У Волинській облраді страйкують охоронці: зарплати не бачили із жовтня. ФОТО

У Волинській облраді страйкують охоронці: зарплати не бачили із жовтня. ФОТО
Охоронці приватної фірми «Ягуар-сервіс», що охороняють приміщення Волинської облради, вирішили страйкувати, бо стверджують: із жовтня 2014-го року не отримують зарплат.

Акцію влаштували у вівторок, 17 лютого.

Як зазначив начальник охорони приміщення Сергій Васенко, раніше у облраді працювали інші підприємства, тоді проблеми з фінансуванням виникали також.

До цього охоронці (загалом їх 7) зверталися в комунальну установу «Управління будинком Волинської обласної ради». Однак там нібито давали «відмазки». Саме тому вирішили вийти на страйк.

Спочатку охоронці вирушили у кабінет до голови облради Валентина Вітра, щоб поцікавитися, де зарплата. Однак Валентин Вітер відповів, що 16 лютого облрада перерахувала управлінню будинком гроші за січень 2015 року, а тому охоронцям нічого не винні.

Заступник директора управління будинком облради Віктор Талашко відзначив, що у невиплаті зарплат охоронцям винне Міністерство фінансів України. Там, мовляв, не погодили зміни до кошторису для апарату обласної адміністрації, щоб передбачити там гроші на погашення боргів перед управлінням будинку.

Тому наразі структурні підрозділи ОДА не можуть заплатити за своє перебування у приміщенні, а поки немає бюджету області на 2015 рік, фінансуються лише захищені статті видатків (зарплати охоронцям до «захищених не входять»)

За словами Талашка, поки підрозділи ОДА не заплатять 48 тисяч боргів, повністю виплатити борги охоронцям не зможуть, бо в управлінні будинком, мовляв, немає достатньо грошей. Проте кошти, які 16 лютого перерахувала облрада (близько 3700 гривень) обіцяють виплатити охоронцям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітер провітрив гроші)))
Відповісти
Ага, точніше Рижук і Талашко, які отримували по 6-10 тисяч, в той час як інші співробітники не отримували ні копійки...
Відповісти
А від кого охороняється облрада?Найняли охорону платіть,напевно в депутатів заборгованості по зарплаті не має?!Віддайте людям зароблене!!!
Відповісти
А я думала що мені фігово)))
нам з нрудня не виплачують зарплати! А тут ще є нещасніші ...
Відповісти
А мiлiцiя для чого??? iх ще не скоротили i не лiквiдували???
Відповісти
Останні новини
У Волинській облраді страйкують охоронці: зарплати не бачили із жовтня. ФОТО
17 лютий, 2015, 09:37