У Луцьку херсонські активістки ділилися досвідом громадської діяльності. ФОТО

У Луцьку херсонські активістки ділилися досвідом громадської діяльності. ФОТО
У Волинському прес-клубі продовжили навчання у рамках проекту «Від локальних дій до єдиної країни».

Нагадаємо, що участь в ньому беруть 25 волинянок, які планують йти у місцеву владу або вже є політично активними, - повідомляють організатори.

У рамках проекту до обласного центру Волині завітали громадські діячки з Херсону.

Координаторка проекту «Від локальних дій до єдиної країни» Олена Микитась впевнена, що для такої ініціативи настав час.

«Шлях до депутатства може бути непростим. Але це треба робити. Громадським діячкам і волонтеркам буде легше служити людям, бо вони й так вже це роблять. Хочеться, щоб ті труднощі, які будуть виникати на шляху до мети, нас загартовували», - наголосила вона.

Тренерка депутатської майстерні Наталія Богренцова розповіла, що у Луцьку громада відрізняється від херсонської і це помітно під час тренінгу.

«У Луцьку було дуже цікаво спілкуватися. Тут інша громада, інтереси і інший склад учасниць, ніж в Херсоні. Там жінки старшого віку зібралися. Тут, навпаки, більше молоді, дівчата амбіційні, які можуть реалізуватися стовідсотково, але ще не всі мають достатньо впевненості щодо участі у виборах. Варто пам`ятати про те, що не завжди кандидат бере участь, щоб пройти на цих виборах до влади. Це може бути перший досвід, і він може бути не зовсім вдалим. Але потім на цьому досвіді можна будувати свій подальший шлях у політиці», - зазначила Богренцова.

Наталія відзначила, що «у суспільстві великий запит на нових людей у владі. Тих, які будуть здійснювати зміни як у суспільстві, так і в політиці. Запити на жінок у владі є, бо відомі у громадах чоловіки вже на усіх посадах і у багатьох радах вже по кілька разів побували. І лава запасних кандидатів не така велика. Цю нішу можуть і мають заповнити
жінки».

Активістка громадської правозахисної організації «Мавіком» Мар’яна Сорочук поділилась тим, що «депутатство потребує значного обсягу знань, тому, коли берешся озвучити перед громадою якусь проблему, то маєш не лише знати досконало про неї, а й чітко уявляти, як саме її вирішити. Також важливо знати законодавство».

Голова обласної жіночої громадської організації «Дія» Наталія Олянська зазначила про важливість чітко окреслювати компетенцію депутатів місцевої ради, бо функції місцевих депутатів різняться.

Активістка ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко розповіла, що враження від участі у тренінгах лише позитивні.

«Ми мали змогу відкрити для себе практичні навички формування правильної вибудови виборчої кампанії, роботи з виборцем, а також роботи всередині групи підтримки кандидата. У нас була можливість перейняти досвід фахівця у сфері підготовки виборів», - резюмувала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку херсонські активістки ділилися досвідом громадської діяльності. ФОТО
17 лютий, 2015, 08:26