабуть, відчував, що загине, бо залишив для сина Алішера пакуночок, у якому була каска з Майдану і записка, у якій сказано: «Пам’ятай про мене, сину».

Син загиблого героя Алішер Хамраєв з болем згадував, як вони разом з татусем гуляли, відпочивали, спілкувалися. Батько для сина завжди був прикладом для наслідування, саме тому нині хлопчик хоче навчатися у військовому ліцеї, стати офіцером, захищати Україну. Микола Романюк та Володимир Гунчик запевнили хлопця, що допоможуть йому втілити цю мрію. А після завершення вечора пам’яті він отримав у подарунок планшет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви блокуєте коментарі - розміщуйте всі, а коли прокинутесь, витріть, з чим не згодні
Відповісти
Щось я друзів на фото не бачу. Зате наші кєровнікі в центрі уваги. Нормальний піар
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся вечір пам’яті загиблого бійця «Айдару. ФОТО
06 січень, 2015, 09:32