Бійці АТО засудили «яєчну» акцію проти волинських нардепів. ФОТО

Бійці АТО засудили «яєчну» акцію проти волинських нардепів. ФОТО
Бійці Першого тербатальйону «Волинь» та 51-ої бригади називають «популізмом» закидування фотографій волинських нардепів Степана Івахіва та Ігоря Єремеєва.

Про це розповіли учасники АТО Сергій Москаленко (51-а бригада, нині працює у військкоматі) та Володимир Москаленко (перший батальйон територіальної оборони «Волинь») під час брифінгу у четвер, 19 лютого.

Нагадаємо, 1 лютого у центрі Луцька влаштували акцію проти Ігоря Єремеєва та Степана Івахіва. Їх фото закидали яйцями та помідорами через те, що нардепи не проголосували за визнання Росії агресором.

Раніше представники нардепів вже коментували дії обранців.

Сергій Жуковський вважає, що перед публічним осудом нардепів потрібно розібратися, скільки вони насправді зробили для того, щоб протистояти агресору – Росії.

«Не можуть люди, які витрачають мільйони на наше забезпечення, які купували бронежилети, решітки захисні на БТРи та БМП й інші речі, бути проти визнання Росії агресором. Треба розібратися, може, якась була причина у цих людей, що вони не змогли бути на позачерговій сесії. Бо люди ведуть бізнес, щоб мати кошти, які можуть витратити для бійців, для Героїв України, чиї звання зараз використовують багато популістів», - відзначив Жуковський

«А ті, хто кидають яйця, вони тільки кричати вміють, а де вони зараз, чому не пішли туди, в АТО із нами разом? Яйцями вони кидатися - герої. Перед тим, як когось у чомусь звинувачувати, давайте розберемся, чи це обґрунтовані звинувачення, чи просто наклеп. Для цього треба подивитися на все, що робить людина», - додав Жуковський.

Боєць «Волині» Володимир Москаленко вважає, що більшість критиків Івахіва та Єремеєва - «просто піаряться».

«Коли починаються закиди до когось, ті, хто це робить, мають запитати себе: «що ти зробив сам?». От якщо ти щось зробив, ти маєш моральне право когось про щось запитувати. Якщо Івахів, Єремеєв роблять хороші речі, забезпечують бійців, одразу звучать заяви, що хтось хоче пропіаритися. Ну беріть і теж піартеся. Тільки кажіть правду, що ви зробили», - пояснив він.

На думку Москаленка, «сьогодні є речі набагато важливіші, ніж політична боротьба. Хто побував на Сході, той розуміє, що є набагато важливіші речі – як там люди без домівок залишаються, як там вбивають наший бійців. Неприємно, що тут відбуваються якісь політичні ігри. От у Запоріжжі, звідки я мобілізувався, було 3 «Правих сектори», кожен когось обслуговував, потім, слава Богу, хватило розуму «Правому сектору» розпустити запорізький осередок».

Також вони оприлюднили відкритий лист до волинян:

"Шановні волиняни!

Цим відкритим листом звертаємось до всіх вас ми, ваші земляки, бійці Збройних Сил України та Добровольчих батальйонів. Ми зараз знаходимось в зоні АТО. Ми тут за покликом серця і пішли на цю війну, щоб захистити рідну землю від ворога. Розуміємо, що за нами країна, Волинь, наші родини. За нами – майбутнє наших дітей. І саме за волю та гідність сьогодні воюємо з російським окупантом.

Але протистояння зовнішньому ворогу – це тільки один фронт. На жаль, сьогодні маємо ворога й всередині країни. Подивіться пильно, що коїться навколо вас. Поки солдати воюють на Сході, а волонтери забезпечують їх усім необхідним, поки матері та дружини щодня чекають дзвінка з фронту, наші місцеві політики вже розпочали боротьбу за перемогу на майбутніх виборах. На Волині налічується сотні депутатів місцевих органів влади і всі вони заявляють про патріотизм, люстрацію, очищення влади та підтримку бійців АТО.

Але насправді більшість з них вже багато років сидять у депутатських кріслах і є тою самою владою, яку треба люструвати. Вони вболівають за Україну, але жоден депутат обласної чи міської ради не пішов добровольцем у зону АТО. Вони вболівають за солдатів, але з сотень депутатів не набереться й десятка, яких ми бачили на Сході з допомогою для солдат. В їх діях та промовах – ПОРОЖНЕЧА та ПОПУЛІЗМ.

Ми, бійці АТО, бачимо в очах бойових побратимів, що ціною свого життя боронять кожен метр української землі, гідність та готовність відстоювати Україну. В очах волонтерів, які їдучи на передову ризикують щомиті, але все ж доправляють нам необхідні речі. В очах тих небагатьох волинських народних депутатів, які зняли свої ділові костюми, одягнули камуфляж та постійно приїжджають до нас, привозячи необхідної допомоги на мільйони гривень.

І ми не бачимо гідності у словах та вчинках тих «героїв», які на Луцькому майдані рік тому голосно волали про Україну без банди Януковича і тітушок, а зараз самі платять людям по 200 гривень за участь у політичних мітингах та «акціях протесту». Платять по 1000 гривень виродкам, які переодягаються у камуфляж та приїжджають на рейдерські захоплення, чим ганьблять не тільки честь добровольчих батальйонів, але й пам'ять героїв, що віддали своє життя за Україну. Ми не бачимо гідності та патріотизму в діях людей, які за «двадцять срібних» готові створити ще більше хаосу і розбрату в нашому суспільстві. Мотиви у цих людей не нові – жага грошей і влади.

Регулярно в Луцьку та інших волинських містах та містечках відбуваються спровоковані горе-політиками різні акції з єдиною метою – залишитися у депутатських кріслах або повернутися до влади.

Для них не важливо, що робити: ходити з смолоскипами чи жбурляти яйця у плакати політиків. Для них важливо ввести людей в оману нібито патріотичною позицією, щоб знову отримати голоси виборців.
Нам огидно на все це дивитися. Закликаємо кожного: не вірте таким люстраторам і псевдо-патріотам. Не піддавайтеся на їхні провокації.

Україну розриває війна з російським агресором. І в таких умовах проплачені акції під гучними гаслами такі ж руйнівні, як і під гаслами московських провокаторів і сепаратистів. Ворог у Московії тільки і чекає, щоб всі ми в Україні перебили один одного. Не вірте голослівним заявам та промовам крикунів, що хочуть забезпечити собі місце у теплих владних кабінетах. Судіть про них на підставі результатів їх діяльності. Для цього задайте їм три прості питання:

- Чому ти не на фронті?
- Чим ти допоміг українській армії?
- Що ти зробив для свого села, міста, області, держави?


Не має КОНКРЕТНОЇ відповіді хоча б на одне питання, починає відбріхуватися загальними фразами – женіть його в шию! Не дайте такому потворі-політикану долізти до влади. Бо саме з таких і сформувалася банда Януковича. Ми тут на фронті боронимо нашу Україну від зовнішнього ворога. Ви – в тилу бороніть її від ворога внутрішнього.

Разом переможемо! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Бійці 14 бригади (51 бригада)
Бійці Батальйону «Волинь»
Бійці батальйону «Світязь»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію