Тих, хто ухилятиметься від мобілізації, прослуховуватимуть

Тих, хто ухилятиметься від мобілізації, прослуховуватимуть
Стосовно військовозобов'язаних дозволили проводити негласні слідчі дії.

Верховна Рада з другої спроби ухвалила в першому читанні закон №1849 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України (щодо військових злочинів), - пише "Сегодня".

Документ був підтриманий 240 голосами. Відтак, щодо тих, хто ухилятиметься від призову, дозволять проводити негласні слідчі дії, а це: телефонна прослушка, вилучення особистої кореспонденції, читання sms.

Спікер ВР Володимир Гройсман пообіцяв, що до другого читання законопроект буде підготовлений за скороченою процедурою і прийнятий в остаточній редакції вже наступного тижня.

Представляючи законопроект його автор Іван Винник підкреслив, що однією з ключових норм документа є можливість проведення негласного слідства стосовно тих, хто ухиляється від мобілізації.

"Тому що у нас багато, під впливом російської пропаганди, багато ухиляються від мобілізації", – підкреслив нардеп.

Крім того, за словами парламентарія, законопроект посилює відповідальність командирів за вчинення ними злочинів, а також в умовах особливого періоду та в зоні бойових дій наділяє командирів військових підрозділів за дорученням прокурора проводити слідчі дії стосовно військових злочинців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вот она, европейская демократия, в действии!
Відповісти
Та шо ви кажете! Мої родичі поїдуть туди, тільки разом з синами наших політиків ! Не раніше !!!
Відповісти
Чудово, "криваві закони Януковича" "новим, демократичним" в підмітки не годяться. І ще, а як виясняють що прослуховують саме уклоністів?
Відповісти
Не вірю... не для мобілізації це робиться! прослуховування для контролю над інакодумцями собі оформлять. от вам і хозарська тиранія в ділі... і вже нема таких, які кричали про антинародні закони) побачимо як недоторканність знімуть з себе. люди терплячі, але дивіться народовладці бо буде майдан...
Відповісти
Репресії розпочалися?
Відповісти