На Волині цілий район може залишитися без телебачення

На Волині цілий район може залишитися без телебачення
Після остаточного відключення аналогового телебачення на Волині із 1 січня 2016 року Маневицький район може залишитися без доступу до телебачення взагалі.

Про це розповів під час наради у середу, 14 січня, директор волинської філії концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергій Семерей.

За його словами, на даний час у маневицькому районі мають можливість приймати аналоговий сигнал деяких телеканалів через передавач, що розташований у Ковелі. Однак цифрові передавачі менш потужні за аналогові, тому наразі Маневицький район не потрапляє у зону дії жодного із 6 цифрових передавачів, що є у області.

Також проблеми будуть на півночі Ратнівського району, у частині Любомльського та Камінь-Каширського районів, на сході Ківерцівського району, у Володимирі-Волинському та Устилузі.

«Під питанням» ще Іваничі та Берестечко, адже наразі поряд із ними планують будувати вежі для цифрової передачі, однак їх поки немає, - каже посадовець.

Сергій Семерей пояснив, що на Волині планували встановити 11 передавачів, однак реально є лише 6. В масштабах країни встановили лише 167 із 350 передавачів, - додав він.

Також проблемою для волинян стало те, що цифрові декодери через валютні коливання коштують вже не 550 гривень, а 750, натомість у сусідній Білорусі, наприклад, такі прилади по 400 гривень.

Тому Семерей запропонував збудувати на Волині більше передавачів та добитися того, щоб відключати аналогове мовлення тільки тоді, коли цифрове покриватиме 95% території, а передавачі матимуть 95% населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Там і зараз в ефірі показує лише УТ1 та 3-4 білоруські канали, так що не велика втрата
Відповісти
Поки не відключать то ніхто Т2 не купить.

Як здавна кажуть "поки грім не вдарить".. Тому ждати часу коли передавачі матимуть 95% населення - можна вічно.
Відповісти
Тагілу. Для цього був виділений достатній період 2006 - 2015, але як ти кажеш "поки грім не вдарить".. . Намагаємося відтягнути вимкнення на один рік в надії, що при здешевленні приймачів в два рази через відміну кодування ситуація з насиченням домогосподарств тюнерами все таки покращиться.
Щодо покращення покриття. Так, воно за рік не вирішиться, але Національна рада ще і не намагалася вирішувати це питання. Ми за вимкнення "аналога", але з прозорими правилами щодо подальшого розвитку "цифри" до 95% покриття.
Відповісти
Останні новини
На Волині цілий район може залишитися без телебачення
14 січень, 2015, 12:06