Волинянка, чоловік якої загинув в АТО, не може отримати допомогу. ДОКУМЕНТ

Волинянка, чоловік якої загинув в АТО, не може отримати допомогу. ДОКУМЕНТ
Жителька Каменя-Каширського Валентина Королько звернулась по допомогу до благодійників.

В листі жінка пише, що 21 липня 2014 року під Луганськом під час оборони позиції в селі Георгіївка від танкового снаряду загинув боєць батальйону «Айдар», її чоловік Микола. Без батька залишилося двоє малолітніх дітей: Соломія 2,5 роки та Анастасія 7 місяців, - повідомляє виконавча дирекція благодійної організації "Благодійний Фонд "Волинь - 2014"

Після втрати годувальника сім’ї Валентина оббила пороги мало не всіх державних інстанцій, але всі як один відмовили в допомозі, оскільки її чоловік знаходився в зоні проведення антитерористичної операції на добровільних засадах.

Як результат – жінка не може оформити пенсійне забезпечення дітям. Власного даху над головою в них немає, а батьки-пенсіонери не в змозі допомогти їй та внукам.

Одначе в документах, які жінка надіслала на адресу Фонду чітко вказано, що її чоловік Королько Микола Петрович з 24 червня минулого року знаходився на добровільних засадах на військовій службі у військовій частині ПП В0624 відповідно до п.2 ч.4 ст.2 Закону України «Про часткову мобілізацію» від 06.05.2014 р. № 454/2014, що своїм підписом затвердив командир даної військової частини, підполковник С.П. Мельничук.

Допомоги від держави жінка не має, оскільки у відписках Міністерство оборони України вказує, що відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» добровольці, які перебували у зоні АТО і не були призвані на військову службу до військовослужбовців не належать. А отже, виплата членам сімей цивільних осіб, які загинули під час проведення антитерористичної операції, має здійснюватися відповідно до статті 21 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», кошти на реалізацію якого Міністерству оборони не виділяються. Тобто, за фактом та за довідкою командира частини ПП В0624 С.П. Мельничука, Микола Королько був військовослужбовцем-добровольцем, а з позиції Міноборони – цивільною особою, що перебувала в зоні АТО.

Щоб допомогти родині загиблого військовослужбовця, в соціальних мережах друзі та знайомі організували спеціальні групи, де звертаються до всіх небайдужих допомогти вдові та дітям загиблого захисника України.

Благодійний фонд «Волинь-2014» виділив родині Королько матеріальну допомогу, щоб вижити в цей непростий час та закликає органи влади, комбатів-народних депутатів вивчити та вирішити питання «відписок», щоб не залишити жінку з двома малолітніми дітьми наодинці з невідомим майбутнім, адже батько цих дітей поклав свою голову за Незалежну Україну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Если есть знающие люди, объясните мне, пожалуйста. Правда, не понимаю, вот хоть убейте. В Украине с каждой зарплаты идёт сбор на проведение АТО, с каждой покупки в магазине. В чей карман льются эти потоки бабла, если каждый день в Луцке я встречаю людей с коробочками "на АТО", а в сети интернет тысячи призывов о помощи от родных бойцов, которые "без касок, без бронежилетов, без обуви". ????
Відповісти
на це. І хто піде тепер з того села на війну? - ТІЛЬКИ РОЗУМОВО ВІДСТАЛІ, яким байдуже, що їстимуть їхні діти. ПОЗОР !!!!
Відповісти
А як же знатний айдарівець Лапін? Може він теж без жодних пільг та пенсії? Щось я вцьому дуже сумніваюсь.
Відповісти
Яке лицемірство, коли заступник міністра без проблем отримує посвідчення учасника АТО, а родини людей, які загинули за Україну, в судах ледве добиваються цього статусу. І справді, а цікаво, чи є у Лапіна такий статус...
Відповісти
Як можна дізнатись номер телефону до цієї жінки? Можливо їй можга переслати одяг для маленької дівчинки?
Відповісти
напишите мне и я дам все контакты Валентины.
У нее двое деток. Две девочки.
[email protected]
Відповісти
067-771-28-21
Відповісти
Дійсно може хтось знає як з цією жінкою звязатись то напишіть я теж готова допомогти
Відповісти
Сконтактуйте з Благодійним фондом "Волинь-2014" і Вам нададуть усю необхідну інформацію
Відповісти
Дуже болісно читати ці рядки,і хочу теж допомогти вдові Валентині,тільки б узнати які дитячі речі потрібно для діток....можливо напишете номер телефону...
Відповісти
Людина загина за Україну. Тому держава забов’язана взяти на себе відповідальність.
Але у мене лише одне неприємне питання. Маючи дитину до року. Піти воювати.Лишити родину.Добровольці це герої. Але має бути межа розумного.
Вічна пам’ять загиблому. Терпіння родині.
Відповісти
І після таких речей, наші чиновники говоритимуть, що Росія намагається зірвати призов?!!!Вони самі своїми діями показують як у нас відносяться до ГЕРОЇВ, які віддають життя за країну!!!Слава Героям!!!Ганьба нашим чиновникам!!!
Відповісти
хотівби узнати контактний тел. жіночки можу допомогти з жильем.
Відповісти
я здесь давала уже свою почту. гляньте комментарии. я ее знаю. могу свести.
Відповісти
Останні новини
Волинянка, чоловік якої загинув в АТО, не може отримати допомогу. ДОКУМЕНТ
14 січень, 2015, 18:33